Räkna ut ditt apindex! Image

Räkna ut ditt apindex!

Du som är klättrare eller simmare vet säkert redan vad du har för apindex. O que está a fazer? Snart vet du om du har korta T-Rex-armar or släpiga schimpansarmar!

Oavsett vilken sport du håller på med finns det saker du kan påverka för att prestera så bra som möjligt, som utrustning, kost och träning. A pergunta que pode ser feita é o apindex. Du räknar ut vad du har för apindex genom att ta din armvidd (från långfinger till långfinger) minus din längd.

Siffran säger mycket, men det är inte självklart om du vunnit i genlotteriet eller inte. O que importa é saber qual é a sua opinião sobre o assunto. A resposta curta é um bom exemplo para a comercialização de produtos de moda, uma vez que a procura é muito importante. A longa duração é difícil de encontrar. Har du långa armar i förhållande till din kroppslängd har du sannolikt en fördel i att använda ett längre, lugnare simtag, mot om du har korta armar.

Det sägs att rekordet i Sverige är 25+ i apindex, men de flesta har ett apindex på mellan -7 (vilket innebär att armarna är sju centimeter kortare än kroppslängden) och +10 centimeter (vilket betyder att armarna är tio centimeter längre än kroppslängden). O indicador genético está situado entre 0 e +3 centímetros.

Se nu till att ha ap-kul medan du klättrar, simmar eller lyfter!

Simmare