NAŠA BLACK WEEK JE V ŽIVLJENJU! TUKAJ NAJDETE POPUSTE DO 70 %!

OGLEJTE SI BLACK WEEK

8 avainta, joilla motivaatio säilyy

Kaikki kamppailevat motivaation parissa jossain vaiheessa. Oli sitten kyse mistä tahansa treenaustavasta tai tasosta. Täältä löydät vinkit, joilla vältät tavallisimmat sudenkuopat.

Refleksinomaisesti treenien lopettaminen on helppoa kun treenauksesta tulee rankkaa. Monet tunnistavat itsensä tästä, myös silloin, kun ei ole kyse treenauksesta. Mutta juuri treenauksessa se on tyhmää, sillä juuri kun treeni muuttuu epämiellyttäväksi, alkaa myös kehittyminen usein tapahtua.

8 vinkkiä, joilla pitää treeni-innostusta yllä

1. Hanki selvä tavoite

Treenauksesi tavoite helpottaa paljon kun motivaation puute iskee. Muotoile tavoite selkeästi. Tavoitteen pitää olla mitattava, realistinen ja tietyssä ajassa suoritettava. Mitä selkeämmin olet suunnittelut tavoitteesi, sitä paremmat mahdollisuudet annat itsellesi.

2. Ole tietoinen prosessista

Kehittyminen vahvemmaksi, nopeammaksi tai kestävämmäksi vie aikaa. Älä pidä kiirettä, takapakkien riski lisääntyy tällöin huomattavasti ja takapakit eivät koskaan ole parempia kuin edistyminen. Jos muutat tapojasi, on todennäköisyys niiden pysyvyyteen suurempi, jollet kiirehdi liikaa.

3. Aloita kevyesti


Tässä monet mokaavat ja aloittavat treenauksen hullunkiilto silmissään. Älä tee niin! Kenestäkään ei tule sankaria ensimmäisten treeniviikkojen aikana. Riskinä on se, että joudut nopeammin vaiheeseen, jossa et enää tunne mitään kehitystä ja se todellakin tappaa motivaation. Lisää treenausta asteittain niin kehitys tapahtuu hitaasti mutta jatkuvasti!

4. Pienet edistykset

Liittyy kolmanteen kohtaan. Aivan kuten kahta viikottaista treeniä ei pidä vaihtaa viiteen treeniin, niin älä ota 20 ylimääräistä kiloa penkkipunnerrukseen, äläkä juokse kymmentä ylimääräistä kilometriä lenkilläsi. Kärsivällisyys on avain myös tässä, jotta keholla olisi mahdollisimman hyvät mahdollisuudet kehittyä parhaimmalla tavalla.

5. Luota ohjelmaasi

Jos olet kasannut treeniohjelman, joka sopii sinulle ja arkeesi, niin yritä pysyä siinä. Mutta ennen kaikkea, luota ohjelmaasi! Joskus muut asiat tulevat treeniesi tielle, mutta älä ota siitä tapaa jos haluat saada tuloksia. Ja edelleen, anna asioille aikaa. Voimaa ja kestävyyttä ei saa yhdessä yössä.

6. Ota treenaus tosissaan

Kuntosaleilla näkee monia, jotka istuvat puhelimiensa kanssa. Ehkä vain 30 sekuntia kerrallaan, mutta yhden treenikerran aikana näistä puhelinhetkistä tulee helposti yhteensä monta minuuttia. Vältä siis turhia häiriötekijöitä. Tee itsellesi palvelus ja keskity treenaukseen kun olet kerran päättänyt treeanata ja käyttää siihen aikaa. Edistyminen on kaikkein paras motivaattori, miksi haluaisit siis vähentää edistymisen mahdollisuuksia?

7. Monipuolisuus on hyvästä

Treeniohjelmasta tulee helposti itseään toistava pienen ajan kuluttua, tämän vuoksi kannattaa tehdä myös treenejä tai aktiviteetteja, jotka eivät tavallisesti kuulu rutiineihisi. Anna uusien lihasten tehdä töitä, testata uusia liikkeratoja ja liikkeitä. Älä kuitenkaan unohda, että näiden uusien asioiden pitää auttaa tavoitteesi saavuttamisessa. Ota yhteyttä personal traineriin, joka voi auttaa treeniohjelman kokoamisessa, jolloin jatkuva kehitys on taattu.

8. Pidä hauskaa!

Ehkä kaikkein tärkein kohta, jotta motivaatio säilyy. Oli tavoitteesi mikä tahansa, pitää treenin tuntua hauskalta, koska silloin mahdollisuudet tavoitteen saavuttamiseksi lisääntyvät moninkertaisesti. Kukaan, joka kiduttaa itseään viikon läpi, ei jaksa treenata pitkässä juoksussa.