Nytt på Sportamore: Picture Organic Clothing Image

Nytt på Sportamore: Slika Ekološka oblačila

Picture Organic Clothing gör kläder för dig som älskar skidåkning - men som vill göra det på ett så miljövänligt sätt som möjligt. Dessutom är det riktigt snyggt!

De flesta som gillar att vara i naturen är också stora miljövänner. Om du är en av dem, så kan vårt nya varumärke Picture Organic Clothing vara något för dig. De gör bara produkter som är tillverkade på ett ekologiskt sätt, gärna av återvunna tyger och miljövänliga material. Kläderna har mycket färgkontraster och är ofta crossover-produkter som funkar både i backen och till vardags.

- Vi är ett franskt, relativt ungt outdoor-varumärke med fokus på hållbarhet och miljö. Hela kollektionen är tillverkad i minst 50 procent återvunnen polyester som kommer från pet-flaskor, av ekologisk bomull och vår vattenavstötande ytbehandling är PFC-fri, säger Hjalmar Jensmar på Picture.

Kaj lahko dobite za tip kläderja?

- Picture är ett varumärke som tillverkar plagg för alla som gillar berg och natur, oavsett om du älskar skidåkning, snowboardåkning, vattensport eller att bara hajka i naturen och vill göra det med så liten miljöpåverkan som möjligt.

Berätta om er senaste kollektion!

- Kollektionen är uppdelad i tre olika segment. Den första, Friends, är mer för de något yngre eller för de som gillar aningen bredare passform. En favorit där är Styler-jackan. Den andra delen, Expedition, går mer åt det stora berget med tekniska funktioner, välarbetade tyger med en aning smalare passform. Där är Seen-jackan ett fint exempel, med höga vattenpelare och andning samt ett helt återvunnet pet-membran. Den sista linjen, Adventure, är crossoverlinjen där Katniss-jackan är ett ypperligt exempel, med bra membran och ett snölås men med ett utseende som funkar även på stan.

picture organic clothing
Om du älskar att vara ute i naturen och vill göra så liten skada som möjligt är Picture ett märke för dig.

Några av de miljö-certifieringar som Picture Organic Clothing har

  • OEKOTEX 100
  • ZELENI ZNAK TAWAN
  • ODOBRENO S STRANI BLUESIGN
  • GOTS
  • PFC-FRI DWR
  • ORGANSKA IZMENJAVA
  • ZAUPANJE V TEKSTIL
  • FUNDACIJA FAIR WEAR

Picture
Funktionella kläder, som dessutom är snygga. Vad mer kan man önska av ett klädmärke, egentligen? Vi älskar det här!