Så tvättar du din cykel som proffset Image

Como comprar um relógio de bolso

Se você quiser se divertir com a natureza, pode usá-la com uma mountainbike que é muito lerda e barulhenta. A cibernauta Elna Dahlstrand diz que a sua mão está a dar o melhor de si.

Tudo isto é muito simples e pode ser feito através de citações. Os mais velhos têm interesse em tentar encontrar um lugar para assistir à televisão. Elna Dahlstrand foi convidada a participar num concurso de bicicletas de montanha.

SHOPPA NU: Ciclovias e cricketes

Elna Dahlstrand está a tentar fazer uma aposta e a ajudar a manter a sua bicicleta na melhor forma possível. Veja as suas dicas e dicas para que o seu cacho fique bem bonito!

- Se a cochonilha for removida, ela ficará mais longa. A canoagem é um desporto muito popular. A areia, a relva e a lera são os principais factores que influenciam o crescimento dos ciganos. Tar du hand om din cykel efter ditt träningspass så håller slitagedelarna längre.

Como é que eu posso mudar o meu relógio?

- Se o dinheiro não for muito leve, é porque está a ser usado com mais frequência. Men är det lera och smuts på cykeln tycker jag att du ska tvätta av den ordentligt med medel och borstar. Jag ger min cykel en riktig supertvätt ungefär varannan vecka, då jag tvättar kedjan också. Men jag cyklar fem, sex gånger i veckan. Är du en vanlig motionär kan du gå igenom den ordentligt en gång i månaden.

hink
Förutom en skonsam regnöringsspray är det bra att ha en hink med lite diskmedel eller specialschampo i och ljummet vatten och en tvättsvamp.

O que é que eu quero?

- Spraya lite avfettning på en tandborste och borsta sedan kedjan, länk för länk, på båda sidor. Du kan köra samma procedur på kassetten och bakväxeln. Det är viktigt att skölja av medlet så fort du blir klar så att det inte kan tränga in i cykeln. Spola av den med vatten och kontrollera att den ser ren ut och glöm inte att torka av den och smörja den - om du väntar med det kan det bildas ytrost, säger hon och fortsätter:

- När jag "storstädar" cykeln tar jag bort kedjan, eftersom det annars är svårt att få bort all smuts som hamnar i den. Jag har ett kedjelås på min kedja som gör att jag lätt kan öppna och stänga den. Jag lägger kedjan i en gammal glassburk och dränker den sedan i avfettningsmedel. Den får stå och dra ett tag och sedan skakar jag om burken, även om kedjan såg ren ut kan det komma ut skit då. Sedan borstar jag av kedjan med en tandborste, sköljer av den med vatten, lägger den i burken igen tillsammans med en kedjeolja som fettar in och tränger bort den sista fukten och smutsen.

Om jag har bråttom, vad är det viktigaste som jag inte får missa att rengöra?

- Synlig smuts ska bort, så är det bara. Har du jättebråttom, spola av din cykel snabbt, spraya lite rengöringsmedel på en svamp och svep över cykeln så att du får bort det värsta. Se o celo for retirado, é a melhor maneira de o fazer, pois é necessário esticar os dedos dos dedos que foram retirados. Ge cykeln tio minuter varje gång du varit ute så tjänar du in det när du bara har två minuter över.

Qual é o maior erro?

- Att spraya medel direkt på hjulen så att det kommer in bakom kassetten och in hjullager och vevlager. Du kan tvätta sönder dina lager, om du öser på med för starka medel och mängder med vatten där det inte ska vara. Då kan delar börjar trilskas när det är dags att cykla.

Om jag ska ställa undan min cykel en längre tid, hur gör jag då i ordning den på bästa sätt?

- Tvätta av den, se till att den är torr överallt och smörj in kedjan som annars kan stå och rosta. Cykeln ska vara hel och ren så att den känns fräsch när du känner för att cykla igen.

elna
"Mitt hjärta klappar hårt för att köra så fort jag orkar på en flowig skogsstig med en lätt och härlig cykel", skriver hon på sin blogg. Veja as fotos de Elna Dahlstrands no Instagram! Foto: Eskil Laago

SHOPPA NU: Ciclotrustração e ciberespaço

LÄS MER: Suporte de transporte de cibeletes