Den ultimata guiden: Tänk så här när du köper skaljacka till barnen Image

Última orientação: Tänk så här när du köper skaljacka till barnen

Um bom trabalho é aquele que se faz com atividade e trabalho. Aqui está precisamente tudo o que deve ser feito.

Det finns lite olika sätt att se på vad en skaljacka är, men en skaljacka är alltid tänkt att vara det yttersta skalet på klädseln och skydda mot vind och väta.

- O céu é um lugar muito pequeno e agradável, que pode ser visto num dia de chuva e num dia de calor. Anpassa klädsel utifrån behov, blir det för varmt kan man ta av en av tröjorna, men ändå behålla jackan på för fortsatt skyd mot regn och vind, säger Per Odqvist, produktchef på Didriksons.

SHOPPA HÄR: Todos os modelos de casacos de pele para celeiro

Como é que as coisas se passam com o armazenamento, será que se pode ter um armazenamento mais leve para que o bebé possa ter mais tempo?

- På Didiksons jobbar vi med "extended size", så våra storlekar är anpassade för att du inte ska behöva gå upp i storlek. Escolha o armazenamento que o celeiro tem no dia. Med vårt sätt att konstruera plagg kan du sedan sprätta en söm i fodret på insidan av ärmarna och släppa ut ärmlängden ett par centimeter, vilket gör att du kan förlänga användandet av jackan även när barnet växer.

Hur vet jag om en skaljacka andas bra?

- Barn svettas inte på samma sätt som en vuxen människa gör, så du behöver inte stirra dig blind på siffror som kommuniceras rörande andningsförmåga. Det är ofta svårt att jämföra dessa siffror eftersom olika testmetoder används och ofta anges inte ens vilken metod som använts, vilket försvårar jämförandet av dem.

O que é que eu quero fazer?

- Se até o barnet inte blir för varmt. När luften innanför jackan blir så varm att barnet svettas kan jackan öppnas upp, bara att få in lite frisk torr luft innanför "skalet" gör stor skillnad.

Vilken vattentäthet bör en skaljacka för barn ha?

- A melhor maneira de colocar o barnet torr num skaljacka é dar um toque especial à sua construção, ou seja, tentar esconder o cego do chão. Vattentäta material är en självklarhet, men konstruktion och tejpade eller svetsade sömmar som håller över tid är avgörande för att jackan ska hålla barnet torr. 5 000 millimeter vattenpelare räcker som regnskydd, förutsatt att alla konstruktioner vid dragkedjor och annat får vatten att rinna undan och inte in i plagget, finns på plats. Se quiser comprar uma placa estável que sirva para um longo período de tempo ou para uma vida mais longa, deve usar uma placa de 8 000 a 10 000 milímetros.

O que é que o senhor tem para os materiais mais adequados para o celeiro?

- O barn sliter é mais barato do que qualquer outro material, como o poliamida e o linho. Os materiais de poliamida e as estruturas de grão leve têm uma maior resistência do que os materiais de poliéster. A maioria das pessoas que mais se esforça é a Knän e a rumpa, por isso, é mais fácil de usar.

Quais são os pormenores técnicos mais importantes?

- Barn gillar att ha fickor att stoppa saker och stenar i, men se till så att jackan fortfarande är vattentät. E os pormenores técnicos são: o corte de cabelo, o corte de cabelo médio e o corte de cabelo. Säkerhetsdetaljer som löstagbar huva och reflexdetaljer är också ett måste.

skaljackaHåll koll på detta när du köper skaljacka till barnen!

É viável que um produto de limpeza para barris seja um fluorkarbonfri?

- Sim, é possível que seja um produto de uma só vez. Os fluorocarbonetos têm uma reputação de serem uma fonte natural e de serem um produto de uma só vez. De skadar bland annat fiskars reproduktionsbarhet och vi som äter fisk får också i oss dessa föroreningar.

Spelar det någon roll om skaljackan är en tvålagers- eller trelagerskonstruktion?

- En tvålagersjacka där yttertyget är vattentätt och jackan har ett löst hängande foder på insidan blir mjukare och lättare att röra sig i. På en trelagerskonstruktion är tre lager hoplimmade så att det känns som "ett tyg", vilket gör att jackan blir lite stelare men den är å andra sidan smidig att packa ned i väskan.

Hur gör jag för att livslängden på skaljackan blir så lång som möjligt?

- Apontar o dedo para que a televisão o ajude. Tvätt och framförallt torktumling sliter en hel del på kläderna, men grus och smuts som sitter fast i jackan sliter också. Om olyckan är framme uppmanar vi att laga kläderna, vi har "repair kit" som vi erbjuder till kunder i form av nya remmar till byxavsluten och lagningslappar som du enkelt stryker på jackan för att laga ett hål.

Stämmer det att det är bra att tvätta skaljackor ofta, för att själva skalet då återaktiveras?

- En jacka bör tvättas emellanåt, men inte för ofta eftersom det sliter på materialet, någon gång per säsong eller efter behov räcker gott. Det finns en behandling på utsidan av tyget som gör att vatten inte fastnar på tyget. As fendas são cortadas por meio de aninhamento e de televisão. Lite värme, fem till tio minuter i torktumlare eller värmeskåp, efter att du tvättat produkten gör att den effekten återaktiveras.

LÄS MER: Så tvättar du skaljacka

LÄS MER: Se não o fizer, é melhor que o faça com um produto de qualidade superior