Rätt tights för vinterlöpning Image

Meias-calças para calças justas

A sua primavera é mais curta do que a sua fritura. É preciso ser inteligente para usar meias-calças largas e calças compridas. Estas são as melhores dicas dos especialistas.

O que é que se passa com o rumpan ou com o benen quando se usa collants de algodão? Então, é hora de usar as meias-calças! Det är nämligen så att kyla kan påverka din träningsprestation, eftersom mer energi går åt att hålla värmen. Samtidigt är det så att mellan nollgradigt och fem minus är en bra temperatur för optimal prestation. Därför finns det ingen anledning att lägga löparskorna på hyllan bara för att det är kallare ute nu än det var i somras.

- Personligen springer jag vanliga tights, men tar på mig vind- och vattenavvisande shorts över. Då menar jag inte extremt tunna löparshorts, utan vintershorts, som skyddar där jag fryser mest, säger Thommy Bäcklin, produktchef för running på Craft.

Calções de banho?


- Ja, de finns i olika varianter, jag använder ett par som är gjorda i lätt och tunn softshell och har borstad insida och ett membran som är vind- och vattenavvisande. Det finns även vadderade shorts som är som täckjackeshorts, som är extremt varma, men det är ingenting som du vill springa i om det inte är minus 15.

Vad finns det för varianter på vintertights?


- Oftast är vinden det största problemet, så jag skulle rekommendera löpartigts som har trikå nedtill och bak, men har en vindfront där framme, med membran eller coating. Kanske är trikån där bak lite borstad. Det värmer oerhört bra och då behöver du oftentast inte långkalsonger under.

Kan jag ha långkalsonger under tights?


- Ja, det är inget konstigt alls att ha ett tunt baselayer under tightsen. As meias-calças de lã mais finas são tão elásticas que não há problema em usá-las por cima. Däremot kan det vara knöligt att ha under kompressionstights, eftersom de smiter åt så extremt mycket.

Como é que se pode fazer a compressão ou não?


- Plagg som sitter oerhört nära kroppen bygger mindre luftspalt. Os materiais de compressão são constituídos por um conjunto de fibras de lycratrådar, elastano e poliamida, que também é conhecida como kallare. Det finns visserligen löpartights med kompression som är borstade på insidan, som bygger mer luftspalt, men det du gör när du borstar är att du ruggar sönder en del av fibern. Det är klart att det påverkar den höga pullbackeffekten något, fastän trådarna är väldigt elastiska och plaggen är stickade på ett sätt så att de klämmer åt. Därför kan det vara svårt att uppnå samma kompression med flossade kompressionstights som med vanliga.

Qual é a tendência atual para a utilização de collants?

- As meias-calças de malha são muito populares, mas as mais loucas são as que não têm armação e são mais leves. A megatendência do ano está à espera de um sintetizador, de uma bateria de estrelas e de um reflexo de 360º.

LÄS MER: Usar calças justas