Vill du köpa softshell-jacka? Image

Vil du kjøpe softshell-jacka?

Blåser det snålt en kveld, kanskje du skal unna dig en jacka i softshell? Kombinera med en skaljacka, så håller du dig både varm och torr - oavsett väderlek.

Du har förstås hört talas om det ... Men vad exakt är en softshell-jacka egentligen? Det enkle svaret på spørsmålet er at det er ditt beste kompis når hjertet får jobbe hardt i et klima som er blåsigt og fuktigt. En softshell-jakke holder deg nemlig varm og tørr.

- En softshell-jacka kan være både et mellomlager og et ytterlager. Det som utmärker en bra softshell-jacka är bra passform, rörelsefrihet och andningsförmåga, säger Kristina Henriksson, ansvarig för konfektion på Salomon.

Softshell-jakker er teknisk avanserte plagg som lykkes med kunststycket å andas bra samt være både vind- og vannavstötande. Jakkene har mange detaljer, som inner- og ytterfickor, avtagbara luvor, meshpartier, mjukare innertyg, reflextrådar, platta flatlocksömmar och är alltid stretchiga och elastiska.

En softshell-jacka er derfor perfekt for konditionsidrotter utendørs, som klättring, cykling, vandring, skidåkning og löpning. Om det er veldig regnigt kan det däremot vara bättre med en mer traditionell skaljacka, då softshell-jackorna har mjukare yttertyg och inte är lika täta.

- Den største forskjellen mellom en skaljakke og en softshell-jakke er at en softshell er i to- eller fyrveisstretch, som ikke prasslar og er fantastisk bra. En skaljakke har vanligvis en membran eller et belegg som gjør den vanntett og vindtett.

Den store spørsmålet når du skal handle noe nytt til garderoben inför kommande äventyr är kanske ändå om en softshell-jacka kan ersätta en vanlig skaljacka?

- Det beror på hva du som kunde skal ha jackan til. Er det en vanntett jacka du er ute etter så skulle jeg sagt nei. Men om ikke vanntettheten er det viktigste, så absolutt! I en optimal verden så har du en av varje, så att du kan dra på dig skaljackan utanpå softshell-jackan när det blir busväder.

Har du allerede en softshell-jacka, men er på jakt etter en skidjacka? Her finner du våre skidjackor for dam, herr og barn.


LÄS MER: David Tainton tester löparjackor - den er best i test!