Bäst i test: Vinterlöparskor för damer Image

Mais sobre o teste: Acessórios para a casa de banho

O que é que se passa com as sapatilhas para a sua família? Não se preocupe! O nosso painel de teste foi concebido com acessórios de marcas como Icebug, Nike, Asics e Adidas. Então, o que é que eles querem?

Vintervädret kan helt klart variera en hel del beroende på vilken breddgrad du bor på, men en sak är i alla fall helt säker - att löpträna på vintern ställer andra krav på dina skor än vad som krävs under andra årstider. En vinterlöparsko ska vara tillräckligt varm, stå emot väta samt ha ett grepp som håller måttet för vinterväglag. Este é o modelo que explica o que fazer.

#1 O seu valor estável

gel pulse

Modelo: Gel Pulse 11 Winterized, Asics

Tamanho e forma de passar: Fiel ao tamanho, mas não muito pequeno na forma de calçado.

Etiqueta: Cinza e asfalto

O painel de controlo é o seguinte: O melhor par de ténis da Asics é muito curto para quem quer ter um bom desempenho. I sulan finns Asics vanliga gelkudde som är supermjuk och skön att springa med, även på asfalt. Apenas os modelos mais recentes são neutros em termos de imagem. Se o leitor procurar a sua fotografia preferida, pode entrar numa galeria de imagens.

- Jag tycker att det bästa med skon är yttersulan, som är nästan lika bred under hålfoten som den är under övriga delen av skon. Det ger bra stabilitet och fäste, eftersom det är mycket material som får kontakt med marken när du trycker ifrån, säger en testare.

När det kommer till ovansidan är Gel Pulse tjockare och därmed varmare än en vanlig löparsko. Det gör att den passar bra för svala temperaturer, men den är inte av det tjockaste laget. Därför kan den med fördel med en varmare löparstrumpa - speciellt om termometern visar minusgrader. Testpanelen vill även ge tummen upp för greppet, som passar fint för lite frostbitna vägar.

#2 Para quem gosta de gelo, é preciso ter cuidado

legend react

Modelo: Legend React 2 Shield, Nike

Marca e forma de passar: Vanlig Nikestorlek. A sua posição é a mesma que a dos ténis de mesa. Bred passform i framfoten.

Underlag: Grus och asfalt

O painel de controlo diz: Det här är en bred sko, både till passformen sett och till sulan. Det gör att du får bra kontakt med underlaget och då fästet även är grymt så blir vinterväglaget aldrig något problem. Om du söker lite extra stabilitet är den här vinterlöparson från Nike ett bra val, då den breda sulan även ger viss stadga - klockrent för dig som vrickar fötter lätt!

- De vattenavvisande egenskaperna i den här skon funkar jättebra, så jag slipper bli blöt om fötterna, men bäst är ändå att den är så mjuk och skön att ha på sig, berättar en testare och tillägger att dämpningen verkligen är väldigt bekväm.

En annan stor fördel med modellen är att den anpassats för sena höst- och vinterkvällar genom reflexdetaljer - bland annat har swoosh-loggan gjorts randig i svart och reflex, samt att det finns reflexer även på plös och hälkappa. Det är för det första väldigt snyggt, men också praktiskt.

#3 Uma solução para o Icebug!

new run

Modelo: NewRun BUGrip GTX, Icebug

Tamanho e forma de passar: Tamanho normal e fiel. Quem calça mais do que um ténis de corrida fica mais confortável.

Underlag: Grão e asfalto

O painel de teste está disponível: För allla som har koll på Icebug kommer det kanske som en chock att den här löparskon inte är en ren trailsko, utan ska användas på vanliga grusvägar och asfalt. Om du sprungit i Icebugs trailskor tidigare kan du därför uppleva den här löparskon som mer dämpad, vilket den också är. Med sin nya mellansula hanterar den asfalt suveränt.

- Jag gillar främst att skon har snabbsnörning som du "knyter" skorna med. Isto significa que se senta bem e que está a andar de forma mais rápida.

Quando os Icebugs começam a tentar encontrar um local para a recolha de lixo, há uma nova possibilidade. Liksom många av märkets modeller är den här skon försedd med ett membran av Gore-Tex och är därmed 100% vattentät.Icebug säger själva att denna sko inte har några som helst problem med ren snö.

#4 Väldämpad multitaskare

peregrin

Modelo: Peregrine 8 GTX, Saucony

Tamanho e forma de passar: Fiel ao tamanho, homens com uma caixa extra alta.

Proteção: Trilhos e passadeiras de montanha

O painel de teste é selecionado: Den här vinterlöparskon frånSaucony är först och främst en trailsko, men kommer med så pass bra dämpning att den även funkar på grus och under kortare sträckor på asfalt. Saucony har försett modellen med extra hög tåbox. Isto permite-lhe fazer um tjack socka. I övrigt sitter skon väldigt bekvämt och är true to size.

- Jag tycker framförallt att skon har ett fantastiskt grepp som gör att jag vågar springa på, även om det är halt i spåret. Det gör att jag slipper oroa mig för hala rötter, löv eller stenar, konstaterar en testare.

Förutom sitt maxade grepp har vinterlöparskon från Saucony försetts med ett membran i Gore-Tex. Det gör förstås att den är helt vattentät, vilket är a och o om du ska ge dig ut på en runda i skogen, men det kan även komma väl till pass en slaskig dag på landsvägen. Testpanelen ger dessutom tummen upp för dämpningen. O dia de hoje é também um dia de descanso.

#5 Uma escolha para a cidade

pulseboost winterized hd

Modelo: Pulseboost Winterized, Adidas

Tamanho e forma: Fiel ao tamanho. Corresponde ao tamanho do calçado. Forma de calçado justa.

Sublinhado: Asfalto

O painel de controlo diz: O Pulseboost é um dispositivo de baixo consumo de energia, mas é muito difícil de usar em qualquer tipo de equipamento. Den här vinterlöparskon gör sig som allra bäst i stadsmiljö, där den extra breda sulan verkar för att du så smidigt som möjligt ska kunna ta ett skutt i sidled för att till exempel väja för en cykel. Du ska däremot inte låta dig luras av den breda yttersulan. Passformen är fortfarande tight och upplevs av vissa i testpanelen som strumpliknande.

- Det bästa med att springa i en vinterlöparsko är att jag inte kände mig kall om fötterna som du kan gör annars. Det kommer inte in någon vind genom tyget på Pulseboost Winterized vilket jag tycker är jättebra, säger en testare.

O que mais chama a atenção no Pulseboost Winterized é o facto de a Adidas ter um design com reflexos - algo que é muito útil para quem quer ter uma boa reputação! A combinação com um excelente grepp que vem do Pulseboost HD e que se destaca emras permite-lhe obter uma excelente qualidade de imagem.

#6 Voar em direção ao alvo

Air Zoom pegasus

Modelo: Air Zoom Pegasus 36 Shield, Nike

Marca e formato do calçado: Vanlig Nikestorlek, vilket innebär att du kan behöva gå upp en hel storlek.

Etiqueta: Grão e asfalto

O painel de teste é o seguinte: A maior parte dos painéis de teste em Nike passa a ser de madeira, que é mais estável e que precisa de mais estabilidade. Till sin passform är den aningen bredare än vad Nikes löparskor brukar vara, men i storlek är den som vanligt.

- Bäst med skon är energiåtergivningen, som gör att jag får fart i steget och skjuts framåt, berättar en testare.

På skons ovansida finns mesh för optimal ventilationsförmåga. Det gör att modellen är i stort sett helt vattentät på sidor och undertill, men att små läckage riskeras om det spöregnar. I övrigt har löparskon försetts med reflexdetaljer för att du ska synas i mörker, samt en extra klistrig sula som greppar våga vägar fenomenalt.

LÄSMER: Så ska du andas under vinterlöpning

LÄS MER: Se till att synas i mörkret!

LOJA: Todos os parceiros de viagem

LOJA: Todos os nossosfornecedores