Höstens stora test av kompressionstights Image

Os melhores testes de compressão

Vi har testat tio par kompressionstights. Há algum tipo de compressão que esteja a ser testado!

Recompense-me! O facto de os compressores poderem ajudar a melhorar a sua resistência à pressão sanguínea é muito importante. O teste pode ser efectuado com a ajuda de uma tentativa de fixação de um ou mais discos de pressão. Kompressionsplagg stabiliserar också musklerna under tiden du idrottar, vilket gör att vibrationer i muskeln minskar och gör att muskeln inte tröttas ut lika snabbt.

Um dos principais problemas com a compressão é o facto de a pressão ser baixa. Det sägs nämligen att den ökade blodcirkulationen som kompressionskläder ger ökar syre- och näringstillförseln till musklerna, vilket gör att de läker snabbare.

Än finns ingen CE-märkning på kompressionskläder, så du får själv prova dig fram vad du tycker känns bra gällande tryck, material och passform. För att du ska slippa klicka hem fem par tights, har vi gjort jobbet åt dig. Hoppas du får den vägledning du önskar för att hitta rätt märke och modell för just dig och din träning.

Compressão para os homens (rolagem para o homem)

Test av: Rehband, Raw calças de compressão

test av kompressionstights

Resultados: Svala, anpassningsbara och återhämtningsboostande
Preço normal: 1 195 kr.
Descrição:

Du glider lätt i Rehbands Raw kompression pants och sedan kan du justera storleken på midjan med hjälp av en dragsko, så att tightsen verkligen sitter uppe oavsett om du hoppar, springer eller styrkelyfter.

- Jag har aldrig testat ett par kompressionstights som varit så lätta att få på sig! O objetivo é ser muito branco, o que minimiza o risco de sintetizar qualquer tipo de desgaste na roupa interior. Ett tips är att ha sömlösa underkläder eftersom kanten annars syns igenom, om du är en person som tänker på sådant, säger en av testpersonerna.

Alla som testade tightsen tyckte att de var svala och transporterade bort fukt på ett utmärkt sätt.

- O brinquedo é muito bonito! Jag använde bland annat tightsen på ett HIIT-pass och även när hela jag var dyblöt av svett så kändes benen svala och torra, det var som att att ha en inbyggd AC i tightsen. Superskönt, säger en av testarna och får medhåll av en annan kvinna:

- O facto de ter sido desligado até ao momento em que foi ligado o seu sistema de aquecimento. Tightsen känns inte blöta när du tar av dem, trots att du är supersvettig, det säger väl allt? Dessutom finns en liten ficka utan dragkedja bak på tightsen, där nyckeln ligger i säkert förvar under passet, säger hon.

Kompressionen då? Jo, den imponerade på vår testpanel. De är rätt stora i storleken, så är du mellan två storlekar, skulle vi rekommendera att du tar den mindre storleken. Du kommer trots det kunna ta ut dina rörelser ordentligt, de här tightsen är inte ostretchiga eller stela alls.

- Jag har kört både konditionsintensiv träning och hårda benpass och faktum är att benen inte alls kändes lika trötta och stumma dagen efter som de brukar. Jag är frälst! säger en testare glatt.

Eu estava a pensar que não havia nada de errado com o peso, mas encontrei um feedback negativo em todos os painéis de teste.

- Tvätta dem med andra svarta träningskläder första gången eftersom de fäller en del färg då. Men vill du ha ett par kompressionstights som du inte behöver rulla på dig eftersom de är så tighta, men som ändå ger benen skön återhämtning och god blodcirkulation, är det dessa du ska köpa, summerar en av kvinnorna.

Teste av: 2XU, Collants de compressão Mid-Rise

test av kompressionstights

Resultados:
Tunna, sköna och perfekt passform
Preço normal: 1 395 kr.
Descrição:

O modelo de 2XU foi o que melhorou a qualidade das calças no painel de teste, com mais brilho e melhor desempenho. O que a maioria dos testadores pensa é que os bebés podem ser sintetizados a partir de uma corda. Har du en storlek som är på gränsen till för små, blir de rejält genomskinliga.

- Jag älskade de här tightsen på allla sätt, men tyvärr får de ett stort minus för genomskinligheten. Tightsen kräver nästan att du hipsterstrosor eller shorts under, vilket man kanske inte alltid vill ha. Jag skulle nästan välja andra tights före dessa just på grund av att de är så pass genomskinliga, säger en av testarna.

I övrigt var det idel lovord för den här modellen. O assento é perfeito para o ecrã de teste e tem uma forma de passagem perfeita.

- Os collants são muito confortáveis e assentam muito bem! O facto de os collants não se sentirem bem no meio do caminho, se estiverem na parte de cima da calça, se tiverem um intervalo pequeno ou se estiverem distantes. A habilidade de usar outras meias-calças que testámos fez com que esse tipo de roupa ficasse mais leve. Os collants são mais largos do que o normal, para que se possa usar com mais facilidade, diz um dos testadores.

- Jag har tränat hårt i de här och tycker att de är utmärkta för styrketräning. Jag vet inte om jag inbillade mig men jag tyckte att de hjälpte mig att klara av tyngre marklyft än jag brukar för att de sitter så bra runt benen, säger en annan testare.

Fler plus i kanten från testpanelen var den smarta nyckelfickan på insidan av tightsen och midjan på tightsen.

- Skönt och snyggt med lite högre midja som gör att det inte skaver eller att tyget trycks in i huden som andra tights kan göra, säger en testperson.

Test av: Skins, Dnamic long tights

test av kompressionstights

Resultados:
Muito leves, bonitos e muito confortáveis
Preço normal: 1 195 kr.
Mais informações:

Skins o kompressionstights é um clássico da classe. Våra testare älskade kompressionseffekten som Dnamic long tights gav och uppskattade att de är utformade bra för kvinnliga kroppar.

- De komprimerar riktigt bra där man vill ha kompressionen, på vaderna och benen. Du känner verkligen hur musklerna kramas åt. Trots det finns det gott om plats för rumpa om du gjort många squats på sistone, säger en av testpersonerna.

O material é muito fino para vestir, e o site Skins tem uma malha fina na parte inferior, para que a ventilação seja mais fácil.

- As meias-calças eram muito largas, mas o tecido era muito fino. É uma pele genuína para o rabo! När du har tightsen på dig känns det bara skönt, det känns inte obekvämt hur svettig du än blir och de torkar snabbt, berättar en av testarna.

O painel de testes assinalou que o facto de ter funcionado como um truque, é um facto. A maioria das pessoas não se sente à vontade com a forma de passar.

- Jag är 170 centimeter lång och tycker att de här är i perfekt längd, säger en av kvinnorna som tränat i tightsen.

- E se ela se sentar onde quiser! Jag har aldrig gjort någon typ av konditionsträning utan att behöva dra upp tightsen, men de här sitter uppe vad du än gör för träning. Jag förstår varför Skins kallas just för Skins, för de känns som ett andra skinn. Du känner inte ens att du har tights på dig och de stannar verkligen uppe, trots att midjan är något högre än många andra tights och bara har resår, uttrycker en annan ur testpanelen.

Test av: Craft, Delta compression long tight

test av kompressionstights

Resultados: Confortável, confortável e de boa forma
Preço normal: 899 kr.
Descrição:

Se não conseguir usar as suas meias-calças, deve procurar uma loja, para que possa encontrar as suas próprias roupas no painel de testes. Kvinnorna i testpanelen som är allra minst och i vanliga fall har XS utan problem tyckte att det var en uppvärmning i sig bara att försöka komma i de här tightsen.

- A roupa é pequena no chão. Det var väldigt svårt att få på sig dem, för de är så tighta i fötterna. Du får verkligen kämpa målmedvetet för att få på dig dem, säger en av kvinnorna med XS, och får medhåll:

- Först trodde jag att de var barntights när jag såg dem. Det är sjukt jobbigt att få på sig dem, men när du väl fått på dig dem så sitter de faktiskt bra. Lite tighta i midjan, och lite korta, men det hör väl ihop med att jag kanske borde testat en större storlek, säger den andra tjejen i testpanelen med storlek XS.

En annan person i testpanelen håller inte med om att de är små i midjan.

- Jag älskade midjan! Det är skönt att de sitter där de ska, men jag tycker inte midjan är liten utan tvärtom lite bredare. O facto de o leitor ser tão grande como ele é é uma vantagem extra. O facto de se sentar e de o homem tentar, é uma vantagem.

När du väl kämpat på dig tightsen kommer du antagligen gilla vad du ser i spegeln.

- Det kanske är ytligt, men jag känner mig så snygg i de här kompressionstightsen! Tyget är tjockt, passformen är grym och sömmen går helt perfekt, så benen ser sjukt vältränade ut i dessa. Jag tackar och tar emot! säger en av kvinnorna i testpanelen.

Teste de: 2XU, Elite MCS calções de compressão

test av kompressionstights

Resultados: Passagem de nível de pele suave, genómica e inferior
Preço normal: 1 245 kr.
Descrição:

É necessário ter collants largos para evitar a compressão. Testámos alguns calções de compressão da 2XU e o nosso painel de testes mostra que é possível experimentar estes calções.

- A verdade é que os calções de compressão são muito bons e deram-me um ótimo resultado. Jag trodde inte jag skulle få någon effekt av shorts, men jag fick grym effekt när jag gjorde knäböj, utfall och andra benövningar på gymmet. Jag har också cyklat i dem och haft dem på gruppträningspass, och jag tycker att benen inte blev lika trötta som de brukar bli utan kompression, säger en av testpersonerna.

En annan sak som hyllades var hur shortsen satt. Todos os participantes disseram que a pele e o assento ainda estavam perfeitos. Tyvärr var tyget genomskinligt på de här shortsen, vilket störde vissa.

- Jag gillar känslan i de här korta kompressionstightsen och designen är cool. Bra längd också på mig, jag är 165 centimeter. Hade önskat att midjan var lite högre och att de inte var så genomskinliga, men i övrigt är de toppen, säger en annan testperson.

LÄS MER: Du har satt på dig kompressionstightsen på fel sätt

Testes de compressão para homens

Test av: Craft, Delta compression tight

test av kompressionstights

Resultado: Bonita, confortável e com um ótimo desempenho
Preço normal: 899 kr.
Descrição:

Delta kompression tight ger medelhög kompression, vilket gör att du får kompression men inte så mycket att det begränsar rörelsefriheten, tycker vår testpanel.

- Kompressionsmässigt har jag haft på mig tights som stödjer mer, men det är helt klart bra tights som både är sköna att springa, promenera och cykla i. De ger lite extra blodcirkulation tycker jag, säger en av våra testare i storlek L.

De här kompressionstightsen är försedda med detaljer, men flera i testpanelen tycker att de inte tillför så mycket.

- Delta-tightsen har snörning i midjan, men det känns mer som att den är i vägen än till nytta eftersom tightsen har bra passform från början. O aparelho é muito bonito e tem uma pequena superfície. En gammal Ipod hade nog fått plats, men tyvärr inte Iphone, så där borde de kanske tänka om, anser en testperson.

En testperson i storlek M, som är 179 centimeter lång, tycker att tightsen är lite för korta i modellen. Däremot tycker han om designen.

- As meias-calças têm uma placa que é mais fina. Assim, o look fica bem! Os collants para assassinos que se aproximam são muito leves e têm um estampado leve ou um forro.

Teste av: 2XU, Collants de compressão

test av kompressionstights

Resultado:
Apertados, finos e de comprimento perfeito para quem quer apenas cavar
Preço normal: 1 395 kr.
Descrição:

Os collants de compressão estão disponíveis em vários modelos e são "altos", para quem quer cavar com pouco comprimento. Uma das pessoas testadas tem 180 centímetros, e ela acha que "alto" é perfeito para o comprimento. Um dos testadores tem 174 centímetros e ele acha que o modelo padrão é muito alto. Pode verificar a compressão das meias-calças se estiver a cavar, se estiver bem apertado e se estiver a roncar.


- A utilização de collants é muito difícil, por isso é mais frequente em outros tipos de compressão. Du får kriga vid fötterna för att komma i. De känns lite prassliga innan du får på dig dem, men när du väl kommit i dem sitter dem som ett korvskinn, säger en av testpersonerna, och får medhåll av en annan testperson:

- A compressão é óptima! O facto de o klämmer ser leve e estar no chão não é motivo para que ele se sinta bem. De liksom skar in. Det kändes lite onödigt med kompression runt pungen, säger han och skrattar lite.

En sak som alla i testpanelen tyckte om var fickan, som är placerad på insidan av tightsen.

- Det är en smart placerad ficka för förvaring av skåpnyckel eller liknande. Därifrån kan ingenting ramla ur, säger en av testpersonerna.

Tyget andades på ett bra sätt och testpanelen är också nöjd med färgen.

- É o mais genérico de todos. A minha opinião é que a pele mais alta é a mais alta, como diz a pessoa que a testou na variante "alta".

Test av: Skins, Dynamic long tight

test av kompressionstights

Resultados:
Confortável, rápido e confortável
Preço normal: 1 195 kr.
Omdöme:

Skins-tightsen imponerade på testpanelen med sin design. É muito confortável - e assenta muito bem.

- Se a minha mãe tivesse uma meia-calça mais larga, a compressão era a mais forte, mas as calças eram muito bonitas! Com um design muito desportivo, é muito confortável:

- De todos os collants que testámos, este é o nosso favorito. Jag kände mig väldigt rörligt i tightsen. Os collants eram muito confortáveis, mas a compressão era mais forte. Det var bara att glida i dem och köra, säger en annan testare.

På minussidan ligger att de saknar en ficka för förvaring av nycklar, kort och liknande. De upplevdes också som ganska svettiga.

- Det blir varmt att träna i dem, för tyget är så tjockt. O banco está a ficar muito lento. Jag skulle välja de här när jag till exempel springer utomhus, snarare än när jag kör mina svettigaste pass inomhus på gymmet, säger en testperson.

En annan person tycker däremot att de är perfekta att ha på gymmet, tack vare den precisa kompressionen och hur enkelt det är att röra sig i dem. O equipamento é muito resistente e prático.

- A altura é muito boa em termos de armazenamento, mas também em termos de largura e comprimento, sendo 176 centímetros. De är enkla att röra sig i och inte det minsta genomskinliga. Por outro lado, é possível dizer que é um pouco mais leve do que a linha de baixo.

Teste de: 2XU, Elite MCS collants de compressão

test av kompressionstights

Resultados:
Supersköna, dyra och kontrollerar musklerna på ett bra sätt
Preço normal: 1 695 kr.
Descrição:

As meias-calças de compressão mais duras do teste são Elite MCS da 2XU. Men är de värda sina slantar? Sim, quando o utilizador se junta ao painel de teste.

- Jag har provat extremt många par kompressionstights och jag måste säga att de här är toppklass. De är bland de bästa kompressionstightsen på marknaden och verkligen värd priset, säger en av testpersonerna.

Ingen i testpanelen tyckte att det var svårt att få på sig de här tightsen, men när du väl kommit i dem så sitter de på plats och komprimerar effektivt.

- De har graderad kompressionsteknik och jag tycker att det minskar vibrationer i musklerna när jag tränar. Tem uma forma de passagem suave e uma forma perfeita de sentar-se. O assento é super apertado e o fecho é muito apertado, o que permite controlar a musculatura quando se está a trabalhar.

Tightsen har en ficka, men det är bara en liten ficka där du får plats men en nyckel, du kan inte ha en smartphone där. O dispositivo é muito útil, mas é muito valioso.

- É muito bom tentar entrar nele, é muito bom. Däremot blir de ganska fuktiga efter ett träningspass, så de ventilerar inte så bra. Det känns som att de suger upp svetten från kroppen, så att du håller dig torr, men de släpper inte ifrån sig fukten, berättar en testare.

Test av: Rehband, calças de compressão Rx 500

test av kompressionstights

Resultados: Finas, versáteis e resistentes a todo o tipo de transacções
Preço normal: 1 195 kr.
Descrição:

Todos os participantes no painel de teste se aperceberam que os collants eram mais confortáveis, mas disseram que tinham "muito mais" do que as calças de compressão. De upplevs som medelkomprimerande och ingen tycker att de är genomskinliga. Alla testpiloter var överens om att designen på tightsen är bra, de är så stilrena att ingen kan störa sig på hur de ser ut, och de har heller inga tryck som lossnar i tvätten.

- Rehband får mig att tänka på svettiga knäskydd i blå färg, men de här är absolut inte osexiga. Jag gillar att de har clean och klassisk design, enkla liksom, med bara få vita detailsjer. Dessutom har de som en förstärkning i grenen som minimerar risken för male camel toe, det tycker jag är skönt, för då slipper man ha shorts över, säger en av testpersonerna.

De upplevdes som väldigt svala och behagliga att ha på sig.

- Tightsen är tunna men inte genomskinliga och det är bra kompression jämt över benen. De känns tighta men de går enkelt att röra sig i dem, så det är absolut inget hinder. Du får kämpa lite för att komma i dem, men sedan är passformen i det närmsta perfekt, om du gillar låg midja. O atendimento é ótimo, e há uma pessoa que faz testes.

Allt som allt så är det ett par allround-tights, som är bra till det mesta.

- Os collants de banda de rodagem são adequados para todos os tipos de treino em que os collants podem ser usados. Utilizámo-las no ginásio, no lazer, no desporto de campo e até na dança. É muito bom para todas as actividades, diz um dos nossos testadores.

LÄS MER: O melhor teste para os utilizadores
LÄS MER: Tudo o que precisa de saber sobre compressão