Enkla och gröna frukostar av Made by Mary Image

Escolha uma fruta grande da Made by Mary

Comece o dia com um hälsosamma e uma fruta de snabba! Maria Strömberg Bååth, que dirige o blogue Made by Mary, apresenta o livro Made by Marys gröna frukost, cheio de receptores para todos os morgontrötta.

Oavsett om du är uppe med tuppen eller är en snoozare av rang är det härligt att starta dagen med en frukost som går snabbt att göra, som är god och som ger dig allt du behöver för att klara av dagen. Nu släpper Maria Strömberg Bååth, som driver bloggen Made by Mary, boken Made by Marys gröna frukost (förhandsbeställ den HÄR). O livro está cheio de um recetáculo para uma pequena fruta.

- Boken är full med "good shit" som jag brukar säga, det vill säga grön mat som är bra för allt: miljön, djuren, och en själv, säger Maria Strömberg Bååth.

Enkla och nyttiga frukostar av Made by Mary Följ Maria Strömberg Bååth på Instagram @madebymary om du vill njuta av vackra bilder och få grön matinspiration! Foto: Maria Strömberg Bååth

Espero que os recipientes, sejam eles vegetarianos ou veganos, caiam mesmo em contacto com a comida.

- Jag äter vegetariskt och veganskt och mellan den kosten och traditionell husmanskost finns ett avstånd. Muitas pessoas já comeram alguma receita vegetariana que fosse saborosa, ou então tentaram complicá-la com ingredientes como o açaí ou o chiafrão. Jag vill minska det avståndet och visa att det går att äta vegetariskt och veganskt och att det både är gott och enkelt att laga, säger hon, och fortsätter:

- Jag är en sjusovare, men älskar frukost så därför går de flesta av mina recept att förbereda kvällen innan så att de går fort att göra på morgonen.

O que é que se passa com os receptores de livros?

- Jag har tagit med lite av varje. Det finns både basrecept där jag beskriver hur jag gör min växtmjölk så att den blir fyllig och god, det finns recept på nötsmör med kardemumma, ett äppelsmör som är en favorit hos alla som testat, smoothiebowls, amerikanska pannkakor som är veganska, miniscones och smörgåsar.

Varför gillar du just frukost så mycket?

- É um começo de dia. Jag tror att bra morgonrutiner sätter agendan för dagen och det här är mitt sätt att visa att du kan vara morgontrött men ändå hinna göra en god frukost genom att förbereda den på kvällen innan. Mina recept är enkla, det längsta receptet är på en chokladgranola.

Qual é o seu favorito?

- A minha receita favorita é um sumo de laranja com frutas, jordgubbar, svartpeppar, cidra, manjericão e melão. Det är både för att jag har minnen till den och för att den går fort att göra. O cheiro é um favorito. Och så måste jag säga chokladgranolan! A máquina de lavar roupa é uma solução leve e confortável. É muito bom para cobrir tudo o que é necessário, seja com cereais ou com suavidade. O objetivo é obter um bom resultado.

O que é que se passa na sua cabeça?

- Há muitos tipos de frutas, como a quinoa, o halloumi e o växtmjölk.

Comece o dia com um milkshake de frutas!

Enkla och nyttiga frukostar av Made by Mary Com um batido de frutas, o dia pode ser muito agradável! Foto: Maria Strömberg Bååth

(Da coleção Feita por Maria, uma grande fruta)

(2 portos)

  • 1 rågad dl frysta hallon
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 msk vatten
  • 2 stora bananer, skivade & frysta
  • 3 msk jordnötssmör
  • 2-3 dl mandelmjölk
  • 2 tsk agavesirap
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • eventualmente 1 msk osötat vegetabiliskt proteinpulver

Gör så här:

Koka upp hallon och vatten i en kastrull, mosa till hallonen och låt det koka i cirka 1 minut, smaka av med agavesirap. Misture todos os ingredientes até ao batido num misturador de massa. Coloque o hallonen no fundo de um copo e cubra-o com um batido de banana ou de jordão. Colocar um sumo ou uma seda e ralar no fundo para obter um "rippeleffekt".

made by mary
HÄR kan du förhandsbeställa boken som kommer ut på Pagina förlag.

LÄSMER: Ärdu sugen på att ändra dina frukostvanor?

MESTRE DE PESQUISA: Fruta fresca com abacate e manga