En god morgon med Kristin Kaspersen Image

Uma boa conversa com Kristin Kaspersen

Det är något särskilt med morgnar - och det har tv-profilen Kristin Kaspersen tagit fasta på i boken Good morning. Aqui estão as suas melhores dicas sobre como começar bem o dia de hoje.

Kristin Kaspersen é, e tem sido, morgontróloga durante todo o ano. Quando se depara com uma morgonrutina de pele e um tanque de água, ela torna-se uma pessoa alegre e feliz.

Como é que foi possível ir a Nyhetsmorgon no próximo ano?

- Jag brukar säga att jag är egentligen är en nattmänniska och jag fick ju gå upp på natten! Skämt åsido, det jobbet var fantastiskt roligt jobb och det är inte alltid kul att gå upp på morgonen, oavsett om klockan är tre eller halv sex. Men i stället för att fokusera på vad klockan var tänkte jag på vilka gäster vi hade, att jag skulle få möta kompisarna och kollegorna. Då ville jag ju gå upp, säger Kristin Kaspersen och fortsätter:

- Det är viktigt att lägga fokus någon annanstans och inte tycka synd om sig själv, jag hade ju världen roligaste jobb! Men jag hade en period då jag var småbarnsförälder och levde själv samtidigt som jag gjorde Nyhetsmorgon, det tar ju lite kraft.

Boken Good morning handlar om hennes resa från "morgonsur morgontrött till morgonglad morgontrött", som hon skriver i boken, men det är framför allt inspiration till hur du också får en skön start på dagen. Sömn- och träningstips varvas med tankeknep och goda frukostrecept. Tudo isto para tornar a sua vida menos stressada e stressante.

O que é que tem contribuído para a redução do stress até à morte?

- Para tentar dizer: "Fan vad trött jag är" e depois dizer, diz-me: "Se eu quiser falar, eu vou ter que fazer um café". Se alguém quiser fazer um bronzeado anual, isso é muito difícil. Min syn på att möta dagen blir väldigt annorlunda och det handlar bara om att välja en enda tanke för att kunna förändra en hel del.

Good morning Kristin KaspersenOlivro "Bom dia" de Kristin Kaspersen está aqui. Foto: Katarina Di Leva.

O que é que vocês pensam sobre o facto de todos os A-människor serem morgonpigga?

- O homem é um A-människa bara para que o homem se torne mais inteligente. Vi har olika personligheter och gener, gudskelov för att vissa personer är kvällspigga! Vissa måste jobba då. Och egentligen är det så att den som kan snooza har bättre disciplin för att man tar ansvar för att komma upp, den som går upp där och då har på ett sätt sämre disciplin för att man inte litar på sig själv. När jag jobbade med Nyhetsmorgon ringde klockan fyra gånger och fjärde gången visste jag att jag skulle upp. Snooza kan vara ditt sätt att väcka dig själv lite långsamt från att att sova djupt.

Qual será a sua última missão?

- Då vaknar jag en timme tidigare, den timmen har jag bara för mig själv. É uma ajuda. Jag tar mitt kaffe och stretchar kroppen, tar mig tid att vakna och tittar på Nyhetsmorgon en stund. Se não estiver a fazer nada, pode ir para casa e fazer uma meia hora ou jogar um pouco. När jag sedan väcker min son och han ska till skolan har jag redan klätt på mig, packat min väska och allt är klart, då är det bara han och jag. Då slipper jag stressa och vi får den stunden tillsammans.

2017-08-01 kl. 14.46.59.pngKristin Kaspersens morgonrutin har gett henne ett helt annat lugn, något hon behöver och hennes barn uppskattar. Foto: Katarina Di Leva.

Ser varje morgon likadan ut för dig?

- Foi o que aconteceu. Na primeira manhã (com a nova rotina, red.anm), estava extremamente interessado em fazer sexo em grupo, fazer ioga, esticar e fazer sexo em casa. No entanto, a sua vontade de se dedicar a esta atividade é muito grande. Nu när jag har min rutin att alltid gå upp en timme tidigare, då blir det en annan sak. Ibland har jag morgonmöte halv åtta, ibland har jag barnen och ibland går jag inte upp förrän klockan 12, så det är väldigt olika.

Jag får ofta en känsla av att morgonen "redan är förstörd" om jag har snoozat i 30 minuter. O que é que as suas dicas têm a ver com o dia de hoje?

- A sua opinião é sobre o capítulo "Quando o assunto é a saúde". Jag hymlar inte med att jag kan vakna upp och bli försenad för att jag har snoozat lite extra. Men då vet jag också att om jag försover mig, då kan jag ge mig själv tio sekunder och tänka: "Okej, vad är viktigt? Vad är det jag verkligen behöver göra nu?". Como é que pode obter mais informações se o fizer?

Tem mais dicas?

- Envie uma mensagem de texto quando estiver a tentar encontrar algo, diga-lhe se está a viajar ou se não tem nada para dizer. Dizer: "Jag har försovit mig och hoppas hinna ifatt, men jag är en halvtimme sen. Börja utan mig". Då behöver du inte fundera, du har redan skickat iväg ett sms och din försening behöver inte påverka någon annan. Esta mensagem pode ser enviada por correio eletrónico: "Tack, jag har också försovit mig". Bara vara ärlig, alla missar ibland.

2017-08-01 kl. 14.47.29.pngKaffe, femton minuters stretch och Nyhetsmorgon är tre viktiga komponenter i Kristin Kaspersens morgonrutin. Foto: Katarina Di Leva.

Como conseguir um bom morgono - 5 dicas

  1. A largura da lâmina deve ser suficiente. Se o seu tempo for curto, é porque está a ser enganado.
  2. Förbered frukost och kaffe kvällen innan, så att du inte behöver tänka när du vaknar.
  3. Gå upp lite tidigare så att du får en stund för dig själv på morgonen, dricka kaffe i lugn och ro, stretcha eller vad du nu vill göra.
  4. Välj rätt tanke. Está a tentar recuperar o seu dinheiro? Dê um toque positivo na mesa. É difícil encontrar alguém que possa fazer um bronzeado falso.
  5. Släpp föreställningen om att morgontrötta skulle vara B-människor. Isto é muito bom!

Você está a fazer a inclusão de morgonyoga na sua morgonrutina? Veja até que ponto é que o seu corpo está a ser alimentado, e como é que oseu corpo está a ser alimentado.

Mais informações: Como obtermais informações sobre o consumo de fruta

LÄS MER: Esticar o braço - 4 dicas