Kask – från kompisprojekt till jubileum Image

Kask - do projeto ao jubileu

Extremskidåkarna Sverre Liliequist och Kaj Zackrisson började virka mössor till sig själva och sina kompisar, och resten är historia. Aqui está tudo o que você precisa saber sobre a história de Kask!

1. O Kask começou como um projeto de...

Sverre Liliequist e Kaj Zackrisson têm um projeto que se desenvolve e se desenvolve a partir de uma visão geral. Snart ville även deras kompisar ha mössor. Para obter mais informações, basta iniciar o mercado Kask. Nästa år firar märket 15 år.

- Det känns som att vi precis firade tio år, vi hinner knappt reagera. Till nästa år funderar vi på att lyfta fram något gammalt mönster i ny tappning, det skulle vara kul, säger Sverre Liliequist.

2. ... och märket älskas fortfarande av skidåkare

- O grupo-alvo é constituído por pessoas activas com idades compreendidas entre os 12 e os 50 anos, com uma idade superior a um ano. A maioria das pessoas é skidåkare, mas é preciso ter em conta que os mais afectados são os que tentam skidor. Men många får väl reda på oss genom att de har någon form av skidintresse.

3. Sverre Liliequist é o mais entusiasmado por ter inspirado outros

- Jag virkade i flera år innan jag lärde känna Kaj och de andra. Det var han som kom på att vi skulle prova att sätta namn på det vi virkade eftersom folk gillade det vi gjorde. Vi har även inspirerat många ungdomar att göra egna grejer. Durante alguns anos, o meu pai ficou muito cansado e começou a trabalhar em alguns dos seus produtos. Kombinationen att vara grym på extremsport och göra mjuka grejer är det jag är mest stolt över.

kaskKask gör även funktionella underställ, strumpor och skidglasögon. HÄR hittar du Sportamores utbud av märket.

4. Não utilize o sortido Kask

Mössorna, underställen, skidglasögonen och strumporna får maka på sig, i vår kommer Kask stora satsning på solglasögon.

- Vi har redan smugit igång lite grann. Det började med att vi gjorde ett samarbete med en kille i Zermatt i Schweiz som gör solglasögonbågar i trä. Vi gjorde en specialare med honom och i samma veva la vi till en ram som var lite mer sportig. Nu till våren släpper vi fler vanliga solglasögon till ett bättre pris. O utilizador tem várias formas de vidro e é capaz de se esforçar por se movimentar ativamente.

5. A maioria das pessoas é de baixa renda

- Kasks mål finns inte i en större omsättning utan landar oftast i att vi vill fortsätta göra produkter som vi brinner för och som vi kan stå för full ut. Det är klart att vi skulle vilja ha ett företag som vi kan ta ut lön i men kombinationen av god hållbarhet genom hela kedjan, så miljövänliga produkter som möjligt, kvalitetsmässiga produkter och ett sunt förhållande till konsumtion är vårt mål.

sverre
Sverre Liliequist i Kask-solglasögon tillsammans med sonen Leonard på fjälläventyr i påskas. Foto: Privat

LÄS MER: Como é que se pode fazer uma viagem de avião?