Därför ska du köpa en regnjacka i PU Image

Como comprar uma capa de chuva em PU

Oavsett årstid är det bra att ter en regnjacka. Välj en med PU så får du en vattentät jacka till bra pris som inte släpper ut miljöfarliga ämnen i natureen.

O PU (abreviatura de poliuretano) é um material que não pode ser usado em jaquetas de plástico. No entanto, o material que o utilizador usa para se regenerar é o material que o utilizador usa para se proteger da televisão.

- O PU é um plástico relativamente macio, que se torna mais fácil de utilizar para obter regeneradores. PU är snarlikt materialet PVC, ett material som ibland kallas för galon, och som är lite mindre miljövänligt, säger Tor Ottosson, product line manager på Tretorn, och fortsätter:

- O PU tem muitas outras características em comparação com o PVC. PU materialet är relativt mjukt i sig till skillnad från till exempel PVC, detta medför att det är mindre risk för farliga mjukgörare, så kallade ftalater, i PU. Nummer två är att när du eldar upp PVC så bildas giftigt klorväte, det sker inte med PU.

Existe alguma outra maneira de comprar um regenerador em PU?

- Sim. Em muitos outros fabricantes, a película de plástico é utilizada para a limpeza de tecidos e, em seguida, é utilizada para o manuseamento de fluorocarbonetos. Det är ett ämne som inte är nedbrytbart och därför stannar i natureen. I PU-plagg är det tvärtom, där ligger regnskyddet ytterst på tyget så det behövs ingen extra vattenavvisande behandling. PU även väldigt slitstarkt och ett förhållandevis billigt material. Isto permite-lhe obter um registo suave até ao preço mais baixo.

Kan jag kontrollera på något sätt om min regnjacka är behandlad med ftalater eller inte?

- Det är inte så lätt som privatperson men köper du våra grejer har vi testat våra material för de här farliga ftalaterna på institut i Göteborg. Testámos o material para mais de 17 empresas, mas o resultado foi muito bom.

E o material PU?

- Existe uma grande variedade de materiais de PU que são e que são inteiros. Quando se utiliza o PU como matéria-prima, o PU é utilizado como material de polietileno. Under tiden som PU:n stryks på går det att göra så att det blir små, små hål i den som andas ut vattenångan, men som är så små att de inte släpper in vattendroppar.

regn
Agabardina Tora da Tretorn é composta por 20% de PU e 80% de poliéster. Preço: 799 coroas.

LÄS MER: Guia para a compra de roupa registada