Hitta rätt regnställ för barnen Image

Hitta rätt regnställ för barnen

Om det er noen som kan regne, så er det Didriksons. Vårt juniorpanel har testet noen av markedets mest populære modeller for å hjelpe alle foreldre inför säsongens regnsäkra inköp.

SHOPPA HÄR: Ofodrade regnställ

Barn vet hur roligt det är att hoppa i vattenpölar, men det är inte alltid fullt lika roligt för föräldrarna att torka genomvåta kläder. Praktiska regnställ i fina färger gör tveklöst utelekar och fritidsaktiviteter roliga även när det är blött och regnigt ute - för både föräldrar och barn.

Genom att investera i rediga regnkläder kan barnen hoppa och plaska i hur många vattenpölar de vill. Svenska Didriksons er eksperter på regnkläder, og vi har testet noen av deras bestsäljande modeller för att du ska veta vilket regnställ som passar bäst för ditt barn. Scrolla neda och ta del av juniortestarnas och deras föräldrars åsikter!

Didriksons Slaskeman SE-Slaskeman.jpg

Rekommenderat pris: 549 kronor

Finnes i färgerna: grönt, rött och blått

Tejpade sömmar? Ja

Materiale: galon

Testpanelen säger:

Det her regnstället ser ut som godis! Och det är sällan ett minus. Slaskeman är lysande exempel på att praktiska kläder inte behöver se tråkiga ut. Både foreldre og barn elsker de polkagrisrandiga jackorna som matchas med färgglada byxor.

- Når vi tar fram det her regnstället påminns jag om hur kul de små barnen kan ha under regniga dagar. Underbar färg på jackan med en enkel design för en bra passform. Inga krångligheter! säger mamman till en av flickorna i testet.

I tillegg til en vinnande design har regnstället alla praktiska detaljer på plats och det finns många justeringsmöjligheter. Byxorna är i en högre bib-modell med reglerbara hängslen. Det finnes dessuten knappar i sidan på byxorna så att de kan justras allteftersom barnet växer eller anpassas efter antalet klädlager under. Luvan på jackan och banden under fötterna på byxorna kan också tas bort.

- Jackan är lite längre skuren bak och har tryckknappar så att barnet själv kan ta av sig jackan även med tumvantar på. Det saknas fickor på regnstället vilket jag tycker är lite synd, men tanken är nog att det inte ska kunna fyllas vatten någonstans, säger en förälder.

Med Slaskeman er barna helgarderade för hopp och plask i hur många regnpölar som helst. Galon er et pålitelig materiale, også i ekte busser, og det her stedet er dessuten forsynt med svette sømmer. Det er helt vind- og vanntett. Materialet er däremot väldigt tunt och inte det minsta värmande eftersom det helt saknar foder. Så se til å preppa med ordentliga kläder under.

- Min fireåring hadde ingenting å anmärka på det här regnstället och då är mamma mer än nöjd! Helt klart ett plagg vi kan klara hela våren, sommaren och hösten med, säger en förälder.

Didriksons Trysil SE-Trysil.jpg

Anbefalt pris: 899 kroner

Finnes i färgerna: rött, grönt och rosa

Tejpade sömmar? Ja

Materiale: polyester

Testpanelen säger:

Det første som juniortestarnas föräldrar slås över är hur lätt det här skalsetet är. Det väger väldigt lite vilket gör det betydligt enklare för små barn att hantera själva jämfört med tunga klumpiga regnställ.

- Både byxor og jacka er myke, smidige og lette å ta av og på. Tack vare att det är så smidigt passar setet bra för aktiva lekar, menar en pappa i testet.

Storleksmässigt är det ganska stort. Faktiskt så pass stort at barnet kan behöva gå ned en helt storlek för en bättre passform, särskilt på längden. Med tanke på at både ermar og ben kan förlängas vid behov rekommenderar föräldrarna att gå ned i storlek. Justeringsmöjligheten er jo en smart funksjon for växande barn, men blir lite onödig när setet är så pass generöst i storleken.

- På mitt barn behövdes byxorna vikas upp för att inte trampas sönder och då samlas skräp och vatten i onödan, säger en förälder.

Fodret er väldigt tunt, så de står sig inte så bra vid kyligare väder som ytterjacka utan något ganska varmt under. Men i og med at setet er relativt stort kan du enkelt kompleta med ett extra lager under utan att det blir bylsigt. En sista anmärkning från vuxenhållet är att lite fler och större reflexer på byxorna inte hade skadat.

Didriksons BoardmanSE-Boardman.jpg

Anbefalt pris: 849 kroner

Finnes i färgerna: blått, gult, grönt, lila, gul/turkos

Tejpade sömmar? Ja

Materiale: fleecefodrad galon

Testpanelen säger:

Både foreldre og barn elsker det her setet og särskilt att det är en fleeceväst fastsydd på byxorna. Det gjør regnstället så mycket mer användbart för slutet av vintern och början av våren då det är lite kyligare ute.

- Västen "stängs" med kardeborre vilket är ett stort plus dels för att barnen själv kan hantera det och att man slipper hårda plastspännen som gör ont och irriterar under jackan. Kanonbra! Resåren i midjan är också en bra designdetalj då byxan sitter uppe på ett bra sätt och inte hänger och snurrar på kroppen vilket gör regnstället mer bekvämt, säger en förälder.

Boardman er et pålitelig og slistarkt sett for svært aktive barn. Kombinasjonen fleece og galon gjør settet både skönt og varmt samtidig som det er helt vind- og vannsäkert. De extra förstärkningarna på knäna gör byxorna extra tåliga, påpekade föräldrarna, eftersom det ofta leks direkt på marken och i vattenpölar.

- Regnstället har dagligen använts de senaste veckorna och jag har inte sett några tecken på trasiga sjömmar runt knäförstärkning eller någon annanstans för den delen. Också ett stort plus att det finns reflexer på kläderna för att synas under hemgång från dagis. Det här är ett kanonbra regnställ som jag önskar att jag hade köpt tidigare! säger mamman till en av flickorna i testet.

Didriksons Waterman SE-Waterman.jpg

Anbefalt pris: 599 kroner

Finnes i farger: orange/turkost, vitt/blått, rosa/blått og blått

Tejpade sömmar? Ja

Materiale: galon

Testpanelen säger:

Waterman er en klassisk todelat regnställ i en tidløs design. Alle praktiske detaljer er på plass, som reflekser på ben, ermar og rygg, justerbara hängslen og en resår under foten som holder byxorna på plats.

- Stället gillas både av användaren och den betalningsansvarige. Det er mjukt og följsamt och kommer sannolikt (under förutsättning att det inte utsätts för extremt slitage) kunna nyttjas av hela syskonskaran, säger pappan till en juniortestare.

Siden det er gjort i riktig galon kan du lita på at barnet holder seg torrt og varmt også under de tøffeste skyfallene. Nackdelen er at det kan bli litt instängd under intensiv lek, men det er også noe man får regne med når det gjelder galon. Det er annars ett skönt set som nästan blev en fullpoängare komfortmässigt.

- Når man står på alla fyra och gör Pokémon-hopp drar det lite i hängslena, säger ett barn i testpatrullen vars föräldrar tillägger att det därför inte blev en 10:a i komfort denna gång.

Designen gillades starkt av testpatrullen, även om färgen inte blev en hit hos testarna med starka färgpreferenser.

- Setet testades i den blåvita färgställningen och då preferenserna i testlaget tenderar att ha en dragning åt det gröna hållet kunde tyvärr inte högre betyg än en 8:a delas ut för design i avsaknad av gröna inslag, säger en förälder och tillägger att det annars är en snygg, stilren jacka.

Didriksons Coverman SE-Coverman.jpg

Rekommenderat pris: 699 kroner

Finnes i färgerna: blått

Tejpade sömmar? Ja

Materiale: galon

Testpanelen säger:

Tunn, borstad trikå på insidan gör Coverman till ett skönt galonställ perfekt för utelek i regn. Galon er et materiale som holder ute vind og vann nesten uansett hvor mye det regnar. På den her jackan är dessutom dragkedjan dold under en slejf, för ett supersäkert skydd mot vattendropparna.

- Grymt smidigt för dagislek och snorkling i vattenpölar. Det føles litt mindre bylsigt än tvådelade ställ som annars måste gå rejält omlott för att i största möjliga mån undvika läckage när brukarkretsen anser det lika naturligt att stå på huvudet eller leka liggandes under kraftig nederbörd som att stå upprätt, säger en förälder.

Materialet er smidigt och ger en gedigen känsla. Det tålte riktig intensiv lek også direkte på marken tack vare extra förstärkning på knäna. Som förälder känns det också tryggt när det finns ett bra antal ordentliga reflexer både på jacka och byxor, så att barnen syns även under de mörkare årstiderna.

- Tunt fleecefoder ger en skön insida som inte skaver även om man är tunnklädd under regnstället. En vinnare för lekglada naturmänniskor i och kring sandlådan! säger pappan till en kille i panelen.

SHOPPA HÄR: Vårt utbud från Didriksons

LÄS MER: Gummistövlarna för barn som är bäst i test!

LÄS MER: Regnredo! Vi testar 9 regnjackor som gör jobbet