3 steg till att hitta rätt fotbollssko Image

3 passos para encontrar uma foto de sucesso

Tem uma boa história para fotografar? Como é que as pessoas se podem sentar para tirar fotografias? Os especialistas ajudam-no a encontrar o melhor modelo para planear.

Todas as pessoas que tentaram tirar uma fotografia sabem que esta é muito mais longa do que uma sapatilha de moda. Men hur ska du då tänka när det kommer till att välja rätt storlek. Os especialistas descrevem-no em três pontos.

#1. Aceder a uma loja rápida

Muitas vezes, o mesmo tipo de armazenamento é encontrado numa máquina fotográfica.

- Se o seu nível de armazenamento normal for de 9,5, deve aumentar o número de armazenamento para metade se quiser usar o suporte de fotografia e obter um 10. Fortfarande är skon då väldigt tight, men så ska det vara, konstaterar experten Håkan Nilsson på Adidas, och fortsätter:

- Skon ska sitta så tight som det bara går för en så nära kontakt med bollen som möjligt, men det ska så klart kännas bekvämt också. É tudo muito difícil.

Att köpa skor till dig själv är en sak, om skon sitter bra på foten och är till för det underlag du spelar på så är du redan hemma. Men vad gäller egentligen för barnskorna?

- Os agricultores têm tendência para comprar pão de forma para que os seus filhos não tenham de o vender. Ett bra sätt att kontrollera storleken på är att ta ut innersulan och låta barnet ställa sig på den för att mäta in rätt storlek. En sko bör inte vara mer än 5 millimeter för lång. Problemet med en för stor sko blir då att barnet fastnar med tårna i marken.

För juniorer som växer mycket finns det i stället många bra skor i längre prisklasser, så att du ska ha råd med att köpa fler par. Det finns juniormodeller som bara kostar 350 kronor och som duger gott och väl, menar Håkan Nilsson.

#2. Valor do material

A caraterística que define um fotolito é o material. För att göra det enkelt delar Håkan Nilsson upp fotbollsskor i två gruppen, de i syntet som utgörka cirka 95 procent av utbudet, och de i skinn som står för resterande 5 procent.

- Det som gör att vissa föredrar en skinnsko är framförallt tycke och smak, samt att den formas lättare efter foten. A pele fica mesmo mais macia. Com esta técnica, é possível obter um sintetizador com um mínimo de qualidade. A sintetização é mais estreita do que o normal e, por isso, é mais fácil de desenhar. De drar också åt sig mindre väta, vilket gör att de bibehåller sin låga vikt oavsett väder.

#3. Pratos de peixe

För allla som letat sig in i seniorsortimentet finns det en bra anledning till att lägga lite mer pengar på skorna. Todos os modelos são vendidos numa escala de 1 a 5, sendo que 1:an é a melhor opção, pois é a mais barata e a que custa menos.

- Det är absolut stor skillnad mellan en dyr och billig sko. Hos Adidas har vi tydliga tabeller som visar vad du får i form av material och performance fördelat på skalan 1 till 5, där 1 är den bästa, säger Håkan Nilsson och fortsätter:

Det som är genomgående för de dyrare skorna är materialet som på alla vis är mer minimalistiskt än vad det är hos en billigare modell.

- En dyr sko är i regel därför mindre ombonad är vad en sko i mellanklassen är, helt enkelt på grund av att de som köper de dyra skorna brukar prioritera passform och prestanda före bekvämlighet. Föredrar du i stället komforten framför prestandan kan du kolla på skorna i mellanklassen.

LOJA: A melhor escolha de fotógrafos

LOJA DO BRASIL: Procurar por pessoas com boa aparência

Mais informações: Obtenha mais fotos da Adidas