Börja experimentera i köket! Image

Experimenta no mercado!

Se a Fanny Roethlisberger entrar no mercado, pode ser que ela se sinta melhor. Muitas vezes, os resultados são fáceis, rápidos e fáceis de encontrar. Här delar hon med sig av tipsen som gör dina måltider till spännande smakupplevelser.

É útil entrar no blogue da Fanny Roethlisberg para poder ter mais fome ou dar sugestões sobre o que fazer. Hon brinner för att experimentera i köket och delar frikostigt med sig av sina recept. Intresset för att laga mat och baka har alltid funnits hos henne, och redan på lågstadiet knåpade hon ihop trerättersmenyer till familjen.

- För mig har det alltid varit viktigt att det jag lagar och bakar, och senare ska äta, ska smaka gott. Att jag började experimentera med nytänkande recept beror på att jag för tre, fyra år sedan var rejält överviktig och deprimerad. Jag behövde göra en förändring på många plan i livet, varav ett var kosten. Jag ville inte fokusera på vad jag inte fick äta, ett liv utan choklad och godsaker var liksom otänkbart. Eftersom jag upplevde att det jag sökte inte redan fanns fick jag helt enkelt skapa det själv! Så det var väl där någonstans jag slängde nes blomkål i en chokladtårta för första gången, säger Fanny Roethlisberger.

Berätta om några ovanliga smakkombinationer som du har upptäckt passar oväntat bra ihop?

- Em vez de comer e beber, pode combinar sal e outros condimentos, por exemplo, chili e choklad ou vitlök e honung. En stor favorit när det kommer till mat, och som får många att höja på ögonbrynen när jag nämner det, är curry och kantareller. É muito bom! Jag har gjort kyckling- och kantarellpaj med curry, till exempel. En vanlig snabbmiddag hos mig är annars en enkel kantarellgryta kryddad med curry och precis innan servering smular jag sedan över en rejäl bit fetaost. Fetaost är pricken över i till allt med curry och kantarell!

Quais são as melhores dicas para quem quer experimentar um bom vinho?

- Começa logo! Um bom começo pode ser, por exemplo, tentar obter um bom recipiente a partir de um produto que o homem goste e que lhe dê ingredientes. Internet och sociala medier är en oändlig guldgruva for inspiration, det finns så många duktiga människor där ute som delar med sig av sina kreationer på ätbart gotte. Så ut och surfa, hitta inspo och testa själv. Men följer du någons recept och väljer att sprida det vidare så var schysst och korrekt - ge cred till skaparen.

fanny
E é assim que pode ser quando Fanny Roethlisberger testa o seu recetor. Foto: Privat

Não há mais nada que se possa fazer quando se está a trabalhar?

- As dicas para trabalhar em casa, com ingredientes naturais, e obter resultados leves, são: fazer 30 muffins diretamente para obter uma refeição mais leve na primeira noite. Blir det bra är det ju bara att göra mer!

Qual é a sua inspiração para esta receita?

- Jag plockar till exempel alltid på mig recepthäften i mataffären. Inte så mycket för att följa något recept däri, det gör jag ärligt talat aldrig, utan snarare för att jag ibland hittar en smakkombination jag vill testa, eller så blir jag inspirerad av en snygg bild. Klyschigt men sant - inspiration finns överallt. Se não for possível, pode ser que se consiga obter uma ideia de um produto que lhe dê diretamente uma boa ideia.

O que é que está a acontecer na sua cozinha e nas suas lojas?

- Para começar, os meus produtos de base são de diversos tipos, por exemplo, mandel-, kokos-, bovete-, majs-, quinoa- ou havremjöl. O meu favorito é o kokosolja. Sedan har jag alltid olika sorters bönor och linser, smaksättare och kryddor och choklad i skafferiet. Deve ser sempre escolhido no meio deles. Antingen för spontana bak men också för att jag vill ha en ruta till morgonkaffet varje dag.

fanny
Tem mais inspiração no seu bolso? Escolha uma das três ideias de Fanny Roethlisberg para a sua casa. Foto: Calle Lindgren

FAKTA:

Nome: Fanny Roethlisberger.

Idade: 23 anos.

Residência: Noruega, entre Estocolmo e Uppsala.

Família: Jag bor själv men har min familj på mammas sida i samma stad (mamma, mammas man samt yngre bror) och andra halvan av familjen boendes i Schweiz.

Gör: Ser um repórter, um criador de receptores, um bloguista, e também um designer e fotógrafo.

Para ver o Instagram! @roethlisbergerphoto.