Näin sinustakin tulee joogi Image

Näin sinustakin tulee joogi

Uusi vuosi, uudet joogarutiinit! Joogi Veronica Jäderlund neuvoo, kuinka voit viettää vuoden 2019 rauhassa ja vailla stresssiä.

Oletko kiinnostunut joogasta, mutta uskot vielä, ettei se ole sinua varten? Vai oletko käynyt joskus parilla joogatunnilla ja harjoitukset olivat hieman liian vaativia makuusi? Joogi Veronica Jäderlund neuvoo ajattelemaan joogaa kuin voileipäpöytänä: jokaiselle löytyy jotakin. Joogassa ei ole kyse vain eri asennoista, vaan myös meditaatiosta, itsesäätelystä ja henkilökohtaisesta kehityksestä. Kaikkea tätä voit pohtia ja tehdä matkallasi kohti joogiksi tulemista.

- Sieluni ja kroppani tarvitsevat eri asioita riippuen syklistä, missä olen. Myös paikka vaikuttaa asiaan. Kuuntelen siis itseäni ja houkutuksia. Niin olen kyennyt välttämään loukkaantumisia ja tunnen vähemmän stresssiä, vaikka en olisikaan treenannut vähään aikaan, Veronica Jäderlund selittää.

Onko jooga todella kaikille?

- Todellakin, ainakin jos minulta kysytään! On monia eri tyylejä, joten löydät varmasti niiden joukosta omiin tarpeisiisi sopivan. Kuitenkaan esimerkiksi vinyasajooga ei sovi ihan kaikille. Jooga sinänsä sopii, mutta alalajit eivät.

Yoga Veronica JäderlundLisää joogainspiraatiota löydät Veronica Jäderlundin blogista ja Instagram-tililtä.

Miten saan joogasta osan arkeani?

- Pidä se tarpeeksi yksinkertaisena. Keskity niihin asioihin, mistä pidät. Esimerkiksi monet Youtube-kanavat esittelevät joogatunteja. Seura yhtä tai useampaa, niin pääset kärryille. Minulla on omalla kanavallani kaikenlaista aloittelijoille suunnatuista lyhyistä meditaatiohetkistä pidempiin puolen tunnin meditaatioihin.

Miksi minun tulisi joogata säännöllisesti?

- Itse joogaan, jotta saan paremman yhteyden kehooni. Tunnen oloni mukavammaksi, ja kuulen paremmin kehoni signaaleja. Tiedän paremmin, kun minun täytyy levätä ja koska kaipaan kovempaa harjoittelua. On olemassa myös tutkimuksia, jotka todentavat joogan vähentävän stresssiä.

Mistä tiedän, mikä jooga sopii pretekle?

- Tiedustele itseltäsi, mitä joogalta haluat. Etsi sitten tyyli, jossa saat tarpeillesi vastinetta. Haluatko kenties hikoilla vai stressata vähemmän? Meditoitko mieluummin vai haluatko kasvattaa kehosi tietoutta? Kun olet löytänyt mieluisan suuntauksen, suosittelen testaamaan useampia tunteja ja eri ohjaajia. Jatka kunnes löydät sellaisen tunnin ja ohjaajan, että tunnet sydämessäsi poltteen.

Mikä aika vuorokaudesta sopii joogaamiselle parhaiten?

- Kaikki ovat hyviä. Jos haluat herätä hyvin, harjoittele silloin. Aamujooga auttaa keskittymään päivään ja antaa vankan pohjan päivälle. Iltapäiväjooga voi antaa kaivatun energialatauksen. Illalla jooga voi auttaa rauhoittumaan ja laskemaan kierroksia.

3 erilaista joogatyyliä

  1. Vinyasajooga (tai vastaava kuten vinyasa flow, flow, strong flow, astanga jne.) tapahtuu hieman nopeammin usein musiikin kanssa. Harjoitat liikkuvuutta ja
  2. Hathajoogassa (myös slow flow, Iyengarjooga jne) asennot pidetään pidempään. Tahti on hitaampi. Älä anna kuvauksen huijata - asennossa pidempään pysyminen on myös haastavaa.
  3. Yinjooga tai restorative-jooga keskittyvät hidastamaan hengitystä ja pulssia. Molemmat tunnit ovat todella rauhallisia. Yinissä on enemmän venyttelyä opettajasta riippuen.

LUE LISÄÄ: Video: joogaa joulustressi pois

LUE LISÄÄ: Näin teet talvijuoksusta lempiharrastuksesi