Vilka Birkenstock-tofflor är bäst i test? Image

Hvilke Birkenstock-tofflor er best i test?

Det er hög tid att testa favorittofflorna från Birkenstock. Vårt testpanel har testet tre populære Arizona-modeller - her er sandalene som er best i test!

Birkenstocks populære sandalmodell Arizona finnes i tre ulike varianter, en klassisk toffla med läderovandel, en likadan fast med syntetovandel samt en tredje som helt er tillverkad i plast. Vi har testet alle tre modellene for å se hva som egentlig skiller de åt!

Likheter mellom Birkenstocks tofflor:

Når det kommer til størrelse og innersula ser alle tre modeller exakt likadana ut. Du kan med trygghet velge samme størrelse uansett hvilken toffla du foretrekker! Siden innersulan også er eksakt likadan så kjenner du igjen den bekväma "Birkenstock-känslan" i samtliga tofflor. Så, uansett i hvilken prisklasse du legger deg i kan du være sikker på at du får en grymt bekvem sandal. Bra der Birkenstock!

Test av: Arizona

Birkenstock Arizona

Materiale? Syntetovandel med en sula i kork.

Passar: Dig som vill ha en standardtoffla som du kan ha konstant, förutom när det regnar. Till middagen, som innertoffla på jobbet eller under den lugna hundpromenaden. Det finns inte plats för att nämna alla användningsområdena för den här skon.

Sammanfattning:

Den klassiska Arizona med en syntetovandel och sula i kork. Modellen har en otroligt ergonomisk innersula med uppbyggnader precis där du vill ha dem. Tofflorna stödjer upp foten på ett bekvämt och tryggt sätt. Siden remmene er produsert i syntetisk materiale kan de til en begynnelse oppleves noe hårda. Den kan være smart å gå inn i tofflorna med ett par strumpor inomhus om du lätt får skavsår. I övrigt är det en väldigt slitstark toffla som är extremt omtyckt. De justerbara remmarna går att anpassa till såväl smala som breda fötter.

Test av: Arizona Habana

Birkenstock Arizona Habana

  • Damtofflan finnes i: Brun.
  • Herrtofflan finnes i: Brun.

Materiale? Läderovandel med en sula i kork.

Passar: Dig som vill ha en hållbar fintoffel att ha till grillkvällar så väl som hemma i trädgården. Lika användningsbar som Arizona, men snäppet trendigare i och med läderovandelen.

Sammanfattning:

Ovandelen i läder formar sig efter foten, och det märks. Om du har remmene spända i samma hål på den här sandalen jämfört med Arizona med syntetovandel, märker du att den här är snäppet bekvämare och något rymligare. Det er for at lädret formar sig efter just din fot. Det resulterer i en større frihetskänsla samt mjukare ombonad av foten. Läder har også en tendens til å holde mye lenger enn syntetisk materiale. Så du som vet at en klassisk Arizona holder länge kommer bara att glädjas åt att få veta att Arizona Habana kan hålla ännu längre. Bra va?

Test av: Arizona EVA

Birkenstock Arizona EVA

Materiale? Helt i EVA-plast.

Passar: Dig som vill ha en plånboksvänlig toffla som du bland annat kan ha till och från stranden. Självklart kan du även ha Arizona EVA till grillkvällen och hundpromenaden, men du kan komma att bli svettig i och med plast-materialet.

Sammendrag:

Det her er den modellen som sticker ut mest, på grunn av at den er produsert helt i EVA-plast. Bruksområdene for den her skon derfor aningen annerledes mot de andre to sandalene. Når du skal unngå å bruke Arizona og Arizona Habana, for eksempel når det regnar eller om du skal til stranden, kan du derimot plukke fram Arizona EVA siden modellen tåler vann. Det er en perfekt toffla å ha til pool-hänget. Samtidig gjør materialet at du svettas väldigt mycket i sandalerna och är därför inte förstahandsvalet till varma sommarkvällar. Modellen upplevs av testpanelen som mer plastig, vilket såklart stämmer eftersom den är tillverkad av just plast. Det positive med materialvalget er derimot at sandalen er mye lettere og mer plånboksvennlig enn de andre skorna fra Birkenstock!

SHOPPA HÄR: Alle sandaler fra Birkenstock

LES MER: Kan jeg tvätta mina sandaler i maskin?