Goda knep för att få i ditt barn vätska varma dagar Image

Goda knep för att få i ditt barn vätska varma dagar

Se os gases solúveis e a temperatura aumentarem, é extremamente importante que se verifique se o celeiro está a ficar mais quente do que o normal. Zarah Öberg, especialista em custos, dá algumas dicas importantes sobre como evitar que o seu celeiro se torne um obstáculo.


När solen steker och svetten lackar så fort du går den korta sträckan från stranden ned till vattnet för att svalka dig är det extra viktigt att dricka mycket för att inte bli uttorkad. Och det gäller i synnerhet för de små, som behöver få i sig vätska ofta för att inte få vätskebrist.

Små barn har inte samma avkylningsprocess som vuxna och kan inte reglera sin kroppstemperatur lika effektivt. Eftersom deras svettkörtlar inte är fullt utvecklade svettas barn genom huden, något som gör att de snabbt kan blir uttorkade.

- För ett litet barn är det lika viktigt som för oss vuxna att få i sig allla mineraler som hjälper i vätskeupptaget. Se o utilizador se esforçar por obter uma quantidade suficiente de água quando estiver a trabalhar, os efeitos serão mais graves. Därför finns det flera alternativ med vätskeersättning att använda och dessa rekommenderas från tre år och uppåt. Vid svår uttorkning eller diarré så brukar rekommendationen ligga på en tesked ersättning var femte minut, så det är väldigt små mängder det rör sig om, säger Zarah Öberg, hälsopedagog och kostrådgivare med inriktning mot barn och familj, och fortsätter:

- Om små barn får i sig stora mängder vätska kräks de ofta upp det, därför är bättre att ge lite vätska då och då, gärna genom frukt och liknande

barn
Vattenmelon är både gott och läskande i värmen, och brukar gillas av de flesta barn.

Spädbarn som helammas kan undvika vätskebrist genom att ammas eller få mjölkersättning lite oftare än vanligt. En viktig faktor för att undvika uttorkning, tipsar Zarah Öberg om, är att se till att barnet views i skuggan och är klätt i tunna kläder.

Como é que se pode fazer para que o meu celeiro se torne num celeiro?

- O celeiro que está a ser trabalhado é muitas vezes desleixado ou irracional. Om du känner att ditt barn personlighetsförändras eller verkar onormalt trött så är det en viktig signal. Om barnet är lite äldre så kan du fråga om det är törstigt och ha en kommunikation.

Riktigt varma dagar, i synnerhet utomlands, är det gott att variera vattnet eller ersättningen med andra svalkande drycker.

- A ideia é comprar vidro de emagrecimento, por exemplo, para fazer batidos e fritar. Este é supergordo e muito saboroso em comparação com o isglass de baixa qualidade. Det innebär dessutom att ditt barn får i sig bra näring, i stället för tomma kalorier som ger väldigt mycket socker och tillsatser. Melon är också ett perfekt alternativ då det innehåller väldigt mycket vatten och gillas av de flesta barn. O sumo natural e ecológico é muito bom, diz ela.

barn
Isglass är en god törstsläckare, men gör din egen glass så minimerar du mängden socker.

Será que o seu barn tem um tapete de vidro?

Veja a boa sorte de Zarah Öbergs!

  • Fruktsallad med cashewgrädde.

  • O bolo de caju serveras med färsk frukt.

  • Smoothie. - É um batido que se torna mais saboroso e mais saboroso.

  • Salsichas de cereais. - Kan vara bra att han med till stranden.
zarah öbergO pagamento da Zarah Öberg é feito em dinheiro.