Test! Säsongens bästa höstjackor och parkas Image

Teste! Os melhores casacos e calças de ganga do mundo

Quer experimentar uma camisola de alças e saber o que quer comprar? O novo painel de testes da Sportamores está a ser testado e a sua oferta de emprego está a ser preparada! O primeiro é o parkasjackorna que é o melhor no teste.

En parkasjacka är säsongens mest användbara plagg som gör sig bra både för sig själv och med en tunn dunjacka under. I det här testet hittar du lätt en ny favorit som kan lysa upp - och inte minst värma upp - din höst!

Um favorito solitário no teste!

Jofama - Megan.jpg

Märke: Jofama

Modelo: Megan

Preço de compra: 2 695 coroas.

Características do produto: Vaxad parkas med underbart mjukt innerfoder av fuskpäls.

Tamanho: Fiel ao tamanho, mas com um corte mais largo e sem passar por cima. Bra längd på ärmar för dig som är lång.

Material: 97% Bomull, 3% spandex.

A melhor roupa de Jackans: As parkas são muito confortáveis e têm um toque de frescura. Samtliga i testpanelen är lyriska över den gosedjursmjuka insidan, som är gjord av fuskpäls. Jackan har även fleecemuddar som också de är otroligt mjuka och sköna mot huden.

Vid midjan finns en dragsko i så att du kan anpassa jackan för en mer timglassformad passform. Den här parkasjackan har dessutom stora, fodrade ytterfickor som du kan värma händer in en kylig höst- eller vinterdag. Fickorna på jackans utsida försluts med knappar, men på parkasens insida finns också en smartare innerficka med dragkedja. Testpanelen delar även ut ett extra pluspoäng till den här Jofamajackan för den har en utfällbar skärm på luvan, vilket är praktiskt för alla dagar med snöblandat regn.

När det gäller designen anser flera i testpanelen att den mörkgröna färgen är både diskret och snygg. Det här är en parkas som sticker ut lite från de vanliga helsvarta jackorna, och fuskpälsen som syns i luvan (och som hela insidan är klädd i) gör att du får en lite lyxig känsla när du har den på sig.

Jackans minus: Det enda minuset med den här parkasen är att luvan inte går att ta av. I övrigt är den en favorit i testet, tillsammans med Miss Smith Jacket från Svea!

Um casaco com muito conforto e design!

Svea - Miss Smith Jacket.jpg

Marca: Svea

Modelo: Miss Smith

Preço de compra: 3 295 coroas.

Características do produto: Um casaco de gala em tecido de parque. Snygg och varm med en fluffig luva.

Tamanho: Fiel ao tamanho, pode ter a mesma arrumação que tem num outro casaco.

Material: 60% bomull, 40% nylon. Acabamento: 80% algodão, 20% algodão.

Os melhores modelos de casacos: Trata-se de um casaco clássico, muito popular, em tecido marinheiro e com uma textura de malha grossa. O painel de teste foi verificado porque as parkas são muito populares! As calças de inverno do site Svea são muito finas, grossas e feias. Vid ärmsluten finns till exempel muddar som håller tätt så du slipper bli kall.

Liksom parkasen från Jofama så har även den här jackan fodrade fickor att stoppa kalla fingrar i när temperaturerna kryper ned mot nollan. En i testpanelen påpekar dessutom att det får plats mycket i fickorna, tack vare att de är så rymliga.

Den fina fuskpälsen på luvan går att ta bort om du så vill och vid midjan finns en dragsko som ger möjlighet till en mer markerad midja. Den klassiska Svea-flaggan på ärmen finns förstås klart synlig på modellen, och en diskret broderad Svea-logga syns även på bröstet. Jackan får därför full pott för både komfort och design!

Jackans menos: É muito difícil encontrar um modelo negativo. Há uma série de calças que se tornam mais baratas de ano para ano, e os testes efectuados mostram que são mais largas!

É o favorito da Svea!

Svea - Joy Jacket.jpg

Märke: Svea

Modelo: Joy

Preço de compra: 2 495 coroas.

Seleção de amostras: O modelo é um modelo de parkas de alta qualidade que se adapta ao ambiente.

Armazenamento: O modelo é fiel ao tamanho. Se não tiver um tjockare tröja under den den här jackan rekommederas därför att du gå upp en storlek från din vanliga.

Material: Ytterskal: 60% bomull, 40% nylon. Foder: 100% nylon Vaddering: 100% poliéster.

O melhor produto de Jackans: Uau, que grande rufo! Flera i testpanelen uppskattar verkligen den fina röda färgen och de coola, svarta dragkedjorna på den här parkasen. Passformen är ganska rak och figurnära, vilket ger ett lite mer sportigt intryck än den andra modellen från Svea. Det här är en supersnygg parkas med två smarta bröstfickor som stängs med dragkedja, vilket är perfekt för förvaring av till exempel busskort. På höfterna sitter ytterligare två fickor som båda är fodrade så att du kan värma händerna.

O ambiente de vida é ainda muito apertado, o que permite que o céu fique mais limpo e confortável no melhor momento. Fuskpälsdetaljen på luvan går att ta av, om du så önskar, men testpanelen ger tummen upp för att den ger ett extra kaxigt uttryck.

Vid ärmsluten finns mjuka muddar, som hindrar all vind från att leta sig in. I midjan finns också i den här modellen en dragsko så att du kan anpassa jackans passform.

Jackans minus: Det enda minuset med den här parkasen från Svea är att den har en väldigt tight passform, vilket gör att den kanske inte passar dig med timglassformad figur. I så fall kan du behöva köpa en större storlek än du brukar ha, eller spana in den andra jackan från Svea, som svänger ut nedtill.

O melhor cenário para um bom sono!

2117 - Kiruna Parka.jpg

Marca: 2117 da Suécia

Modelo: Kiruna

Preço de encomenda: 1 495 coroas.

Seleção de amostras: As suas parqueas são perfeitas para o estilo de vida escandinavo, mas também para o estilo de vida regional.

Armazenamento: Liten i modellen, du rekommenderas att gå upp minst en storlek, för att kunna få plats med fler lager undertill.

Material: 100% poliéster.

Os melhores casacos: Os casacos são perfeitos se forem mais leves. O seu interior é perfeito com o seu material fino e com a sua pele macia! O Jackan tem também funções simples e inteligentes. Anuncia-se um interior prático que tem uma grande capacidade de carga. Pode também aceder aos seus favoritos em qualquer lugar para que a sua mobilidade seja mais fácil.

Fickorna på utsidan av jackan är bra och rymliga men tyvärr inte fodrade. Det finns inte heller någon dragsko i midjan, men det behövs inte då passformen redan är figurnära. Testpanelen anser att jackan är mycket rak i modellen, och är minst förlåtande för breda höfter.

Vid ärmsluten även i den här parkasjackan finns muddar som skyddar handlederna från väta och blåst. En lång testare tillägger även att Kiruna Parkas är toppen för långa personer, då ärmarna är väl tilltagna. Om du är lång känner du säkert igen dig i att ärmarna på många jackor gärna lämnar handlederna bara var gång du sträcker dig efter något.

Jackans minus: Luvan är något liten på den här parkasen, vilket inte är så snyggt, men det gör å andra sidan att absolut ingen vind eller snö kan ta sig in. Luvan går också att ta av, om du skulle vilja.

Para um desporto mais desportivo!

Dobsom - Pompei Jacket.jpg

Märke: Dobsom

Modelo: Pompei

Preço de encomenda: 999 coroas.

Seleção de amostras: Um parka tunn em estilo desportivo que funciona como um skalplagg. En tunnare dunjacka undertill rekommenderas för temperaturer under nollan, men för vanliga höstdagar gör den sig helt perfekt på egen hand.

Tamanho: Adequado ao tamanho. Escolha o modelo que mais lhe agrada, mas observe se o tamanho é apertado. Se não conseguir fazer um vestido de ganga, pode usar um vestido de ganga.

Material: 100% poliéster.

O melhor casaco do Jackans: Det här är en bekväm och icke vadderad parkasjacka som funkar lika bra för höst som för vinter, om du klär dig med lager under. På insidan är jackan fodrad med en extra tunn fleece, vilket gör den som perfekt för att att ha som skalplagg! Många i testpanelen använder därför den här parkasen med en tunn dunjacka under och tycker att det fungerar utmärkt. Då parkasjackan är mer som ett skalplagg kan du med fördel välja en storlek större än vanligt, så är du säker på att allt rymms.

Fickorna i den här parkasjackan är fodrade och värmer händerna bra, vilket alltid är trevligt. Två innerfickor finns dessutom, men tyvärr är bägge utan dragkedja eller knappar. O teste é feito com o estilo desportivo do casaco e o seu bonito e elegante padrão paisley.

Jackans menos: A melhor coisa a fazer é que as parkasen da Dobosom não têm nenhum tipo de lama na armação, o que significa que podem ser mais leves se não ficarem com um aspeto estranho.

Boa sorte com tudo isso!

jofama regina

Märke: Jofama

Modelo: Regina 3

Preço de encomenda: 2 695 coroas.

Descrição do produto: Um casaco de parque de neve com um revestimento interior em gesso.

Tamanho: Fiel ao tamanho, com um tamanho de bolso pequeno.

Material: 97% bombazina 3% spandex.

Os melhores modelos de casacos: Den här jackan är förvillande like en den första parkasen i testet som också är från Jofama, men det är inte samma och på nära håll finns klara skillnader! Det otroligt mjuka innerfodret av fuskpäls är grått istället för beige och dessutom är det ännu mjukare (hur det nu är möjligt?!). Utöver det är det fina, mörkgröna yttertyget precis som på den andra modellen vaxad och håller bra mot det blöta höstvädret. Till skillnad från den andra jackan från Jofama så är det här däremot en parkas med en mer kvinnlig siluett, samt en något tunnare vaddering.

På bröstet finns en praktisk bröstficka med dragkedja, där du kan förvara till exempel ett busskort eller mobiltelefon lättåtkomligt. Testpanelen delar även ut ett extra poäng för att luvan har en utfällbar skärm samt att den går att knäppa högt upp, vilket en testare som ofta är ute i skog och mark med hunden uppskattar. Högsta poäng i nästan allt!

Jackans minus: Os fickorna på jackans utsida har tyvärr inga lock. O cadeado é muito apertado, porque é útil para a compra de roupa, mas existe um grande risco de a roupa ficar presa.


SHOPPA HÄR: Todas as parkas

LÄS MER: Tänk på det här när du köper en regnjacka