Video: Så tränar du med Blaccs nya mjuka vikter Image

Video: Så tränar du med Blaccs nya mjuka vikter

Glöm klumpiga vikter som kan skada golvet - det nya mjuka och smidiga träningsredskapet sandbags är perfekt för hemmagymmet.

Blacc har lanserat en riktigt spännande nyhet - sandbags! Det er mjuka vikter som kommer i 3 kg, 5 kg og 10 kg, er formbara och passar perfekt för mångsidig träning.

- De her vikterna passar perfekt att använda till hemmaträningen men också på gymmet eller utomhus eftersom de inte tar så stor plats och är lätta att ta med sig, säger Sophie Tranarp, produktutvecklare på Blacc.

Hvordan skiller man sandbagen mot frie vikter?

- Sanden rører på seg inuti sandbagen. Derfor må du tenke på å stabilisere motstanden, noe som gir bedre trening om du sammenligner med en vanlig vekt. Siden det ikke finnes et spesifikt håndtak, kan du velge å holde sekken slik du vil og foretrekker, noe som gir et godt grensesprengende alternativ. Perfekt att använda tillsammans med en kompis, som att kasta den till varandra och liknande.

Hvilke øvelser kan jeg gjøre med en sandsekk?

- Det er veldig bra å bruke den til knebøy, utfall og situps. Alle øvelser der du i vanlige fall bruker frie vikter. Spana in vår instruktionsvideo nedan där vi visar fem tuffa övningar, med fokus på core, som du lätt kan göra med sandbagen, både på gymmet och hemma i vardagsrummet.

5 tøffe øvelser med sandsekker

Sportamores sterke medarbetare Emmelie har på sig Bright tights och Function linne från Blacc i videon.

#1. Crunch til benstrekk | 12 repetisjoner x3

Ligg på rygg, pressa ned ländryggen i golvet och håll sandbagen, med händerna, mot bröstet. Dra opp knäna till en 90 graders position samtidigt som du lyfter överkroppen så bröstet och knäna möts i form av en crunch. Rulla ned kota för kota samtidigt som du sträcker ut benen, men nudda aldrig marken med varken fötterna eller axlarna. Upprepa övningen 12 gånger.

Du tränar: Kjerne.

#2. Rotasjonsutfall | 10 repetisjoner/ben x3

Stå höftbrett isär och gå ut i ett statiskt utfallssteg där båda benen ska hålla 90 graders vinkel. Håll sandbagen med båda händerna i brösthöjd. Spänn magen och rotera överkroppen från sida till sida där blicken och sandbagen följer rotationen. Byt sedan ben.

Du tränar: Core, rumpa, framsida och baksida lår.

#3. Planken med crunch | 8 repetisjoner x3

Ställ dig i en hög planka med händerna axelbrett isär på golvet och fötterna på sandbagen. Spänn magen och håll kroppen rak. Dra i knäna mot magen med hjälp av att glida på sandbagen. Gör övningen kontrollerat och stadigt.

Du tränar: Core, axlar.

#4. Bakke til overhead | 12 repetisjoner x3

Ställ dig höftbrett isär och håll sandbagen i händerna. Gå ner i en squat och nudda sandbagen i golvet. Gå sedan upp och pressa sandbagen mot taket med raka armar. Tenk på å spenne magen og holde ryggen rak.

Du tränar: Hela kroppen, men främst ben, rumpa, axlar och core.

#5. Armhevinger med sekkebytte | 10 repetisjoner x3

Ställ dig i en armhävningsposition med sandbagen till höger om din högra hand. Gör en armhävning, flytta sedan sandbagen med höger hand till din vänstra hand. Gör en ny armhävning och flytta sedan tillbaka sandbagen med vänster hand. Upprepa tio gånger.

Du tränar: Core, armar.

LÄS MER: Knepen som gör din träning tuffare

LÄSMER: 3 övningar som bygger snygga armar och axlar