Behåll motivationen att träna i sommar! Image

Todas as motivações para tentar no verão!

É o único cadeado que pode ser ligado a uma corda e que não pode ser usado para a pele? Då behöver du läsa det här.

När solen gassar, vattnet vid badplatsen glittrar och alla kompisar ligger på en filt och njuter av livet är du inte ensam om att längta lika mycket till ett svettigt träningspass som efter att det ska bli vinter igen. Isto vai acontecer - tudo. Se a motivação e a vontade de treinar forem maiores, então, para além disso, é necessário ter em conta todos os factores que podem ajudar a treinar.

Bikini fitness-atleten Anna Stålnacke är en av ägarna till gymkedjan Gymmet som finns i Kiruna, Luleå och Stockholm. Ela diz-lhe o que pode fazer para se exercitar no verão!

- Jag har inte så svårt att hitta motivationen att träna på sommaren utan tycker snarare att jag rör på mig mer än på vintern. I och med mitt jobb är jag på gymmet som vanligt men jag är också utomhus och rör på mig mer. I stället för att bara ligga och sola tycker jag om att till exempel ta en extra promenad med en kompis, säger Anna Stålnacke, och fortsätter:

- För den som verkligen vill ha en paus från gymträningen, eller som kanske befinner sig utomlands eller på ett landställe är mitt tips att träna utomhus. Se quisermos tentar fazer o mesmo de uma forma mais saudável, podemos tentar fazer o mesmo com os nossos próprios halteres e com os halteres de treino.

É possível fazer um movimento de dança para tentar fazer algo de novo sob o som?

- Sim, é possível fazê-lo em qualquer altura. Ju mer du rör på dig, desto mer kan du äta något gott när det är bjudning. Por outro lado, é importante que se dê o máximo de atenção às questões sociais.

anna stålnackeAnna Stålnacke dá-lhe agachamentos de tamanho reduzido! Veja no Instagram @annastaalnacke. Foto: Privat

Quais são as melhores dicas para começar a ir ao ginásio e "fazer as coisas"?

- Se tiver um semestre, tente fazer o que for possível durante o dia, diretamente depois de se cansar. På så sätt har du gjort din träning och får resten av dagen fri att göra andra saker.

Men om jag tycker att sol och bad lockar mer än att stänga in mig på gymmet då?

- Då tycker jag att det är bättre att du hittar en annan träningsform som du tycker är rolig. É uma boa ideia ir para o ginásio, onde o seu desejo é ir, mas se conseguir fazer algo em linha, ténis ou ciclismo, por exemplo.

Jag har som mål att hålla igång på gymmet under sommaren, finns det något knep som håller min motivation uppe?

- Sim, é só um pequeno delmål! Se tiver uma motivação que lhe permita obter uma repetição automática de um exercício durante o dia, deve procurar a melhor forma de o conseguir. Genom att ha små delmål som du strävar mot blir det lättare att komma iväg, eftersom du inte kommer uppnå dem om du inte tar dig till gymmet.

O que é que o leva a ter uma pequena barriga depois de um longo período de treino?

- Det finns vissa som gör det men jag har aldrig gjort det själv under de tio år som jag tränat. Träning ska kännas roligt och det blir mer genuint om du tycker att det du gör är kul än om du ser det som ett måste som kräver belöningar. Oftast gör det också att träningen blir mer långvarig. Och det finns så många olika träningsformer att utöva på ett gym, du måste inte sitta och harva i maskiner, utan testa dig fram och hitta din favoriteitträning!

anna stålnackeA hora de dormir é a melhor! Tidigare i år vann Anna Stålnacke första pris i Tyngre Classic III:s bikinifitnesstävling i 163 centimeters-klassen. Foto: @annastaalnacke

LÄS MER: Ensam mamma söker-My: A motivação é a única coisa que pode fazer para se manter vivo

LÄS MER: Como é que a sua motivação é verdadeira