Vi har testat The Megaformer Image

Vi har testet The Megaformer

Vill du ge din bål vad den tål? Da skal du satse på Megaformer-trening! Vi på Sportamore har testet den heta treningstrenden.

En träningsform som effektivt skulpterar fram abs, ger bra hållning och bränner fett - utan att slita på kroppen och som dessutom är rolig. Vi tyckte att träningsmaskinen The Megaformer lät för bra för att vara sann, så vi bestämde oss för att testa.

SHOPPA HÄR: Träningskläder för henne

Träningen finns på 200 platser runt om i världen och på BeCore i Vasastan i Stockholm kör de gruppträningsklasser på The Megaformer som är 50 minuter långa. Etter bare noen minutter på maskinen, undrer flere av oss som deltar om vi faktisk kommer til å overleve i hele 50 minutter. Det er betydligt tuffare än det ser ut och du får inte minsta paus under passet. Kom ihåg att det kan ta ett par pass att få in tekniken.

The Megaformer har to faste plattformer, en ramme og en bak, og en rørlig del i midten. Det gjør at du kan gjøre klassiske øvelser som planke, utfallsteg og knebøy på en måte som får kroppen til å aktivere ikke bare de store musklene, men også de små, stabiliserende musklene siden du må jobbe med balansen samtidig. Ibland känns det som att varenda liten muskelfibrill vibrerar!

Pressa, dra och böja

Under klassen utförs övningarna i ett synkat tempo, de flesta går långsamt och kontrollerat. Du kan selv stille inn motståndet med hjelp av fjädrar på maskinen. Att träningen tonar kroppen effektivt råder det ingen tvekan om, här får du jobba med både styrka, uthållighet och smidighet. Mest får du jobbe med mage, lår og rumpa - perfekt for löpare som behöver stärka upp kroppens kärna. Også armarna får sitt, tack vare vare band som sitter på maskinen. Vi gillar att du får använda kroppen på så många sätt, pressa, dra, rotera och böja!

Det her er säker och effektiv träning för hela kroppen som ger träningsvärk i muskler du inte visste fanns. Vi älskar, det är lika bra som det sägs!

Så her så det ut når vårt team testet på den nye treningsformen. Lättare sagt än gjort!

LÄS MER: Hoppa dig i form med Jumping

LÄS MER: Hetaste gym- och träningstrenderna 2018

SHOPPA HÄR: Treningskläder för honom