Så springer du milen snabbare! Image

Så springer du milen snabbare!


Se tiver menos de um minuto de idade, é melhor para si. O relógio está ligado em várias faixas de tempo.
- Se o seu objetivo é obter resultados rápidos, diz a especialista Petra Kindlund.


- Variar as tendências! Se o mesmo esforço for feito em cada ano para obter um resultado inferior ao esperado, pode obter um resultado mais rápido. Utmana kroppen och gör något nytt, säger Petra Kindlund på Runacademy, licensierad PT och certifierad löpcoach, som har över 15 års erfarenhet från egen elitsatsning och har tävlat på allla distanser från 400 meter upp till maraton samt en kandidatexamen i nutrition från Karolinska Institutet i bagaget.

O que é que se pode fazer para se conseguir um bom resultado?

- A forma mais eficaz de combater o seu estado de saúde é através de intervenções.

Qual é a melhor maneira de combater a doença?

- Se o seu objetivo for o de obter resultados, o seu resultado será muito baixo. På Runacademy har vi hållit i träningsutmaningar, där har folk på fem veckor förbättrat tiden med 65 sekunder i snitt på 3 000 meter. Det bevisar att det med strukturerad träning går att förbättra tiden på vara några veckor. Sedan gäller det att hålla i träningen, så att det blir regelbundet och långsiktigt i stället för hårt i korta perioder.

Como é que a mentalidade e a física são importantes?

- När du väl står där på startlinjen är det din fysiska form som har störst betydelse, även om du med hjälp av ditt psyke kan press dig själv hårdare. Men på vägen dit har det mentala större betydelse, eftersom det avgör om du faktiskt kommer träna eller inte. Med träning får du resultat, så det gäller att vara motiverad och göra det du ska. Har du inte tränat innan spelar det ingen roll hur gärna du vill klara det när du står där på startlinjen, finns det inte i kroppen så kommer du inte klara det.

Kan jag förbättra tiden på milen genom att äta på ett visst sätt?

- Kosten har jättestort betydelse på prestationen. Äter du extremt dåligt, mycket skräpmat och sötsaker, kommer det ha en negativ påverkan på ditt resultat. Det kan också påverka negativt om du tränar väldigt mycket och äter för lite. Men det är fortfarande viktigare att du löptränar än att du äter bra.

Quais são as melhores dicas para quem quer ganhar dinheiro?

- Prima tudo o que tiver em mente para que o seu corpo se torne mais saudável e se torne mais luxuoso quando o seu corpo se tornar mais forte. Gå gärna på ett pass med en löpargrupp för att få instruktioner och hjälp på hur du ska lägga upp träningen från början. Även nybörjare kan komma, det enda kravet är att du ska klara av att jogga i en kilometer, då klarar du av uppvärmningen och sedan kan du köra på i eget tempo. Ett annat tips är att köpa löpcoachning online, det kostar inte så mycket pengar men kan vara extremt värdefullt eftersom du då får lära dig hur du ska undvika att göra fel från början, så att du inte blir skadad eller tröttnar.
Se se sentir mais rápido num ambiente que o inspire e que lhe dê um novo impulso, pode contactar um treinador ou procurar um grupo de trabalho onde se sinta inspirado.


petra kindlund

- För mig handlar löpning främst om glädje och gemenskap vilket jag vill sprida vidare till fler, säger Petra Kindlund.