Vi har testat 3D Strength Image

Vi har testet 3D-styrke

Styrka, balans och koordination. Vi har testet 3D-trening på Sats.

Redan for tre år siden skrev vi på Sportamore magazine vår første artikkel om 3D-trening. Då var det ett fåtal personliga tränare som lät sina kunder träna på den så kallade Procedos-mattan, som är försedd med siffror och linjer som anger olika vinklar. Nå har treningsformen tatt seg til den brede massen, siden Sats tilbyr nye gruppetreningsklassen 3D Strength på utvalgt senter fra og med i høst.

- Den her klassen passer alle, hvem som helst kan gå på passet. Om du er skadet kan du bygge opp kroppen igjen med 3D-trening, holder du på med någon idrott kan den här klassen utveckla dig och till och med pensionärer kan gå på klassen bara för att skapa rörelse, säger gruppträningsinstruktören Frida Nylander.

Själva grunden med 3D-träning är att du använder kroppens naturliga rörelser, som knäböj, utfall och pressövningar, men gör dem i alla möjliga riktningar. Mye av styrkan i klassen kommer fra høyden. Dina höfter får jobba, inte bara framåt och bakåt, utan även från höger till vänster och i rotationer.

- Tricket er å tilpasse klassen etter deg selv og finne ditt nivå. Grunden är att skapa rörelse, sen kan du själv bromsa i tempo, lägga bort vikterna och hitta ett rörelseomfång som passar just dig.

frida nylanderFrida Nylander bjöd på ett 3D-pass som både kickade upp pulsen i taket och fick musklerna att brinna.

Det her låter enkelt - men det er det ikke. Du må virkelig bruke hjernen fordi treningen er så varierende og dynamisk. Att bli kompis med mattan tar ett tag, så antagligen kommer du få ut mer og mer av klassen for varje gång du går.

- Om du synes at det er vanskelig, er mitt tips å ikke tenke for mye. Det her er trening på en måte som er nytt for mange. Ta inn de instruksjonene som funkar direkt och övertänk inte. Mattan på golvet är bara ett riktmärke, du behöver inte stå exakt på siffran. Fokusera på att skapa rörelse.

Själva träningen är ganska tuff och det går undan. Når vi på Sportamore magazine skriver den her teksten har vi alle, tre dager senere, fortfarande grym träningsvärk i baksida lår.

- Den her klassen gjør at du blir sterkere både i vardagen og i andre treningsformer. 3D-trening skaper enorme muligheter, aktiverer høyden og åpner opp kroppen på alle måter. Det er en trening som maksimerer kroppen og gjør at du får ut så mye bevegelse din kropp kan håndtere.

5 saker vi liker med 3D Strength-klassen:

  • Det er kul!
  • Utmaningen i å trene på en ny måte
  • Går att anpassa till alla nivåer trots gruppträning
  • Hjärngympa på köpet
  • Du får grym träningsvärk i flera dagar

LÄS MER: Mattan som tar 3D-trening til neste nivå

LÄS MER: Övningar: 3D-träna så här som gravid