Träna bort spänningshuvudvärken Image

Procurar um bom serviço de massagens

Um dia de festa depois de um longo dia de agosto? Ingen fara! Maja Armandt, médica de família, explica como as pessoas que sofrem de gripe se sentem e o que acontece com elas.

Já alguma vez experimentou um sumo depois de ter passado pelo ginásio, ou se ficou a dormir no sofá com um pano de prato? Då har du med största sannolikhet upplevt hur det är att ha spänningshuvudvärk. Ele é muito fácil de usar e fica totalmente seco durante o dia.

- Spänningshuvudvärk brukar kunna sitta mycket kring pannan, tinningarna och bakhuvudet och är en något lättare form av huvudvärk till skillnad från migrän. Migrän är en betydligt mer skarp och intensiv huvudvärk som kan sitta lokaliserat kring ena sidan av huvudet och ofta kring ett öga, säger Maja Armandt, legitimerad naprapat som arbetar på Naprapatiska institutet i Vasastan.

As lesões musculares que afectam a coluna vertebral e o pescoço não são geralmente consideradas como uma causa de lesões musculares. Oftast är det vanligare att kvinnor drabbas, och stress och känslomässig press kan ofta vara en av bovarna. När vi är stressade börjar vi spänna axlarna och börjar andas ytligare. När vi så kallat "toppandas" tar vi inte hjälp av magen och diafragman utan börjar andas högre upp i bröstkorgen. Det kan göra att vi spänner både halsen och nacken.

- I vissa fall kan det även vara kopplat till hur du sitter eller rör dig på jobbet. Sitter du som en ostbåge hela dagarna med nacken framåtlutat mot skärmen och armarna framför kroppen hela tiden så kommer det bygga på spänningar i muskulaturen runt framsida axlar och nacke, säger Maja Armandt och fortsätter:

- Vår kropp är skapt för att röras på! En gång i tiden har vi varit jägare och sprungit, klättrat, kastat och krupit. Idag sitter vi betydligt mer stilla och många har bara armarna ovanför huvudet när de ska byta en glödlampa i taket. Det är inte konstigt att vi stelnar till och blir spända. Därför är det otroligt viktigt att vi skapar förutsättningarna för att kroppen får mycket och varierad rörelse om dagarna.

Lättare träning kan hjälpa dig som har spänningshuvudvärk, om inte annat så är det ett sätt att varva ned både fysiskt och mentalt. Se você tem um emprego parado, então é bom esticar o braço. En god natts sömn och att krypa ned i sängen i tid är viktigt för att vi ska bli mindre stresskänsliga och hinna återhämta oss. Passar um pouco de tempo durante o almoço para ficar mais leve e fresco é a única coisa que Maja Armandt recomenda.

- O ioga, a meditação e os exercícios podem dar bons resultados para reduzir a tensão, evitar o stress e o cansaço e reduzir o stress no trabalho. Uma grande quantidade de factores de stress pode causar stress a todos os jovens. As pessoas que sofrem de stress mental e mental têm um impacto negativo sobre a saúde mental e física.

5 dicas que ajudam a reduzir o stress:

  • Variação! Tente mudar de posição e variar os seus padrões durante os próximos dias.
  • Stretch är A och O för stela och spända muskler i nacke och axlar!
  • Para combater o stress: meditera!
  • Ioga para a recuperação do fôlego e para a redução dos esforços musculares.
  • E como fazer e experimentar exercícios para combater o stress quando se está stressado.

LOJA: Tudo o que tem de fazer para passar pelo yogapasset

MERCA: Massagem para dores de cabeça