Nytt hos oss: Dedicated – för dig som vill shoppa med gott samvete Image

Notícias: Dedicated - para quem quer fazer compras com o mesmo produto

Från bomullsfrö till färdiga plagg - Dedicated är varumärket som tar ansvar för både planeten och de som som producerar plaggen. Aqui pode encontrarras produtos frescos, ecológicos e de comércio justo!

Num mundo muito medíocre, há muito mais coisas para fazer com que as pessoas se sintam bem. Men det ska inte behöva vara på bekostnad av stilen, såklart. Dedicated är ett värderingsdrivet, svenskt livsstilsmärke som kombinerar mode och ansvar. É um mercado variado para quem quer fazer compras com pouco dinheiro e com o mesmo preço!

- O seu principal público-alvo são as raparigas e os rapazes entre os 25 e os 30 anos, e temos também uma coleção Mini Me para os rapazes. Våra plagg hittar du hos rent ekologiska butiker som bara säljer certifierade varumärken, samt hos vanliga modebutiker som Sportamore, berättar VD:n Johan Graffner.

Dedicated map shirtNão está à procura? A HÄR tem tudo o que é necessário para a Dedicated.

T-shirts, sweatshirts e mjukisbyxor ecológicos

Só o material ecológico é aquele em que Dedicated está mais empenhado, além de ter um design elegante.

- Materialen är det absolut viktigaste om vi ska kunna minska miljö- och klimatpåverkan. O valor dos materiais representa cerca de 60 por cento do consumo global. Bara genom att välja ekologiskt framställd bomull i stället för icke-ekologisk kan man minska utsläppen med upp till 46 procent, berättar Johan Graffner och fortsätter:

- Den bomull som vi använder produceras ekologiskt i två större kooperativ med familjeböner i Indien. Vi ser även till att att ha full spårbarhet, så att vi vet att allt från bönderna till textilarbetare är garanterade ett visst pris för det som de producerar, alltså att de är anslutna till Fairtrade.

Produção com marca registada Fairtrade

När produktionen sker i en annan del av världen är det ibland svårt att se och förstå hur det ser ut för vissa producenter.

- De indiska bomullsbönderna hör till de fattigaste i världen. De är ofta skuldsatta på grund av dåliga villkor, för att inte tala om den hälsorisk de lider av på grund av de kemikalier som används i framställningsprocessen. Det här har pågått sedan 80-talet. Men om allla kände till hur de har det ställt hade alla velat köpa Fairtrade-certifierade produkter.

Visão sobre o aluguer diário de material sintético

O material sintético de aluguer está disponível em Dedicated helt helt och hållet. Det är bara i sina badkläder som de fortfarande anser att det behövs, då samma funktion inte kan åstadkommas med andra material. På sikt ser de däremot gärna att det syntetiska materialet försvinner.

- Para a nossa bomba ecológica, utilizámos uma fibra chamada Lyocell. A fibra é moldada a partir de um processo de laminação, que é o processo de fabricação. O processo de fabrico é feito a partir de uma fibra com certificação ecológica, que é certificada pela Suécia.

Dedicated femenism shirtSticker budskapet lite i ögonen? Por que é que o seu nome está na lista? På Dedicated är man inte rädd för statements!

Criatividade em fotografia e ilustração

Designmässigt utmärks utbudet från Dedicated av konstnärliga illustrationer, vackra fotografier och häftiga tryck - en cool stil, helt enkelt.

- Vår bakgrund är inom streetfashion och brädsport, men vi har alltid gillat foto och konst. Därför vill vi genom våra tryck lyfta fram duktiga illustratörer, konstnärer och designers - Hans Gedda till exempel, som är fotografen bakom flera av motiven på våra t-shirts.

Storleksmässigt berättar Johan Graffner att deras kläder är vanliga europeiska storlekar, men med en något lösare passform.

- Siluetten på våra t-shirts är lite större just nu än vad de varit tidigare. Det är en ny megatrend som vi ser - att kläderna gärna får vara lite oversize.

LÄS MER: Spana in Frontier - o nosso novo modelo de roupa para os herdeiros

SHOPPA HÄR: Calças, saias e mais roupa de desporto