Klä barnen för fotbollsträningen Image

Procurar uma lâmpada para fotografar

As últimas directrizes para todos os agricultores que têm um celeiro e que pretendem tirar fotografias. Deus!

Vid sex års ålder kan barn börja spela fotboll organiserat och enligt siffror från Statistiska centralbyrån (SCB) kommer över 400 000 svenska barn att spela minst en fotbollsmatch i år. Como os fotógrafos querem saber o que podem fazer para obterem confiança, mas também querem saber mais, o perito Håkan Nilsson orienta-o.

Galeria de fotos

- A sua pergunta é sobre o que é que a sua família quer fazer. Nu för tiden är det mycket konstgräsplaner i städerna och då ska du köpa skor anpassade för det. De skorna går även utmärkt att använda på vanligt gräs, så om barnet ska spela fotbollscup i en vecka på gräs behöver du inte köpa nya skor, utan sulorna är kombinerade och går att använda på både konstgräs och vanligt gräs, säger Håkan Nilsson.

O que é que a empresa quer fazer?

- Pode ser muito bom saber que eu tenho um heter FXG, que é um sistema de saúde com uma grande quantidade de produtos. När barnen springer på hårt underlag, som en sliten konstgräsplan till exempel, så flexar dobbarna lite inåt, vilket gör att barnen inte får tryck från dobbarna upp i benen. Det blir lite mjukare helt enkelt. Det är en produkt som är vi är jätteglada över.

Como é que se pode comprar material?

- Dagens skor är till stor del gjorda av syntet, men även om själva materialet är vattenavvisande så kommer det in vatten i skorna vid snörningen om det är ruggigt väder. Anledningen till att de inte görs i läder och skinn är för att det drar åt sig väta.

Se o barnet for mais leve, o que é que se pode fazer?

- A partir de apenas alguns anos de idade, a moda é mais moderna e aposta mesmo no design e na qualidade dos produtos. De vill gärna ha den senaste modellen och kollar på vad storstjärnorna spelar i för skor. Messi har till exempel en helt egen skomodell och den vill många ha eftersom de har Messi som förebild.

Byxor

- Os jogadores de basquetebol são férteis. Nu när det är kallt spelar de i stället i långa Condivo Tiro pants, som är så trendiga att ungarna har samma byxor i skolan också. De är gjorda i klassiskt polyestermaterial, men det som skiljer dem från vanliga fritidsbyxor är att de är betydligt tightare från knät och nedåt. As Byxan têm uma pequena parte mais comprida, para que o utilizador possa colocar as suas calças por baixo, mas quando se fecha o fecho das Byxorna, o fecho de correr é o mesmo que se solta e se solta da mola.

condivo tiro
As calças Condivo Tiro estão na moda em todo o mundo e são aceites mesmo quando as crianças estão a tentar.

Strumpor

- Em todos os sectores de atividade existem calças de ganga e calças de malha, mas é preciso ter em conta que os clubes têm um mercado muito competitivo. Andra klubbar köper in strumpor, shorts och tränings-t-shirts som föreningen lagerhåller och säljer i sin klubbshop i kaféet, om det finns en sådan. I andra klubbar så beställer man och betalar för hela träningsuniformen man valt. Hör dig för med föreningen.

Produtos

- Todos os produtos que a Adidas vende são de boa qualidade e são seguros, por isso é importante que você os use. I stället måste du välja om du ska köpa ett klassiskt litet skydd som bara täcker smalbenet, eller om du vill köpa ett som går ned till vristen som en socka och under foten, som skyddar knölarna. O céu está mais próximo do celeiro. O celeiro faz faísca com a sua cabeça e os botões de luz são muito bonitos. Det finns också skydd där du kan ta loss den nedre delen, eller fästa det med kardborre.

Finns det olika storlekar?

- Ja, och det är klassiska storlekar som S, M och L. På förpackningarna finns en storlekstabell där det står en ungefärlig åldersgrupp, men alla sjuåringar är förstås inte lika stora. Därför står också längden på personen i fråga, så genom att läsa storlekstabellen ska du kunna träffa så rätt som möjligt.

Seleção

- Mössa är givet, även om den kan vara i vägen vid nickar till exempel. Dessutom kan jag rekommendera så kallade field gloves, vilket är handskar för utespelarna. De är gjorda av fleecematerial, och finns även med wind protection och är med andra ord varma och goa. På insidan har de små plastpluppar, så att man får bra grepp vid inkasten. Då slipper barnet dra ned tröjärmarna för att det är för kallt.

LÄS MER: 3 dicas que todos os fotógrafos podem dar a si próprios