Börja springa trail! Image

Trilhos de primavera!

A embalagem é de alta qualidade. Aqui estão as melhores dicas de Emelie Forsbergs sobre técnicas e embalagens, que permitem a utilização em terraços.

O trilho da primavera pode ser usado por muitas outras pessoas, mas também pode ser usado por outras pessoas. Det kan vara alltifrån en bred stig i ett grönområde i en stad till en jätteteknisk och brant fjällstig. Just den där variationen gör att traillöpning passar löpare på alla nivåer och att det alltid finns en utvecklingsmöjlighet.

O que é que pode ser dito sobre o seu trilho de primavera?

- Tänk inte, bara gör det. Kom ut! Testa, säger Emelie Forsberg, Sveriges främsta traillöpare.

O que é que ela tem a dizer sobre isto?

- Se o seu caminho for em direção ao mar, pode ser bom ter um caminho mais rápido e mais rápido. Se a viagem for mais longa e se o seu filho se afastar da estrada, pode ser mais fácil encontrar um lugar para dormir, mas também pode ser uma boa ideia encontrar um casaco ou uma vassoura. Det ger trygghet, så att du vågar springa lite längre.

Qual é o maior erro?

- É preciso focar o dedo. Det tycker jag inte att du ska göra, för all terräng gör att klockan går. Det är stor skillnad att springa 200 höjdmeter på en stig jämfört med i en uppförsbacke av asfalt. Tänk inte kilometertid, att du var långsam som inte kom längre under de 60 minuter du var ute och sprang, för det är en annan sorts löpning. Stressa inte in i det, men kom ut och gör det!

Vad är det som gör att du älskar trail?

- Friheten, först och främst. Jag trivs väldigt bra i natureen. Dessutom är jag fascinerad av tanken på att transportera mig själv i natureen och ta mig från punkt A till punkt B. En annan sak som jag älskar är att man får se så mycket när man är ute och springer, men det är väl friheten som sammanfattar det.

Springer du någonsin på asfalt?

- Om jag är i en stad och behöver transportera mig så springer jag kanske på asfalt, annars springer jag bara på asfalt till och från berget. Men jag tror inte människan är gjord för att springa på plant och hårt underlag på det sättet. Banlöpare är väldigt mycket mer skadade än traillöpare, för terränglöpning är väldigt skonsamt.

Que tipo de ajuda pode ser dada para completar o planeamento da viagem?

- Sob vinterhalvåret står jag på skidor och under sommarhalvåret springer jag. Por isso, é mais leve, mais leve, mais forte e mais resistente, e por isso é um verdadeiro yogalärare. A atividade física é muito morosa.

O que é que o trail för effekt jämfört med "vanlig" löpning?

- Man blir väldigt stark i leder och muskler runt leder. O seu estilo é variado e não é muito comum. Du blir starkare runt vrister och knän eftersom du jobbar med de små, stabiliserande musklerna för att parera stenar och annat. Kroppen jobbar mycket mer lårmuskler och rumpa än när du springer på platt underlag, men det är ingenting du blir ett muskelberg av. Konditionen blir förstås också väldigt mycket bättre. Mas o melhor de tudo são os níveis naturais!

Emelie Forsbergs 3 melhores dicas técnicas para trailrunning

1. Variar o equipamento para cima

Para que a primavera seja mais fácil de correr, é preciso variar o passo. Är det en lång uppförsbacke brukar jag använda olika tekniker för att jobba med kroppen på olika sätt, så först kanske jag tar små steg med högre frekvens och sedan tar jag längre steg som kräver mer styrka i benen för att bryta av.


2. O Lyft está a dar à luz

Quando a mola começar a ser usada, deve ser usada para tirar a roupa para que se sinta bem. Tittar du rakt ned på dina skor tappar du nämligen fart. Försök att titta rakt fram och hitta en linje, men ändå ha koll på vad som händer i terrängen. O dia está a chegar.


3. Luta pela moldura

Se você quiser tentar fazer a primavera e se quiser se livrar do frio, você pode procurar uma foto e lutar para se proteger. Du får känna av lutningen, ibland kan du ta ganska stora steg och ibland är det bättre att ta mindre steg om det är brantare. Hjälp balansen med armarna.


trail

Emelie Forsberg trabalha como assistente de vendas da Salomon. Hon tipsar om howtotrailrun.salomon.com där du kan lära dig mer om trail.

LÄS MER: Världsmästaren testar trailskor