Bäst i test: Padelracket 2019 Image

Najboljši na testu: Padelracket 2019

Är du på jakt efter ett nytt padelracket? Då har du kommit rätt. Vår träffsäkra testpanel har svingat våra 6 bästa modeller på padelbanan. Vilket passar dig bäst?

LÄS MER: Bäst i test: Padelracket 2020

Padel blir roligare med rätt racket! Om du är en inbiten padelspelare som redan har koll på vilken form och yta på träffytan du önskar, kan du scrolla ned till testet på en gång. Känner du för en uppfräschning om skillnaden mellan en blank yta och sandpapper får du först en snabbgenomgång.

Vilken form på padelracket ska jag välja?

Oblike loparjev lahko izbirate med tremi kategorijami: diamant, rund in dropp. Radar du upp alla modeller bredvid varandra ser du lätt vilken form respektive racket har.

Generellt sett har ett diamantformat racket lite högre balanspunkt än de andra modellerna, och blir därför mer framtung. Det resulterar i att modellen ger finare fart och mindre kontroll, och sätter större krav på dig som spelare. Därför riktar sig de diamantformade modellerna till de mer avancerade spelarna som klarar av att hantera dem.

Racket med en rund form har balanspunkten mitt i träffytan eller närmare handtaget. Det ger dig som spelare mer kontroll, men mindre fart. De runda modellerna är ett givet val för motionärer och nybörjare.

Självklart finns det även en hybridversion av diamant och rund, nämligen droppformat racket. Det är plattare på toppen jämfört med ett diamantformat racket. Dessa är rätt modell för normalspelaren, om du har spelat ett tag med runt racket och är redo för nästa steg.

Vilken yta ska jag välja?

Ytan kommer även den i olika former, som blank, sandpapper och räfflad. En blank yta är kort och gott en slät yta, vilket ger mer kontroll och mindre fart. Återigen ett tips till nybörjarna och motionärerna.

De två sträva ytorna är sandpapper, som är självförklarande, och räfflad, som har små urgröpta hål och kan jämföras med ett rivjärn. Båda modellerna ger mer fart i spelet, men mindre kontroll och riktar sig därför främst till dig som är erfaren spelare.

Hur mycket väger ett padelracket?

Vikten på ett padelracket ligger generellt sett mellan 355 och 395 gram. Som du kommer märka i testet anger vissa modeller inte en exakt vikt. Anledningen är att det finns en viss diff mellan produkterna inom samma modell.

TEST AV PADELRACKET

head

Märke: Head

Model: G 360 Alpha Pro

Priporočena cena: 2 495 kronor

Ramprofil: vrednost: 38 mm

Vrednost: 375 gramov

För vem? Den offensiva spelaren som vill ha power, power och power.

Testpanelen säger:

+ Farten det genererar, du får extrem effekt främst i volleyn och smashen.

- Tyngden, som gör reaktionen långsammare och som ger något minskad kontroll.

Kommentar: Ett tungt och slagkraftigt racket för en person som vill smasha mycket. Genererar mycket fart och känsla! Tyvärr är det lite tungt, vilket can slita på armbåge och handled. Om du är på jakt efter ett offensivt riktat racket har du hittat rätt!

bullpadel

Märke: Bullpadel

Model: Vertex 2 19 Hsc

Priporočena cena: 3 295 kronor

Ramprofil: 30 mm

Vrednost: 365 - 380 gramov

För vem? För dig som spelar en del, har spelat en del sedan tidigare samt gillar den offensiva spelstilen.

Testpanelen säger:

+ Sandpappersytan ger en fin "bite" på bollen, perfekt för volleyn och bandejan.

- Det är ett dyrt racket, som inte passar vem som helst.

Kommentar: Ett väldigt bra racket för dig som can hantera det. Du får en fin bollträff som känns väldigt bra både i smash och bandeja, men även i defensiven och runt glaset. Bra balans i racket och det ligger fint i handen tack vare Hesacore-greppet. Känslan i racket är det allra bästa, som kombineras fint med fart i valda lägen.

WIlson

Märke: Wilson

Model: Blade Tour Padel

Priporočena cena: 2 695 kronor.

Ramprofil: rampilon: 38 mm

Teža: 365 gramov

För vem? Den offensiva spelaren som även vill spela droppar och stoppbollar vid nät.

Testpanelen säger:

+ Du får fin fart på bollen utan att tappa för mycket kontroll.

-Känslan av tacket är tätt tung, så det kanske inte är rätt modell för den som söker ett lätt racket.

Kommentar: Här får du riktigt bra fart! Det gör att många i testpanelen trivs bra med racket. Trots att racket är topptungt är det ganska lättspelat, vilket är bra. Riktigt skön yta som ger dig bra grepp i bollen. Snygg design sätter pricken över i.

babolat

Märke: Babolat

Model: Defiance Carbon 2019 New

Priporočena cena: 2 595 kronor

Ramprofil: bombaž: 38 mm

Teža: 365 gramov

För vem? Perfektno za nogometaše, ki imajo obrambni spel in gärna placerar bollen.

Testpanelen säger:

+ V tem primeru je treba uporabiti tudi druge vrste žlindre, kot so rezine in jagode, ter vass framme på nät med snabba rörelser.

- Ger inte tillräckligt med fart i smashen för den offensiva spelaren.

Kommentar: Ett racket både för dig som är motionär och för dig som är avancerad spelare. Vill du ha mer känsla i slagen är det här ett bra val för dig. Den fina balansen i racket ger dig full kontroll i defensiven, samtidigt som du blir väldigt explosiv och snabb kring nätet tack vare den låga vikten.

prince

Märke:

Model: Phantom SQ

Priporočena cena: 2 495 kron

Ramprofil: vrednost: 38 mm

Vrednost: 367-375 gramov

För vem? En allroundspelare som vill ha ett racket som inte är för svårspelat.

Testpanelen säger:

+ Stor sweetspot och fin balans i racket som helhet - passar alla!
- Har lite dåligt bite i bollen, du kan uppleva att din slice inte riktigt får fäste.

Kommentar:

Du känner nästan direkt att racket är ganska lättspelat, vare sig du är en offensiv spelare, eller en mer defensiv. De flesta kan hantera det här racket eftersom det inte så svårspelat, det kan absolut passa motionären som vill lägga lite pengar på ett bra rack. Bra tryck i smashen och en stilren design är också fina fördelar!

LÄS MER: Sommarens fem bästa padelracket för herrar