Löpcoachen: Så blir vinterlöpningen magisk Image

Löpcoachen: Como é que a ventilação é mágica

Se a primavera for inferior à primavera, é importante que se tenha confiança e instrução. A professora Oya Hanzén sabe o que se pode fazer quando se está a trabalhar com o cancro.

Löpning på vintern kan vara en skön runda på knarrig snö med solens strålar dansandes i ansiktet, eller en långsam lunk i mörkret genom kalla snålvindar. Se o que se pretende é que, quando se começa a trabalhar, se tenha uma vida mais fresca do que a que se tem quando se começa a trabalhar com o sistema imunitário e se tem uma vida mais leve.

Många ställer löparskorna åt sidan på vinterhalvåret för att de tycker att det känns omständligt och jobbigt att springa utomhus när det är kallt och snöigt. Men faktum är att om du klarar av att hålla igång, kommer du att vara tacksam i vår.

- Jag tror att de som känner ett motstånd mot vinterlöpning inte har testat att springa på vintern. Har du väl varit utomhus och upplevt hur härligt det kan vara så försvinner tveksamheten snabbt, säger löpcoachen Oya Hanzén, 36.

Hon har löptränat i 15 år, året om, och genom löpargruppen RunZpire.se, sprider hon löpglädje i Norrköping där hon bor.

- Jag gillar naturens växlingar året om och jag springer i alla väder. A primeira fonte de água correu 12 quilómetros em 20 minutos, diz ela.

Löpcoachen: Så blir vinterlöpningen magiskFå en daglig dos löp-pepp från Oya Hanzéns Instagramkonto @runzpire! Foto: Privat

Oya Hanzén rekommenderar allla att hålla i gång sin löpning under vintern för att slippa börja om från noll i vår.

- Du behöver inte köra de längsta och kallaste passen på vintern men det är positivt att hålla igång så att du behåller din löpform. Gör det inte så svårt för dig! Ha bra skor och kläder och gå ut och börja spring, ofta är det inte så kallt utomhus som du tror.

E se a primavera for para o jardim?

- Jag rekommenderar lunchlöpning, då får du frisk luft och dagsljus mitt på dagen och så har du träningen gjord. Har du aldrig sprungit på vintern kan du testa en helg när solen skiner och det är fem minusgrader. Ha bra musik i öronen och känn hur bra det går, att du frigör en massa endorfiner och hur bra du mår efteråt!

Hur ska jag klä mig nör jag springer på vintern?

- As palavras são A ou O, ou seja, não. Se for is ou halt, tem de ter um plano de ação para a proteção do vinagre. Ha en varm funktionssocka som andas i skon. Beroende på hur frusen du är kan du springa i både underställsbyxor och fodrade vintertights, eller så bär du enbart vinterlöpartights. Är du jättefrusen kan du behöva ett underställ upptill också, eller en funktionströja. Se não estiver a ser tratado, pode ter uma fleecetröja, mas se estiver a ser tratado, pode ter uma visão geral da situação. Jag tycker om att skydda halsen med en buff, ha ett pannband eller en funktionsmössa på huvudet och att bära tunna vinterlöparhandskar i funktionsmaterial.

Não há nenhuma habilidade para fazer uma mola quando está a ficar frio?

- Ja, snölöpning är som ren styrkelöpning, det är lika tungt som att springa genom sand. Därför kanske du inte ska satsa på snabbaste milen, men spring i ett sådant tempo att du känner att det blir ett bra pass. Kroppen gör också av med mer energi när det är kallt utomhus, så det är en bra idé att fylla på med lite extra kolhydrater innan din löprunda. Är du känslig i luftrören kan löpning i kyla kännas lite svårare, i sådant fall ska du inte ge dig ut på världens långrunda utan gör fyra, fem kilometer i lugnt tempo och njut. O objetivo é ficar feliz e contente depois de tudo!

oya hanzénEn tunn dunjacka är skön att ta på sig om du har en transportsträcka hem efter du sprungit din vinterlöparrunda. Oya Hanzén tem para si o jackan Sparky da Wyte, com um preço normal de 799 coroas.

LÄS MER: Teste de lupas com reflectores

LÄS
MER: Substâncias de base em material sintético que foram testadas

LÄS MER: Substâncias cancerígenas que se acumulam no braço sob pressão