Minitest: Vi har provat nya Polar Ignite! Image

Minitest: Vi har testet nye Polar Ignite!

"Klockan blir som en egen liten PT!" Så her tyckte Sportamores testpanel om Polars nya multisportklocka.

Den nye treningsklockan Ignite fra varumärket Polar er en enkel og lettmanøvrert treningsklocka som også gjør seg bra til hverdags. Med sin touchdisplay i design av et analogt ur kan du matche den til både gymtights og treningslinne som skjorta og kavaj. Utover det er Polar Ignite til forskjell fra mange andre modeller av multisportklockor väldigt nätt, vilket gör att du kan sova bekvämt med klockan på handleden. Da mäter den sömn och förslår sedan aktiviteter för nästkommande dag, baserat på hur utvilad du är.

Polar Ignite testbild

Modell: Ignite, Polar

Rekommenderat pris: 2 495 kroner.

Oppstart: Ved uppstart krävs det att du laddar ned en app i telefonen för att klockan ska gå att koppla, precis som de flesta multisportklockor kräver. Etter en kort investeringsperiode er Polar Ignite väldigt lättmanövrerad och enkel.

Komfort og passform: Når det gjelder komforten sier testpanelen at det knappest kan bli skönare än så här. Det mjuka silikonbandet som medföljer sitter tätt runt handleden utan att skava, och särskilt mycket mer kan man inte begära rent komfortmässigt av en träningsklocka.

Manövrering: Ju mer bekant du blir med din klocka, desto enklare är den att manövrera. Polar Ignite har en berøringsskjerm som er superbekvemt når du raskt skal klikke deg rundt på displayet.

Stegregning og GPS: Til forskjell fra mange multisportklockor så regner Polar Ignite ikke ut det totale antall steg, uten å angi i stedet en sum av antall steg per minutt. Det ger dig en bra uppfattning om hur snabbt du har gått i förhållande till dina andra promenader, men några testare konstaterar att de utöver det gärna hade velat se en mätning av sammanlagt antal steg.

Pulsmätning: For vanlig gymträning och till vardags funkar den optiska sensorn i Polar Ignite utmärkt, men vid högintensiv träning rekommenderas ett kompletterande pulsband om du vill få ett exakt värde. En optisk sensor, uansett klokkemodell, fungerer som best ved lågintensiv trening, så også i Polar Ignite.

Sammendrag: Polar Ignite er ikke den mest avanserte klokkemodellen i sortimentet, men den inneholder tross det presist alt du kan ønske deg og trenger. I tillegg til de mange forinställda programmen räcker batteritiden i 5 dagar och 17 timmar om du bär den dygnet runt. Då ger klockan dig en exakt mätning av hur du sovit och planerar nästa dags träning utefter det.

- Klockan blir som en liten PT, vilket känns kul! Du ser varje övning som klockan föreslår i skärmen, baserat på din sömn samt tidigare träningspass. Och om du inte vet vad till exempel utfallssteg är så visar klockan en animerad person som leder dig rätt och gör övningen samtidigt som dig. Väldigt kul och smart! säger en testare och en annan fyller i:

- Ja, og sen får du tre ulike forslag hver dag på hva du kan gjøre. Så om du ikke känner för att köra konditionsträning i tjugo minuter så ger den alternativet, till exempel trettio minuter träning med egen kroppsvikt.

Utover at Polar Ignite fungerer som en portabel, liten PT-kompis analyserer den også dine søvnvanor og måler søvnkvalitet.

- Det er også veldig interessant og får litt koll på sin søvn. Etter at klockan analyserat tre nätter så får du en sammanfattning av din sömncykel. Varje dag räknar klockan ut ditt snitt och betygsätter sömnkvalitet, säger en i testpanelen.

Förutom att träningsklockan låter dig analysera din egen sömn och håller koll på din gymträning så har den alltså mängder av förinställda program att välja bland.

- Jag tror den täcker nästan all träning som finns, och då även till exempel ridning, snö- och vattensporter. Ja, jeg kommer i alle fall ikke på noe som mangler, forteller en testare.

Til skillnad från många andra multisportklockor i sortimentet är Polar Ignite inte särskilt komplicerad, speciellt inte efter att du tagit dig igenom uppstarten och app-installationen. Polar Ignite får også litt ekstra cred for sin touchskärm!

- Jeg synes at den her klockan passar alla som letar efter en lite rolig träningsklocka som funkar till de flesta aktiviteter, men som samtidigt inte är för komplicerad. Den er veldig pedagogisk og gir deg alt fra andningsøvelser til små tips om trening. Det eneste du trenger å gjøre er å bruke den kontinuerlig for at den skal få rettferdige verdier.

SHOPPA HÄR: Alle våre multisportsklokker

LÄS MER: Hitta rätt klocka för din aktivitet