Sigrid Bernson: Så tränar jag magen Image

Sigrid Bernson: É muito importante para mim

Genom dansen har Sigrid Bernson, känd från Let's dance, byggt upp en stark core. E é por isso que ela está a tentar fazer a sua própria dança.

Dansaren och artisten Sigrid Bernson känner många igen från från TV4-programmet Let's dance där hon var en av dansarna från 2011 till 2014 (och dansade till seger två gånger!). Hon dansar fortfarande nästan varje dag och tack vare sitt yrke har hon fått starka magmuskler och en otrolig hållning.

- A maioria dos pratos tem um núcleo duro automático quando se tenta ligar o aparelho, e o núcleo pode ser usado para uma alimentação mais pesada. O objetivo é fazer com que os músculos se desenvolvam mais do que os outros. Eu faço exercícios abdominais, mas quando estou a dançar, estou a fazer exercício, e quando estou a fazer exercício, estou a fazer exercício, diz Sigrid Bernson, blogger do HÄR.

Como é que se pode tentar?

- Jag har tagit tag i träningen igen efter ett litet uppehåll och börjar se lite magmuskler igen, det är alltid trevligt inför sommaren, haha. Jag har lärt mig hur jag ska träna och har en kropp som svarar ganska snabbt på träning. Não há três ginásios em cada um deles e todos os outros estão a ser usados. Jag tränar cirkelträning där jag går igenom alla muskelgrupper och kombinerar det med konditionsträning och bra kost, säger Sigrid Bernson, och fortsätter:

- När jag gick på gymnasiet tänkte jag att jag skulle få en platt mage om jag gjorde situps men nu vet jag att en platt mage inte bara handlar om själva magövningarna utan att du måste kombineras med konditionsövningar och en bra kosthållning om du vill ha resultat och definiera magmusklerna. Men jag tränar inte bara för att att se resultat utan även för att jag vill vara stark,

Que tipo de magia é que vocês têm?

- Jag gör många specifika magövningar. Jag står i plankan med armarna på en pilatesboll, jag gör crunches, fällkniven på boll, russian twist och sidoplanka. Em seguida, coloca-se num ribbstol e sobe para o banco. Jag försöker tänka på att göra övningar som kommer åt olika muskelgrupper och att variera mina övningar.

É a única coisa que lhe dá jeito?

- Oj, jag tycker att jag har en hatkärlek till alla övningar, haha. Det är kul att träna magen men det är också asjobbigt. En övning som jag verkligen har en hatkärlek till är planka på boll, jag tycker det är svårt att hålla armarna i 90 grader.

Que tipo de forma é que pode ser utilizada para obter uma arma de fogo?

- Modern discodans, den dansen är extremt konditionskrävande. Merda, o que é que eles têm?

LÄS MER: Bygg en bål av stål med #sportacore!

Sigrid Bernson: Så tränar jag magen
2012 vann Sigrid Bernson Let's dance tillsammans med Anton Hysén. Dois anos mais tarde, ela dançou com Benjamin Wahlgren. Veja a foto no Instagram @sigridbernson! Foto: Privat