Stort test av innebandyklubbor Image

Teste rápido de calçado de banho

Bladet, grepplindan och vikten - det är mycket som spelar roll för att en innebandyklubba ska kännas perfekt. Eu testei os meus favoritos!

Salming, Unihoc, Zone och Oxdog - här har vi satt innebandyklubbor från alla de populära varumärkena på prov!

SHOPPA DIREKT: Clube de futebol para juniores e seniores

Não há nada para comprar

  • Flex är mått på hur böjlig klubban är - desto högre flex, ju mjukare skaft och ju lättare kan du utnyttja materialet för att få fart på bollen, lite som en slangbella.
  • Ett hårt skaft ger hårdare skott och passningar - förutsatt att du har styrkan och tekniken som krävs för att flexa materialet. Se o seu estilo ou equipamento de trabalho for de base, pode tentar criar um clube de jovens.
  • När du står upp med klubban lodrätt framför kroppen ska den vara så lång att den slutar någonstans mellan naveln och bröstbenet. OBS! Comece a procurar por um lugar para cavar quando estiver a trabalhar.
  • A maioria das pessoas acredita que um clube de baixa estatura tem uma estatura mais baixa, enquanto um clube de baixa estatura tem uma estatura mais baixa com o manuseamento de cápsulas.
  • Både vilken flex och längd du har på din klubba är en smaksak, men generellt rekommenderas mjukare, kortare klubbor för juniorer och kvinnor, medan hårdare klubbor kan passa bättre för män. Para que todos se divirtam com a magia!

Maker Air Superlight, Zona

zone

Outras marcas: vit/96cm/esquerda/direita, vit/100cm/esquerda/direita, vit/104cm/esquerda/direita, svart/104cm/esquerda/direita, svart/100cm/esquerda/direita ou svart/96cm/direita.

Flexão: 28

Passar: Playmakern

Tipo de painel de teste:

O painel de teste é um dos mais bonitos do mundo, com um design moderno e elegante, que permite a utilização de lâminas de metal como as que são utilizadas. O primeiro painel de teste que está a ser utilizado é o painel de controlo.

- A primeira coisa que eu penso é que é extremamente lento. Não há nada que possa ser feito com um grupo de amigos que não seja de confiança!

Nackdelen med en så pass mjuk och lätt klubba är att den blir något svår att skjuta och slå avgörande passar med.

- Om du är van med en hårdare klubba och framförallt ett hårdare blad finns det risk för att du tycker att det är lite för lite tryck i Maker Air Superlight, säger en testare.

Nej, det här är inte klubban för backen som vill sätta slagskott i bortre X - snarare passar Zone-klubban forwarden som ofta kommer till frilägen och vill dra keepern hellre än att skjuta. O movimento das lâminas é tão rápido que o manuseamento de bolas é tão bom na frente como no verso.

- Jag kan absolut tänka mig att plocka fram den här klubban när det är dags att lägga en straff. Bladet är platt och bollbehandlingen så pass snäll att du enkelt kan lyfta in bollen på backhand, hävdar en i testpanelen, medan andra inte är lika övertygade.

- Jag tycker att klubban har ett rätt "kladdigt" blad - det bjuder in till att behandla bollen en aning för mycket, istället för att bara driva den framåt på forehandsidan eller släppa den ifrån dig.

Hm... nåja, allt kan man kanske inte skylla på klubban, tycker andra i panelen.

Epic Superskin Pro, Unihoc

epic superskin pro

Dimensões: vit/96cm/esquerda/direita, vit/92cm/esquerda/direita ou vit/100cm/esquerda/direita.

Flexão: 29

Passar: Tudo à volta

Tipo de painel de teste:

O interior do painel de instrumentos de Unihoc tem uma flexibilidade muito maior do que a do painel de instrumentos Zone, mas também tem uma maior resistência - o que significa que a lâmina média é um pouco mais alta. Det ger en skön blandning av flera egenskaper.

- A lâmina que utiliza é uma lustração perfeita para a pele e para o manuseamento de cápsulas, para o teste e para a fixação:

- Tyngdpunkten sitter närmre bladet, vilket ger den där extra farten bakom passning och skott.

Att tyngdpunkten är låg och bladet hårdare gör att du behöver vara lite mjukare i handlederna vid bollmottagning. Se o utilizador não tiver uma faca ou um feixe de lâminas com ferros, este pode ser inválido. Se você quiser usar a tecnologia para combinar as lâminas, o resultado será muito mais difícil.

- O seu clube passa a escavar, mas não se pode deixar de o fazer. Du gillar att driva boll, du gillar att slå de avgörande passningarna och dessutom avlossa skott när det passar! É um ótimo clube, muito completo.

A lâmina relativamente alta é muito fina, mas não é fácil de agarrar - se não quiser ficar mais leve, pode fixar a lâmina. Se a lâmina for "räfflat", isso significa que a friktionen mot marken minskar. Para além disso, o design de uma peça de vestuário de teste que os participantes no teste consideram extra positiva Em primeiro lugar, pode dizer-se que o Unihoc-klubban é um clube que se esforça por ser mais ou menos pequeno.

- Den är långt ifrån den lättaste klubba jag spelat med, men det tycker jag är ganska skönt, säger en testare och fortsätter:

- Många klubbor med hög flex blir annars lite för lätta, vilket gör det svårt att skjuta. Aqui está o seu melhor.

Borda reta Titan Iconic, Unihoc

iconic titan straight edge

Dimensões: vit/blå/96cm/direita/esquerda ou vit/blå/100cm/esquerda/direita.

Flexão: 29

Passar: Nybörjaren

Tipo de painel de teste:

O melhor do seu clube é que ele não tem nada a ver com o facto de ser mais invulgar, diz o testador.

- Bladet är extremt lättspelat och jag behöver inte varken hooka eller skåla det för att bollen ska ligga kil mot klubban, berättar en testare och vidareutvecklar:

- Med den här klubban behöver du med andra ord inte vara Anna Wijk för att skriva in dig i matchprotokollet för en assist. Greppet är också bra och klubban är extremt lätt vilket gör att den passar både damseniorer och juniorer samt vissa herrseniorer också.

Nackdelen med en så pass lättspelad klubba är att den kan upplevas aningen för simpel för dig som spelar på avancerad nivå. Bladet är nästan lite väl förlåtande, vilket gör det liteför mysigt att rulla bollen fram och tillbaka mellan back-hand och forehand.

- Är du back och vill ha en rejäl slagskottsklubba kan det här vara fel modell för dig, du borde i alla fall byta till ett hårdare blad, anser en testare, men tillägger:

- För en all round-spelare som värdesätter en lättspelad klubba som har ett förlåtande blad är den grym. Jag är ingen teknisk spelare, men kände mig riktigt duktig med den här Unihoc-klubban i händerna.

A função do Unihoc-klubban é a de criar uma curva de borda para o clube.

Epic Curva de Borda, Unihoc

epic edge curve

Disponível em: prateado/96cm/direito/esquerdo, prateado/100cm/direito/esquerdo e prateado/104cm/direito/esquerdo.

Flexão: 26

Passar: Snipern

Tipo de painel de teste:

- O primeiro clube que testámos foi o de teste, que foi feito depois de ter sido testado.

Den här Unihoc-klubban är betydligt hårdare än ovan modeller och har bara 26 i flex. Förutom det är skaftet en så kallad curve, alltså att det inte är helt rakt utan kröker sig på nedre delen. Traditionellt är det en egenskap som gör klubban ännu styvare och mer svårspelad.

- Jag tycker du får bra bollkontroll även fast det är en curve och självklart skjuter man väldigt bra med den!

O Innebandyklubban da Unihoc é também muito apreciado pelo seu design cromado, que é agradável, elegante e de cores suaves.

- En sak som jag lägger märke till - grepplindan som medföljer är helt magisk! O facto de ser muito popular.

Den här klubban är med andra ord ett toppenval för dig som annars alltid är så pass kräsen att du lindar om klubban det första du gör efter att ha köpt hem den (host, host... där känner flera av testarna igen sig). I övrigt är det helt klart en skottklubba för snipern som gillar att avlossa bössan från lite varstans på planen. Det hårda skaftet ger tryck även i skott på långa avstånd från mål. Det sagt så är den inte den mest lättspelade.

- Den här klubban passar spelaren som har spelat ett tag, då den inte är lika förlåtande som ovan modeller.

Q1 Tourlite, Salming

tourlite

Dimensões: vit/103-96cm/direita/esquerda.

Flexão: 27

Passar: Todo o terreno

Tipo de painel de teste:

Det här är på allla sätt och vis en väldigt lätt klubba, både när det gäller skaftet och bladet vilket skapar en jämnt fördelad balans. Det gör den framförallt enkel att spela med.

- Det här är en klubba som allla kan använda, då den är riktigt all round. Du får bra bollhantering i och med att bladet är så mjukt, samt att skotten blir över förväntan okej för ett så mjukt blad, berättar en spelare i testpanelen, men en annan håller inte riktigt med:

- Jag har ett enda problem med alla Q1-blad och det är att jag inte är överdrivet förtjust i klacken, som är ganska liten och saknar skålning. Det gör att bollen gärna glider av när jag bågar in i höga slott.

Om du spelat med Salmings klassiska Q1-blad tidigare vet du att de i övrigt är ganska uppåtvinklade. För att hålla skotten i flaskhöjd krävs därför en teknik där du lutar dig mycket över klubban då du skjuter. Para quem quer encontrar um lugar para passar a noite, o clube é perfeito.

- Jag gillar dessutom lindan som sitter på. O local é muito bonito e tem um ótimo aspeto, com um design agradável.

Designen får också bra betyg - enfärgade innebandyklubbor verkar vara en av höstens allra starkaste trender! Även nämnvärt är att Salming själva menar att det här är en klubba med bra hållbarhet. I den frågan kan testpanelen varken fria eller fälla, men efter någon veckas spel är den i alla fall helt intakt.

- Det här kan kanske vara något för mig som normalt knäcker några klubbor per säsong! utbrister en i testpanelen, och förklarar:

- Det är så jäkla deppigt att ge sig på ett slagskott och paja klubban direkt. Och dyrt är det också!

Zuper Airlight, Zona

superair light

Dimensões: svart/100cm/esquerda/direita, svart/104cm/esquerda ou svart/96cm/esquerda/direita.

Flexão: 27

Passar: De flesta

Os painéis de teste são de digitação:

Os painéis de teste da zona passam os mais recentes. Uma flexão de 27 é normalmente uma marca de relógio suave, mas também é um sinal de que a marca de relógio generosa está a ser usada. Bladet är däremot väldigt mjukt för en klubba av det flexet.

- Känslan är att bladet inte är lika skålat som exempelvis Hyper-modellen (se nedan, reds. anm.) vilket gör bollbehandlingen lättare med backhand-sidan av bladet, säger en testare.

- I övrigt är det en väldigt lätt och smidig modell, med bra grepp! Det gör att den passar alla spelartyper, på de flesta positioner.

Det håller däremot inte allla spelare med om.

- Quando alguém se prepara para fazer um corte no peito, é porque está a ficar mais leve. Den ger inte den typ av kraft i slagskotten som jag söker.

Den här innebandyklubban passar med andra ord dig som skjuter drag- och handledsskott hellre än slagskott, där du vill få mer tyngd bakom svingen.

- Precis som en av klubborna ovan är bladet räfflat undertill, vilket gör att den glider väldigt behagligt mot golvet.

I övrigt kan sägas om den här klubban att den är prisvärd. Para obter um resumo completo, consulte os vários critérios de seleção. Designen lyfts åter igen fram som en av de positive aspekterna. O seu modelo é compatível com a sua gama de jogos, desde que o jogador jogue em Falun, Storvreta, Dalen ou AIK.

Hyper Composite, Zona

hyper composite

Distânciastotais: blå/96cm/esquerda/direita, blå/100cm/esquerda/direita ou blå/104cm/esquerda/direita.

Flexão: 27

Passar: Nybörjaren

Tipo de painel de teste:

Zone o taco Hyper Composite Light é um taco de desporto, e tem um painel de teste. O preço está fixado no tusenlappen, e para o somatório, o utilizador encontra uma lâmpada de banda larga muito acessível.

- Om vi ska börja med det negativa är det att den matchar extremt dåligt till mitt matchställ. Depois de ter testado um outro clube, não consegui encontrar um lugar para ficar, fiquei com medo, arranhei um teste, mas um ano depois fiquei com medo:

- Jasså? Jag tycker att det är så här en innebandyklubba ska och brukar se ut. Tio av tio Sportamore-hjärtan får den av mig!

A partir dos painéis de teste e do design, é muito negativo pensar no modelo atual. O Klubban passa tudo, em posição normal, para ser ultrapassado.

- Bladet är ganska skålat, vilket gör det lätt att fånga in bollen och båga med den för att att komma till skott, säger en testare och tillägger:

- Vanligtvis gör mycket skålning det svårare att slå backhandpassar, men det tycker jag inte gäller för den här klubban. Snyggt!

Bladet är över lag relativt mjukt för en så pass hård klubba, vilket ger en förlåtande känsla. Du behöver inte ha handleder som Rasmus Enström för att lyckas ta emot en hård passning i hög fart med Hyper Composite Light. Os pinos são muito mais grossos do que os que podem ser obtidos com uma lâmina de alta qualidade.

- A saia tem um medelhård flex på 27, o que a leva ao clube mais popular do mundo, mas também a ser mais lento. För herrspelare eller damspelaren med bra teknik är den tillräckligt enkel att flexa för att du ska kunna utnyttja det vid slagskott.

Sense Hes 25 Oval, Oxdog

sense hes

Dimensões: svart/101-103cm/esquerda/direita.

Flexão: 25

Passar: Playmakern

Tipo de painel de teste:

A primeira coisa a dizer sobre o painel de teste é que a lâmina é mais forte do que a do seu clube, pois este tem um fio de aço e é mais resistente do que o do seu adversário. Den lämpar sig däremot inte för nybörjare, då dess hårdhet inte är att leka med.

- Jag skulle säga att den passar en mer erfaren spelaren som kan hantera en klubba som inte är så lättspelad. Den är nämligen väldigt svår att flexa, säger en i panelen.

Den här klubban från Oxdog har endast ett flex på 25 och passar därför dig med perfekt teknik alternativt mycket styrka. O Klubban recomendaras inte till varken juniorer eller damspelare.

- A flexão é uma das principais características da tecnologia. Eftersom klubban är så hård menar jag på att den är för spelaren som har mjuka handleder, för att du ska kunna ta emot bollar utan att de bara studsar av bladet.

Tyvärr är det här den första klubban i testet där testpanelen menar att greppet inte håller måttet.

- Grepplindan är minuset, så fort man blir lite sveittg så tappar man greppet. Jag skulle byta lindan ganska fort.

O facto de o seu clube de banda larga ser muito grande é o que o torna mais difícil de encontrar. Sist men inte minst kan sägas om den att skaftet är ovalt, och inte helt runt. O painel tem uma grelha anormal, que divide os painéis. Vissa menar att de aldrig kommer köpa en rund klubba igen, medan andra föredrar det klassiska.

LOJA: Todos os clubes de futebol de salão da Sportamore

LÄS MER: Procure na sua casa para comprar um clube de futebol