Minitest: Treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire Image

Minitest: Treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire

Det man ikke har i hodet får man ha i... klokken! Testpanelet vårt har prøvd alle finessene i treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire. Så bra presterer den ved blant annet løping, spinning og trening på treningssenteret.

Garmin, selskapet som lager multisportsklokker, ligger i forkant når det gjelder den tekniske utviklingen ved klokkene sine. For hvert år som går utvikler Garmin sine treningsklokker, de blir smartere og smartere og inneholder nå finesser som Spotify, betalingstjeneste og satelittstyrt GPS.

Fenix 6 Sapphire er en robust utendørsklokke som blant annet har blitt utformet sammen med det amerikanske militæret. Med denne klokken trenger du ikke å bekymre deg for hvordan den påvirkes av støt, vann eller annen slitasje. Fenix 6 Sapphire skal klare de aller tøffeste forhold, men hvor bra presterer den optiske sensoren og hvor komplisert er klokken egentlig? Testpanelet vårt har svarene!

Fenix 6 Sapphire, Garmin

Fenix 6 Sapphire no

Najnižjacena: 9 595 kron.

Prehodi do: Vključuje: kolesarjenje, terensko kolesarjenje, gorsko kolesarjenje, kolesarjenje, triatlon, stirketrening, båtliv, golf, svømming, skikjøring, snowboard, langrenn, roing, friluftsliv, vandring, klatring og mye mer.

Začetek:Fenix 6 Sapphire je relativno enostaven za začetek uporabe in uporabo mobilnega telefona. Appen Garmin Connect må lastes ned for at klokken skal bli kompatibel med en smartklokke, men ellers er ikke oppstarten spesielt krevende.

Udobje in oblika: Fenix 6 Sapphire stort sett veldig comfortabelt rundt håndleddet. Armbåndet som medfølger er laget i myk silikon, som gjør at du slipper den stive tilvenningsperioden som for eksempel et armbånd i lær krever. Ellers får du et bra grep på grunn av armbåndet i silikon, så den glir hverken opp eller ned mens du løper.

Manøvrering: Testpanelet er stort sett veldig fornøyd med den nye treningsklokken. Det eneste som de ikke er like fornøyde med, er hvordan den manøvreres. Med tanke på alle funksjonene som klokken har, skulle majoriteten av testpanelet ønske at Fenix 6 Sapphire hadde en berøringsskjerm. Modellen har heller vanlige, klassiske knapper på siden av uret. Det betyr at den ikke er like utsatt for støt direkte mot glasset, men blir samtidig mindre smidig å manøvrere. Innimellom oppleves den nesten som litt for "analog".

Skritteller & GPS: Det er absolutt ingenting å klage på når det gjelder skrittelleren. Når testpanelet følger nøye med under gåturen, bekreftes det at Fenix 6 Sapphire ikke går glipp av noen skritt. Dessuten fungerer GPS-funksjonen akkurat som den skal, slik at du får full oversikt over hvordan du skal komme deg hjem etter en runde i skogen.

Pulsmåling: Fenix 6 Sapphire har en såkalt optisk sensor, som innebærer at den måler blodgjennomstrømningen i håndleddet via lyskilder på baksiden av klokken. Sammenlignet med pulsbånd som festes rundt brystkassen, er en optisk sensor aldri helt korrekt og som regel pleier man å si at en optisk sensor fungerer best ved trening med lav intensitet. Det stemmer også i dette tilfellet. Når testpanelet prøver Fenix sammen med et pulsbånd, går de begge hånd i hånd ved vanlig trening, sykling og gåturer. På spinningtimen derimot har Fenix en tendens til å henge etter når pulsen er på topp.

Kort oppsummert:Det merkes at Fenix 6 Sapphire er designet for bruk ute og for friluftsliv. Uret er robust, har analoge knapper og er ellers veldig enkel uten noen farger eller finesser. Innvendig i klokken er det derimot desto mer å oppdage. Via Garmins app kan du låse opp alt fra betalingstjenester til avanserte treningsprogram. Testpanelet tok blant annet med seg Fenix på spinningtimer, løpeturer, gåturer, gymtrening og yoga, hvorav det finnes forhåndsinstallerte programmer for samtlige. Testpersonene oppdaget også flere funksjoner som kan testes under vinterhalvåret, slik som snowboard og skikjøring med programmerte kart av over 2 000 ulike skibyer verden rundt. Den optiske sensoren som måler pulsen din fungerer også perfect ved både lav og middels intensiv training, men ved høyintensiv training foreslår testpanelet at du kobler den sammen med et eksternt pulsbånd hvis du vil ha nøyaktig verdi.

FLERE KLOKKER FRA SERIEN: Fenix 6S, Fenix 6 in Fenix 6X

SKLADIŠČE: Vsi večnamenski športni pripomočki

LES MER: Alt du vil vite om Garmin sin nye treningsklokke Fenix 6