Hitta rätt badskor till barnen Image

Hitta rätt badskor till barnen

Badskor skyddar barnfötter mot otäcka sjöborrar, vassa klippor och varm sand. Här är bästa tipsen för dig som ska köpa badskor till barnen.

Att köpa badskor till barnen är ett måste på sommaren, oavsett om ni ska åka utomlands eller hålla er på hemmaplan. Ett par praktiska badskor skyddar nämligen lika bra mot Medelhavets varma sand och Thailands vassa koraller som mot Västkustens vassa klippor.

- Ett par badskor förhindrar att barnet bränner sig på varm sand eller får skärsår av stenar, snäckskal, glas eller annat, säger produktexperten Mikael Haneskär på varumärket Swimpy.

I stället för att köpa ett par billiga badskor i plast på turistorten kan du planera inköpet hemifrån. Då har du tid och möjlighet att göra ett bättre val av material och modell. Swimpys modeller har till exempel 100 percent UV-skydd, vilket skyddar fötterna mot solens farliga strålar.

- Som förälder bör du tänka på att köpa ett par badskor till barnen där ovandelen är gjort i ett värmande material, som till exempel neopren, som också finns i dykardräkter. Fötter upplevs oftast kalla när de är våta och då fryser man i hela kroppen. Badvatten är ju ytterst sällan 37 grader, så det är värt att ha i bakhuvudet.

Titta också på badskornas underdel. Det är viktigt att barnet kan röra sig smidigt i skorna, annars kommer det vara en kamp varje gång du ska sätta på barnet ett par badskor.

- Sulan ska vara gjort i ett smidigt material som inte stelnar till efter ett tag. Det vanligaste misstaget är att föräldrar köper ett par för billiga skor som inte uppfyller de här egenskaperna.

badskorPerfekta badskor för de minsta, Swimpy, rekommenderat pris 149 kronor.

badskorSmart och smidig sim- och strandsko, Mares, rekommenderat pris 199 kronor.

SHOPPA HÄR: Skor för hela familjen

LÄS MER: Därför ska du köpa UV-kläder till barnen