Så tränar Blacc-modellen Mikaela Åkerman Image

Como é que a Mikaela Åkerman é a modelo do Blacc?

Löpning, prosecco och proteinpulver. Så ser vanorna ut för Mikaela Åkerman, som frontar kampanjen för Blaccs vår- och sommarkollektion.

Kanske ringer det en klocka när du hör efternamnet Åkerman? Mikaela Åkerman tem uma família muito unida, a sua irmã Malin é uma espécie de Hollywood-skådis e a sua irmã Jennifer é uma artista que participa em Let's dance. Mikaela Åkerman är lite mer hemlig, men nu är hon ny modell för märket Blaccs löparkläder.

Como é que se pode ver um modelo Blacc?

- Superkul! Träningskläder är den typen av kläder jag känner mig mest bekväm i och det jag har på mig varje dag. Om jag hade fått välja hade jag aldrig haft på mig något annat, berättar Mikaela Åkerman som har bott i Los Angeles i många år, men nu är på väg att flytta hem till Sverige igen.

O que é que a sua viagem de avião a parques de estacionamento tem de melhor?

- Os parques de estacionamento de compressão variada eram os favoritos. A gente vai ter que fazer um trabalho de trinchamento e um trabalho que se forme depois de um golpe. O que é preciso fazer é ajudar a viajar! Sedan är de otroligt sköna också, nästan så att de känns som ett extra lager hud, vilket är ett plus när du ska vara aktiv.

blacc löparkläder
Mikaela Åkerman i sina favorittights, Lava compression tights, Blacc, ordinarie pris 399 kronor.

O que é que tem para o fundo de calças?

- Min stora kärlek i livet var länge basketen, som jag ägnade mig åt under hela min ungdom innan en korsbandsskada tvingade mig att tänka om. Då testade jag dans, boxning och att lyfta vikter på gymmet innan jag fastnade för friidrotten. Jag tävlade framför allt i 400 meter, men i dag har jag lagt även det på hyllan, åtminstone tills vidare. Numera tränar jag i första hand crossfit, samt springer när solen skiner, ofta till och från crossfitpassen.

Onde é que se pode fazer crossfit?

- Sob sommarhalvåret och när jag är utomlands springer jag flera dagar i veckan. Jag är inte typen som tvingar mig ut i regnet eller pulsar genom snön på vintern. För mig handlar löpningen lika mycket om njutning som träning. Eftersom jag är van vid att springa kort och snabbt från friidrotten blir det ofta intervaller eller rundor på max fem kilometer i ganska högt tempo, alltid med musik, en podcast eller en dokumentär i hörlurarna.

O que é que se pode fazer quando se está a trabalhar numa empresa de médio porte, para que se possa trabalhar na primavera?

- O que é que o pessoal da empresa faz com a minha inscrição e o que é que o pessoal da empresa faz. Se o facto de estar a trabalhar for muito importante, como é que ele pode fazer para se adaptar à vida? Vid det här laget känner jag min kropp tillräckligt bra för att veta att jag kan pressa den ganska hårt, och hur skönt det känns efteråt. Men känns det verkligen inte bra så avbryter jag och gör ett nytt försök nästa dag. Finns det noll glädje är det ingen poäng, jag vill att löpningen ska förknippas med någonting positivt.

O que é que faz com que seja rápido para o crossfit?

- För mig som tycker om att tävla framförallt med mig själv och har tränat lite allt möjligt genom åren så tilltar crossfit mig på flera olika plan. Jag tvingas bli bra pånga olika moment och utmana såväl konditionen, flexibiliteten, koordinationen som styrkan. Det är enkelt att följa sin utveckling eftersom alla resultat loggas och många av träningspassen är återkommande. Dessutom är det oftast högt tempo och en härlig gemenskap under passen som smittar av sig och gör att du ständigt pressar dig själv till att att bli bättre.

Vilket träningsmål kämpar du för att nå just nu?

- Mitt mål just nu är att hålla min träningsrutin under våren när jag går in en mer intensiv jobbperiod, samt att städa upp i kosten lite grann för att få ut det mesta av träningen - lite mindre Prosecco och lite mer proteinpulver! På kort sikt förbereder jag mig för Crossfit Open, som är en årlig tävlingsperiod på fem veckor där du får en chans att testa dig själv mot andra crossfittare världen över. I år är min målsättning att kunna genomföra alla tävlingsmoment med den ordinarie standarden, och inte behöva göra de nedskalade versionerna av övningarna.

O que é que se passa depois de uma passagem de nível?

- Muitas vezes, começa a ir ao ginásio e a lanchar com as pessoas, e depois segue-as quando elas se preparam para o descanso. Ibland får jag ny energi och kör några övningar till som jag vill träna lite extra på, ibland åker jag bara direkt hem efter träningen och äter glass framför tv:n. A partir de agora, é possível ir diretamente para os restaurantes nas ruas. Låter lite sunkigt för oss renliga svenskar kanske, men efter att ha bott i Los Angeles i flera år där solen alltid skiner och gör dig genomsvettig på ett par sekunder när du går utanför dörren är det inget konstigt att praktiskt taget leva i träningskläderna under dagen.

Qual é o seu custo?

- A melhor maneira de o fazer é ver se ele está a trabalhar com energia para conseguir trabalhar, viver e viajar. En regel jag tycker om är 90-procentsregeln, som innebär att du ska försöka välja nyttiga alternativ 9 av 10 gånger och njuta rejält när den där gången när du inte gör det. Du kommer förmodligen få samma resultat som om du hade hållit dig till din plan till 100 procent, och så har du mycket roligare samtidigt!

Qual é o seu melhor caminho para todas as revistas Sportamore läsare?

- Vá até ao fim, veja se tem alguma coisa a dizer sobre o assunto, sobre o preço ou sobre os custos. Tente encontrar um equilíbrio entre o seu trabalho, o seu emprego, os seus relacionamentos e as suas outras preocupações e preocupações na vida. É difícil entrar em contacto com a vida quando se está a trabalhar, mas o equilíbrio pode fazer com que a vida seja destruída. Träna ofta och mycket om du känner för det, men se till att du gör det av rätt anledningar. Och hör du till dem som i stället har svårt att komma igång eller träna så mycket som du hade velat: ge inte upp bara för att du inte har lyckats med det du vill hittills. Det är aldrig för sent och resultaten kommer snabbare än du tror om du bara orkar hålla i!

blacc
Se o utilizador do Blaccs tiver uma lista de espera, deve fazer o HÄR.

LÄS MER: Teste de uma nova coleção de Blacc