Vågar du springa Tough viking?  (Svaret är JA!) Image

Vågar du springa Tough viking? (Svaret är JA!)

Att springa ett lopp med hinder av eld, is, lera, el och taggtråd är mångas träningsmål. O que é que quer fazer? Anta utmaningen!
- Tudo isto se resume a uma prova de Tough Vikining, diz o especialista Mads Jacobsen.

tough viking eld


Tough Viking é o nome exato que indica a dificuldade de se tornar um jogador difícil. Men trots att det är hårt, blött och jobbigt att springa ett hinderlopp, ett så kallat obstacle race, är det fler än någonsin som lockas av utmaningen. Enligt Mads Jacobsen, som coachat atleter på elitnivå i tio år och haft atleter med i varje Tough Viking-lopp som har gått, har hinderlopp blivit så otroligt populärt av två anledningar.
- Funktionell träning harit den största fitnesstrenden de senaste åren och i takt med att intresset för den typen av träning den växer, kommer fler och fler leta efter ett mål där de kan utmana sig själva och växa. O facto de o atleta ter feito crossfit-boxing ou ter feito ginásio pode ser um fator de sucesso. Den andra anledningen är att alla hinder adderar ett element till i löpningen, som gör att folk som i vanliga fall inte springer speciellt ofta, känner att det blir roligare att springa.
Como é que é a pele?

- Skaderisken är så stor som du gör den! Med det menar jag att ju snabbare du springer, och ju mer du satsar i de olika hindren, desto större blir skaderisken.

Qual é o melhor cenário para quem quer fazer uma corrida de obstáculos?

- É importante ter uma boa condição de base, para que se possa correr na primavera. Ter um objetivo equilibrado que lhe permita manter o seu próprio ritmo e, por exemplo, ganhar força, correr sobre os obstáculos ou correr sob o obstáculo é muito bom, mas não é fácil.

Vad betyder det egentligen, hur tränad måste jag vara för att palla?

- Jag tror att det är många som tror att de inte kommer att orka, eller att man behöver vara sanslöst vältränad för att kunna genomföra ett Tough Viking-race. O que interessa é que todos os homens se lembrem da Tough Viking Race! Självklart hjälper det att vara vältränad, men om du tar det lite lugnare i löpningen, så kommer inte den vara ett problem.
O que é que se passa se eu quiser falar sobre este problema?
- A alternativa para encontrar um caminho alternativo, e passar para a próxima etapa, é a seguinte. Känner du dig tveksam till att klara av allla hinder är mitt tips att springa med ett par kompisar. Då blir det både roligare och lättare, eftersom ni kan hjälpas åt.

Vem bör inte anmäla sig till Tough Viking?

- A equipa de combate a incêndios pode ser reactiva e pode ser usada para resolver problemas de saúde! Men det behöver inte vara helt kört - jag tycker att deltagare som känner sig tveksamma bör konsultera sin läkare innan de anmäler sig.


monkeybar tough viking