Soffpotatis? Så kommer du igång med träningen! Image

Soffpotatis? Så kommer du igång med träningen!

Enligt en ny undersökning från GIH har nästan varannan svensk hälsofarligt dålig kondition. É um verdadeiro desafio! Aqui estão as dicas de Pischas, um dos maiores perdedores do mundo, para quem quer ganhar dinheiro.

I veckan publicerade GIH, Gymnastik och Idrottshögskolan, en undersökning om att 46 procent av svenskar i yrkeslivet har hälsofarligt dåligt kondition. Vad som menas med riskabelt dålig kondis är i studien satt till att inte klara en tio minuters promenad i rask takt utan att vila. Andelen har ökat dramatiskt sedan 90-talet då siffran låg på 27 procent. Det går alltså inte åt rätt håll. O estudo baseia-se em dados de mais de 350 000 suecos com idades compreendidas entre os 18 e os 74 anos e pode ser consultado sobre o HÄR.

Som de flesta vet lever majoriteten av oss i dag ett stillasittande liv där rörelse inte längre är en lika självklar del av vardagen. Det kommer kanske därför inte som en chock att vi får allt sämre kondis. O que mais se aproxima dos resultados do estudo é o perfil de treino de Pischa Strindstedt, treinadora do programa de televisão Biggest Loser.

- Jag skulle inte säga att jag blir förvånad, men däremot orolig. Orolig över att våra barn som är Sveriges framtid rör sig mindre och mindre och att kunskapen om den egna kroppen och hälsan är så liten i dag, trots att information och fakta ligger oss så nära med tanke på vårt missbruk av internet.

Pischa_StrindstedtPischa Strindstedt kan du se som coach i tv-programmet Biggest Loser. Ela dirige o Wörkout Studio onde pode aprender mais sobre o HÄR.

O que é que eu quero fazer para encontrar a melhor condição física na Suécia?

- Det handlar nog om många faktorer, men framför allt okunskap och att internet och det tekniska tar över vår tid mer och mer.

Que dicas tem para dar a alguém que esteja no seu grupo de risco e que queira saber o que o homem pode fazer?

- Sätt dig ned och reflektera över var problemet grundar sig. Veja o que está a acontecer e o que pode fazer para se preparar para a sua vida, para que possa fazer um plano que funcione. A procura de um serviço de apoio é muito difícil no dia em que o serviço é prestado. Então, se você está a pensar em fazer algo, você vai tentar fazer algo melhor? Ou será que ele vai ser uma pessoa e vai fazer o mesmo? Gör enkla förändringar som att gå på promenader, ta trappan i stället för hissen, cykla till jobbet och ta med matlådor, säger hon och fortsätter:

- Det finns enormt många appar i dag som du kan ta hjälp av för att tracka din kost och träning. Investera i en pulsklocka som kan hjälpa dig och till och med motivera dig till att lyckas med dina mål. Ingen gör dessa val åt dig. Antingen tar man sig tiden nu, eller så kommer du att få betala senare i livet med att bli sjuk. Så allvarligt är det. Alla kan, men var realistisk med tiden du har att lägga på ditt mål. Para obter uma boa resposta, é necessário tentar obter um bom movimento. Os pequenos esforços dão-lhe uma grande capacidade de trabalho. Vamos lá!

SHOPPA HÄR: Cadeiras de rodas para crianças

LÄS MER: Buddy up! Compor em 12 minutos

LÄS MER: Olga Rönnberg: "Därför ska du väga maten"