Vi testar de bästa yogaplaggen från Blacc Image

Vi tester de beste yogaplaggene fra Blacc

Våga yoga! Vår testpanel har provat godbitarna från Blaccs yogakollektion och vet precis vilka plagg du inte får missa.

Er du redo för en rörligare kropp? Yoga er en perfekt investering for deg som har en stillasittande vardag, ont i ryggen och stela muskler. Men innan du kliver in i yogasalen kan det vara klokt att hitta rätt typ av kläder.

- Det viktigste er å kjøpe klær med god bevegelsesfrihet og behagelig passform. Under passet vil du ikke störas av plagg som skaver, hasar ned eller sitter for hardt. Fokus ska landa 100 procent på dig själv, din andning och dina rörelser. Kjøp klær som du kjenner deg fin og bekväm i, sier Erika Adolfsson, produktekspert på Blacc.

En av høstens største trender er å matche dine tights med høy midja, med en sportsbh eller crop top i samme mønster.

- De höga tigtsen gör att du inte känner dig allt för naken trots att du lämnar linnet hemma. Vi har veldig mange alternativer, min favoritt er overdelen Flow og tightsen Poise i matchende mønster. Les mer om dem i testet.

3 yogaplagg du må ha:

#1. Tights med fotdel
- Mange kjenner seg litt frusna om føttene under passet og siden strømpene ikke er passende er et par tights med fotdel perfekt. Mitt tips er tightsen Calmness, sier Erika Adolfsson.

#2. Bekvem overdel
- En topp eller sport-bh som er bekväm, ger hög rörelsefrihet och har en bra passform är att föredra. Her vil jeg slå et slag for linnet Strive i sømløs kvalitet som er helt underbar.

#3. Mysig tröja
- Når passet nærmer seg slutten er det dags for shavasana og avslapping. Da er det lett å bli litt frusen. Se därför till att ha någon varm och skön tröja nära till hands.

TESTRESULTAT

Test av: STRIVE Strive.jpg

Modell: Strive

Rekommenderat pris: 199 kronor

Finnes i färgerna: Grå, lila, vit, rosa

Passform: Det her linnet finns bara i S/M och M/L, vilket kan göra det svårt att välja storlek om du vanligtvis har M. Vill du att linnet ska smita åt väljer du den mindre, och föredrar du en ledigare passform tar du den större.

Komfort: Tyget er A og O i det her sømløse nettet. Det er mykt, lett og svalt - med andre ord kjenner du knapt at du har någonting på dig. Materialet oppleves funksjonelt og bra under et svakt pass, og er veldig rasktorkende.

Design: Et fint linne med enkel design. Vissa i testpanelen tycker dock att den gråmelerade färgen är lite för basic och hade önskat en mer färgstark kulör.

Sammanfattning: Förmodligen ett av de skönaste linnena du kommer att ha på dig. Seamlessmaterialet ser til at linnen känns mjukt mot huden samtidigt som materialet håller en hög funktionalitet genom att både vara ventilerande och snabbtorkande. Det funkar like bra for lavinterniv trening så som yoga, som til svettfester som löpning, cykling og CrossFit. Vill du ha ett troget baslinne i träningsgarderoben som du kan matcha till allt är det här ett superbra val. Det beste? Prisen. Linnet Strive er like snällt mot plånboken som det er mot huden.

Test av: STILLNESS Stillness.jpg

Modell: Stillness

Rekommenderat pris: 349 kronor

Finnes i färgerna: Grå/rosa

Passform: En crop top som er true to size og försedd med et meshparti opptill mot halsringningen. Her behöver du med större byst inte oroa dig för att brösten ska "ramla ut" i framåtböjda positioner. Den sköna resåren under bysten ser till att sport-bh:n sitter på plats.

Komfort: Skön sport-bh som håller en behaglig temperatur även under varmare pass som bikramyoga. Inga anmärkningar kring varken osköna sömmar eller axelband som skaver.

Design: En kjempefin topp som passer perfekt til yoga! Ekstra pluss for at du kan matche sport-bh:n med både shorts og tights for komplett look.

Sammanfattning: Blacc gjør det enkelt for oss. Den her sport-bh:n bør brukes til den treningen som den er skapt for; lågintensiv trening som yoga, promenader og pilates. Det mjuka materialet ger dig god rörelsefrihet och det lätta stödet håller små till medelstora bröst på plats under yogan. Bh:n er lett vadderad och har uttagbara inlägg, meshpanel upptill och resår under bysten för hög passform. Förmodligen en av de finaste sport-bh:arna du kommer att träna i, rosa och grått är en vinnande kombination i höst.

Test av: FLOWFlow.jpg

Modell: Flow

Anbefalt pris: 299 kroner

Finnes i färgerna: Turkos

Passform: Aningen stor i storleken. Är du vanligtvis en M kan en S passa bättre för dig med liten till medelstor byst. Når du finner riktig størrelse sitter den som en smekk på kroppen.

Komfort: Veldig lett å få på og av. Bh:n er ventilerande och har tillräckligt högt stöd för att passa både yoga och lättare styrketräning. Resåren under brösten håller plagget på plats.

Design: Her var det kjærlighet ved første øyekast! Superfin sportsbh med høy halsringning i en snygg, turkos kulör.

Sammanfattning: Den här sport-bh:n gick verkligen hem hos testpanelen! Tack vare den höga ventilationen och den lite längre modellen är den här bh:n super för svettigare yogapass matchat med tightsen Poise i samma mönster. For pass där du inte blir lika svettig kan ett linne vara att föredra så du inte blir allt för kall. Du får en middelhøy støtte som passer flertalet treningsformer, som cykling og styrketrening uten mye hopp. Plus for den breda meshresåren nedtill som ökar designbetyget. Bh:n er vadderad och har uttagbara pads. Vill du ha en gullig sport-bh som får deg til å vilja gå på fler yogaklasser bara så du kan bära den, har du svaret här!

Test av: DANCE Dance.jpg

Modell: Dance

Rekommenderat pris: 299 kronor

Finnes i färgerna: Beige

Passform: Materialet er aningen löst runt magpartiet och när du bland annat står i positionen Hunden glider tröjan fram. Delar av testpanelen hade föredragit en tightare passform. Den løsare passformen ger däremot hög rörelsefrihet och passar bra för dans.

Komfort: Det myke materialet som er en kombinasjon av bomull og modal føles mykt på kroppen og det finnes ingen sømmer som skaver. Her kan du dansa loss utan att plagget irriterar.

Design: Tröjan är väldigt fin och anammar verkligen dans-looken med omlottpartiet framtill.

Sammanfattning: Akkurat som navnet lyder er det her en topp som passer best for dans. Selvklart kan du også ha den under yoga og pilates, men det er i danssalen den virkelig får skina. Den korta passformen är, precis som andra crop tops, en smaksak. Matcha tröjan med ett par höga tights eller en balettdräkt om du inte vill känna dig för bar. Den løsare passformen ger hög rörelsefrihet och en skön känsla, samtidigt som tröjan däremot förflyttar sig under yogapositioner upp och ned. Föredrar du en tightare passform kan du eventuellt gå ned en storlek. Designen är superfin och den känns lyxig med omlottpartiet och de långa ärmarna.

Test av: PAUSE Pause.jpg

Modell: Pause

Anbefalt pris: 299 kroner

Finnes i färgerna: Blå och rosa

Passform: En sport-bh uten vaddering som er aningen mindre i størrelse enn hva Blaccs sport-bh:ar brukar vara. Den har en stram passform som sitter åt der den skal.

Komfort: De korsade axelbanden baktill bidrar till en stor rörelsefrihet och du kan göra alla yogapositioner utan minsta problem eller skav. Bh:n sitter på plats på ett bekvämt sätt under hela passet.

Design: Otroligt fint tyg som i kombination med meshdetaljerna är en fullträff! Det blir ikke snyggare än så här, speciellt om du matchar de med tightsen Poise i samma mönster.

Sammanfattning: Den her sport-bh:n er gjord i ett tjockare material där stretchen går i sidled och inte på längden. Designet gjør at sport-bh:n fungerer like bra for yoga som gymträning og lågintensiv konditionsträning for deg med mindre byst. Du som har større byst kommer framförallt att kunna glädjas åt den här modellen under yogapassen. Designet gikk hem hos hela testpanelen, med ventilerande detaljer i mesh, en V-ringning framtill och korsade axelband baktill. Snyggeste plagget i testet!

Test av: GRATEFUL Grateful.jpg

Modell: Grateful

Rekommenderat pris: 249 kronor

Finns i färgerna: Lila

Passform: Väldigt stor i storleken så gå gärna ned en storlek för optimal passform, även om du har större byst. Bh:n er både stor i omkretsen rundt brösten og under. Längden är perfekt för en crop top.

Komfort: Med riktig størrelse sitter den riktigt snyggt på kroppen og ger mer stöd än vad testpanelen först trodde. Du behöver med andra ord inte vilja ha någon sport-bh under.

Design: Ryggen er alt! Det delade tyget och de smala axelbanden får testpanelen att vilja ta rygg-selfies hela tiden. (Selv om vi i testpanelen förstås vet att yoga är en rörelseväg till meditation och att man ska göra yoga utan speglar - men hey, en snygg rygg förtjänar att förevigas!)

Sammanfattning: En mjuk crop top som tiltalar testpanelen och ger, tack vare längden, den perfekta glipan mellan höga tights och en topp. Du får stor bevegelsesfrihet i den her modellen som hverken er i vägen eller begränsar dina yogarörelser. Dubbla lager tyg känns lyxigt och påklätt. Materialet er perfekt värmande för yoga, utan att för den delen bli för varmt när du svettas. Meshpartiet mot halsringningen håller lika hög ventilation som det är snyggt. Toppen är vadderad och har uttagbara ilägg. Fin höstfärg!

TEST AV UNDERDELAR

Test av: CALMNESS Calmness.jpg

Modell: Calmness

Rekommenderat pris: 399 kronor

Finnes i färgerna: Grå/rosa

Passform: Ett par yogatights som er noe store i størrelsen og har en tight, men ikke for åtsittande, passform. Du kommer ikke til å klage på noe midjeparti som skalver i magen i den her modellen.

Komfort: Skön, hög midja som sitter där den ska utan att korvas ned när du böjer dig. Den stretchiga känslan i tyget gör att du kan röra dig utan minsta hinder. Värmande fotdelen är superskön, men kan behöva vikas upp vid vissa krigarpositioner.

Design: Kombinasjonen av grått og lysrosa er superfin og føles trendy. De snygga detaljerna ökar helhetsbetyget.

Sammanfattning: De her tightsen ser precis ut som på bilden, även i verkligheten. Det er en gjennomarbeidet design med meshpaneler og en dekorativ søm over rumpan. Tightsen har en dold ficka i midjan og en fotdel med hull for helse og framfot. Tyget är squatproof men själva strukturen av trosan, sömmen och kanten, kan komma att synas igneom. Det dubbla tyget i midjan ger skön stadga, men kan också kännas lite bulligt. Ett tips är att inte cykla till yogapasset i dem, för som vi alla vet när det kommer till grått tyg, så syns svettfläckarna igenom på nolltid. Ett par gjutna yogatights med många finesser!

Test av: SAVASANA Savasana.jpg

Modell: Savasana

Rekommenderat pris: 349 kronor

Finnes i färgerna: Svart och grön

Passform: Modellen er løst uten å bli for pösig och baggy, med tightare benslut och en underbar linning. Midjan kan enten gå ända opp til brösten eller vikas ned etter eget ønske.

Komfort: Et utrolig mykt og följsamt materiale som føles skönt på kroppen. Tyget er både svalt samtidigt som det värmer, mjukt utan att bli för tunt samt täckande.

Design: Svarta och stilrena, precis vad du vill ha i ett par yogabyxor. Passar därför till alla toppar i olika mönster och färger.

Sammanfattning: Testpanelen var milt sagt tveksamma till de här byxorna, men de vann allas hjärtan. Du kommer til å vilja ha på dig de här byxorna hela tiden; hemma, på flygresan, när du sover eller när du yogar. Etter at du har trent i de her kommer du til å spørre deg selv hvorfor du alltid envisats med å ha tights. Du har en høy bevegelsesfrihet i byxene, noe som gjør de perfekte for nettopp yoga. Fukttransporten er ikke den høyeste, så du bør ikke jogge i dem. Men de funkar perfekt for dans när du vill ha något varmare på dig eller till pilates. Är du en inbiten tights-älskare bör du ändå ge de här byxorna en chans - du kommer inte att bli besviken.

Test av: REST Rest.jpg

Modell: Rest

Rekommenderat pris: 249 kronor

Finnes i färgerna: Grå/rosa

Passform: En stram passform som opplever smått store i størrelsen. Satsa i första hand på din vanliga storlek, ligger du däremot mellan två kan du välja den mindre.

Komfort: Väldigt bekväma första gången du tar på dig dem. Den høye midjan ser til at shortsen holdes oppe og det stretchiga materiellet sitter skönt på kroppen. Derimot kan bensluten åka upp något under större rörelser, men inget som stör.

Design: Grått og rosa er helt riktig og shortsen har snygga detaljer, en diskret logga och en dold ficka i midjan.

Sammanfattning: De her shortsen med høy midja og stram passform er perfekte når du synes at dine tights eller byxor blir aningen for varma under yogapasset, eller når du går på hot yoga. De er gjorda i ett tjockare funktionsmaterial som torkar snabbt, vilket gör att shortsen håller en behaglig temperatur från början till slut. Du får en stor bevegelsesfrihet i den her modellen og kjenner virkelig hvordan shortsen former seg etter dine yogaposisjoner. Dessuten yoga, kan du også bruke de her når du danser eller under lettere styrketrening. Vissa personer i testpanelen föredrar de även under löprundan. Att det finns en matchande sport-bh för en komplett yoga-look är nästan för bra för att vara sant.

Test av: SILENCE Silence.jpg

Modell: Silence

Rekommenderat pris: 349 kronor

Finnes i färgerna: Rosa/grå

Passform: True to size! Det mjuka materialet i kombination med de långa benvärmarna bidrar till en tight passform utan att för den delen sitta åt för hårt. En myk og behagelig passform.

Komfort: Akkurat som de fleste tights fra Blacc kjenner du knapt av den her modellen på kroppen. De er ekstremt myke og följsamma vilket uppskattas starkt. Stort pluss for den høye midjan som gir deg en fin siluett.

Design: Älskar designen! De ser ut til å være like sköna som de er. Det gråa i kombination med ljusrosa ger en härlig höstkänsla.

Sammanfattning: Ekstremt sköna tights med benvärmare som du kan dra ned over fötterna. De känns bra på kroppen och upplevs aningen varma, vilket är perfekt för den typ av yoga där du vanligtvis inte får upp pulsen och svettas. At de värmer skönt till och från passet är också ett stort plus när det blir kallare utomhus. Förutom yoga passar de här tightsen även för dans, som balett. De har ikke den høyeste ventiationen, vilket inte behövs när det kommer till yogatights, men är däremot både mjuka och följsamma och kommer inte att stå i vägen för dig och de mest avancerade yogapositionerna.

Test av: BALANCE Balance.jpg

Modell: Balance

Anbefalt pris: 399 kroner

Finnes i färgerna: Svart

Passform: Normala i stoleken, så se til å satsa på den du vanligvis har. Tightsen er aningen lang i bena.

Komfort: Et lagom tykt materiale som ikke er det mest ventilerende, men holder en perfekt varme for ulike typer yoga og pilates.

Design: Tightsen er veldig snygga på kroppen och formar sig runt ben och rumpa på ett fint sätt. Perfekt basplagg til å kombinere med en tynn crop top.

Sammanfattning: Letar du etter de perfekte bastightsen for lugna yogapass? Her har du svaret! De her tightsen er höga i midjan och tillverkade i ett snabbtorkande material. Fotpartiets åpning ved häl och framfot är en snygg och funktionell detalj som ser till att tightsen hålls på plats. De er mjuka och har samtidigt en väldigt tight passform, så se upp så du inte klickar hem en för liten storlek. Här är plagget alla yogaälskare borde ha i sin träningsgarderob.

Test av: POISEPoise.jpg

Modell: Poise

Rekommenderat pris: 349 kronor

Finnes i färgerna: Blå och turkos

Passform: Den tighta passformen gjør at du opplever de her tightsen som aningen små i størrelsen, spesielt ved vaderna. Ligger du vanligvis mellom to storlekar bör du gå upp ett snäpp.

Komfort: Tyget er tykkare än andra yogatights och kramar om benen på ett skönt sätt, vilket kan jämföras med kompressionstights. Derfor ger den här modellen energi till benen under mer fysiskt ansträngande yogapass.

Design: Så snygga tights! De fina dekorationssömmarna var populära hos testpanelen. At det dessutom finns matchande överdel i samma mönster gör det inte sämre.

Sammanfattning: De her tightsen kan du bruke til alle typer fysisk trening så som styrketrening, HIIT og yoga. De er ekstremt sköna og glider ikke ned en millimeter i midjan tack vare den bredare resåren. Det eneste negative med tightsen er at de er veldig tighta ved bensluttet, så tenk på det når du velger størrelse. Annars er det stretchiga materialet väldigt mjukt och tightsen följer dina exakta rörelser. Poise er modellen for deg som vil ha et par yogatights som du også kan trene i utenfor yogasalen.

SHOPPA HÄR: Alle plagg og tilbehør fra Blacc yoga

LÄS MER: Sköna yogapasset för hela kroppen

LÄS MER: Effektivt yogapass for deg som sitter mye ved datamaskinen