Vi har testat Nikes nya fotbollsskor för juniorer Image

Vi har testet Nikes nye fotballskor for juniorer

For best bollkontroll, stabilitet og fäste oavsett underlag - här är Nikes fotbollsskor för juniorer som är bäst i test!

Hvilke juniorfotballsko fra Nike funker egentlig best? Hvordan mye påvirker finesser i skon bollkontrollen på planen? Vi lät både tonåringar och barn testa Nikes nya fotbollsskor, för att se vilken modell som är populärast! (Merknad til alle foreldre som føler seg litt lost på fotballsskor: Om det står FG i navnet passer skon til naturgräs. AG i namnet betyder att det är till för att spela på konstgräsplaner)

Jr Mercurial Vapor XI FG Nike fotbollsskor

Test av: Nike Jr Mercurial Vapor XI FG

Rekommenderat pris: 999 kroner

Sammanfattning: Grym stabilitet og snygg design

Testpanelen säger:

Ett par fotballskor for den raske spilleren. Skon har en låg profil vid tåpartiet, för att lättare komma under bollen. Skorna blir varken för varma eller kalla vid användning och andningsförmågan ligger på en medelnivå.

- Jag fick en bra touch i skorna och kände mig bekväm i dem. Inte heller fick jag några skavsår, vilket jag brukar få av nya skor, säger en av testpersonerna.

Tonåringarna i testpanelen tycker att den här juniormodellen funkar minst lika bra som en seniormodell, att de ger lika hög stabilitet och passform. Den preglade ovandelen gav en ökad bollkontroll och skorna sitter väldigt skönt på foten. Også designen var en av de store fordelene hos Jr Mercurial Vapor XI FG.

- Jeg er veldig fornøyd med skorna. Dessuten er de utseendemessig riktigt snygga! sier en av personerna i testpanelen.

Vill du läsa mer om eller köpa Jr Mercurial Vapor XI FG hittar du dem HÄR.

Hypervenom Phelon III FGNike fotbollsskor

Test av: Nike Hypervenom Phelon III FG

Rekommenderat pris: 549 kroner

Sammanfattning: Fotballsko med høy standard og bra føtter

Testpanelen säger:

En grässko som er bygget for at du skal kunne dominera på planen. Den läderliknande överdelen ökar din touch och den anatomiska formen på skon skapar en passform som är utöver det vanliga.

- Fotballsskon er ekstremt skjønn og føles veldig lett på foten. Yttermaterialet på skon bidrar til en bedre og skönare känsla med bollen, säger en av testpersonerna.

Testpanelen kände att skon var anpassad för just juniorer, men tycker ändå att modellen höll en väldigt hög standard när det kommer till stabilitet och fäste på underlag. (Dobbar på juniorskor er ibland lite kortare än på seniormodellerna, vilket kan ge sämre fäste)

- Jag fick till en väldigt bra bollteknik i skorna, vilket passade mig som forward perfekt, säger en av testpersonerna.

Det er den speciella snöringen på fotbollsskon ger en maximal bollkontroll och skorna är true to size. Både fleksibiliteten og ventilasjonen var åt det högre hållet. Det eneste minuset med skon var utseendet.

- Designen på skon var helt okej, men jag personligen hade önskat mer färg på skon, säger en av personerna i testpanelen.

Du hittar Hypervenom Phelon III FG HÄR.

Junior Mercurial Victory 6 DF Ag ProNike fotbollsskor

Test av: Nike Junior Mercurial Victory 6 DF Ag Pro

Rekommenderat pris: 699 kroner

Sammanfattning: Stabil kunstgresssko som passer alle posisjoner

Testpanelen säger:

Her er fotballsskon som fikk best i test! Jr Mercurial Victory 6 DF Ag Pro er utformet for raskt spill og fokus ligger på passformen, känslan og greppet.

- Skorna kändes väldigt bra! Jag är målvakt och kände att skorna bidrog till en mycket stabilare landning än vad andra modeller kan göra, mycket på grund av strumpan, säger en av testpersonerna.

Strumpan vid insteget aktiverar även anklarna vid användning, i stället för bara foten, på ett sätt som andra fotbollsskor inte gör.

- Jeg skulle si at skon passar alla möjliga spelare eftersom du får bra tillslag, vilket du behöver som både utespelare och målvakt. Greppet i gresset trengs på alle posisjoner, sier en person i testpanelet.

Skorna är väldigt lätta och ger bra fäste oavsett underlag. De er däremot aningen små i storleken, vilket inte var en nackdel hos testpanelen.

- De satt automatisk lite tightare kring foten vilket jag föredrar, säger en av testarna.

Her bestiller du et par Jr Mercurial Victory 6 DF Ag Pro.

Jr Mercurial Vapor XI AG ProNike fotbollsskor

Test av: Nike Jr Mercurial Vapor XI AG Pro

Rekommenderat pris: 549 kroner

Sammanfattning: Lett fotballsko med grym passform

Testpanelen säger:

Testpanelen var veldig fornøyd med Nikes juniorsko Mercurial Vapor XI AG Pro, som legger stor fokus på passformen for en så bra opplevelse på planen som mulig.

- Min sønn er ekstremt fornøyd med de her fotballskorna. Han tycker att de är både sköna och väldigt lätta att springa i, säger föräldern till en av testpersonerna.

Den låga profilen framtill gör så att du lättare kommer under bollen med foten, vilket är en fördel för just juniorer. Den lave prisen er et stort pluss og også designen fikk full pott av testpanelen.

- De her fotbollsskorna är hur coola som helst, säger en av personerna i testpanelen.

Sulan formar sig efter foten och skorna ger en grym träffpunkt. De var aningen stora i storleken, vilket ger rum för tjocka fotbollsstrumpor, medan passformen satt som en smäck. Skon er väldigt lätt och har en hög ventilation, så du slipper bli svettig om fötterna.

- I det store hela är mitt barn extremt nöjd med den här fotbollsskon och kommer använda dem flitigt, säger en av föräldrarna till testpanelen.

Her finner du mer informasjon om Jr Mercurial Vapor XI AG Pro.

LÄS MER: Våre beste fotballskor for juniorer

LÄSMER: Finn riktig størrelse på fotballen