Allt du behöver veta om Arena run på Friends Image

Tudo o que é preciso saber sobre Arena correr para os amigos

Nedräkningen till Nordens första hinderbanelopp inomhus har börjat. Michaela Askergren Fröstad tem um design para Arena run:s bana. Hon vet allt du behöver ha koll på för att komma förberedd och laddad inför start!

Den 20 februari går startskottet för den första upplagan av Arena run, ett fem kilometer långt hinderbanelopp i Friends arena i Solna strax utanför Stockholm. A Arena run lite snällare hinder é uma corrida de obstáculos com as corridas Tough viking e Toughest. Banan är uppbyggd med hinder som är utmanande, men som nästa alla klarar av att att besegra.

Själva hinderbanan är indelad i fyra zoner där ambassadörerna Björk Odinsdottir, Petter Alexis Askergren, Mustafa Mohamed och Michaela Askergren Fröstad ansvarar för varsin zon. Michaela Askergren Fröstad har dessutom designat banans uppbyggnad och berättar hur de tänkt.

- Vi har tagit fram hinder för att inte ska bli kö under loppet, det skulle vara en mardröm att det inte flyter på. Min första tanke var att det skulle vara lite bmx-känsla över banan med ramper som byggt upp och hinder som du ska krypa, klättra, hoppa och häva sig över. Hindren är inte så höga utan tanken är att det ska vara ett bra flöde genom loppet, säger Michaela Askergren Fröstad.

arena
Saiba mais sobre o loppet em Arenarun.se.

Que tipo de material é mais utilizado na sua zona?

- Não se trata de uma questão de aprendizagem, uma vez que não se trata de uma questão de ir até ao fim. Om du inte orkar hukspringa kan du krypa snabbt under hindret. Min zon ligger först och eftersom det är i starten så har vi inte lagt de svåraste hindren där.

Okej, vilket hinder är det svåraste då?

- Box labyrinth, om det är mycket folk och boxningssäckarna sätts i gungning kommer det vara svårt att ta sig igenom det. Och om du inte är stark i överkroppen kan hindret Pipe jump med höga rör vara svårt att ta sig över.

Os primeiros classificados vão para as meias-finais e para a final, que se realizam durante todo o dia. Os finalistas vão ter a mesma sorte?

- Nja, banan kommer kortas ned till cirka 1 500 meter och finalisterna kommer bara springa ut från arenan en liten sväng. A subida é feita a partir de pistas de skicross, onde se pode fazer a descida em linha reta. Hindren är desamma men deltagarna kommer även få springa lite så att banan inte bara gynnar dem som är starka utan även löparna.

O que é que se passa com o meu peixe?

- Det är mycket trappor, du ska till exemple springa sex våningar upp, så du behöver ha sega ben och vara smidig för att klara av det.

Hur förbereder jag mig för loppet?

- Trappträning för att få igång benen är bra liksom att hoppa över saker, till exempel kan du ställa step up-brädor på rad och hoppa över. É muito bom tentar fazer burpees, pois é muito fácil de fazer.

O que é que eu tenho para fazer?

- Um peso que seja correto. Det kommer vara 15 grader inne på arenan och du kommer att krypa så då kan det vara skönt att ha en långärmad tröja på sig. Du kommer springa på betong och asfalt så ha vanliga löparskor.

Qual é a melhor forma de correr em Arena em conjunto com outras corridas de obstáculos?

- Förutom att loppet är inne på en arena är det som Petter beskriver det, ett stort skeppsbrott inne på Friends arena. Det här är inte ett extremlopp utan tanken är att det ska vara en väldigt kul grej som händer under den tråkigaste delen av året. Se detém um grelhador robusto que passa por todo o lado. O utilizador deve retirar o seu próprio dinheiro e procurar a melhor forma de o fazer.

Arena correr

Data: 20 de fevereiro.

Var: Friends Arena, Solna.

Localização: Corrida de 5 quilómetros com 23 metros de distância.

Preço: Os jogadores de outras categorias podem pagar até 50 000 coroas por prémio.

Publicação: É gratuito para participar em Arena e correr em lugares na arena. O público pode ver os anúncios no ecrã principal. As crianças a partir do primeiro ano podem participar na corrida de miniatura.

A inscrição no loppet começa a 11 de fevereiro.

LÄS MER: Atraso no transporte para Estocolmo

LÄS MER: Informações sobre o projeto Extremfabriken