3 explosiva övningar att göra med Nike Flex Trainer 6

Vi har tittat närmare på fem olika träningsskor i dammodell från Nike. PT:n Jessica Clarén visar övningar som är skräddarsydda för varje modell. Vilken sko passar dig?

Dämpade Nike Flex Trainer 6 är perfekt för hopp! Kända PT:n och Nike-tränaren Jessica Clarén visar tre tuffa, explosiva övningar med skorna. 

Nike Flex Trainer 6 är toppen att ha på fötterna när du ska göra övningar som involverar mycket hopp. Utmana dig själv med Jessica Claréns explosiva träning!

1. Knäböj med hopp

Tänk på: – Att gå så djupt du kan med bibehållen kontroll. När du börjar runda ryggen har du gått för djupt ned. Skjut ifrån när du hoppar upp och landa mjukt! Försök jobba med rörlighet i vrister och fotleder genom att låta tårna peka framåt under hela övningen. 

Bra för: Ben och rumpa framför allt. Du tränar även explosivitet och får en liten pulshöjning. 

Antal repetitioner: Gör så många du kan under 30–60 sekunder x 3. 

2. Skridskohopp

Tänk på: – Utmana dig själv med instabilitet! Det är okej att det är lite vingligt när du först landar på benet. Var atletisk och spänn magen så att du får en aktiv bål genom hela rörelsen. Försök även hålla koll på benet du landar på så att det inte faller utåt eller inåt. 

Bra för: Benen och konditionen främst men du aktiverar hela kroppen. 

Antal repetitioner: Gör så många du kan under 30–60 sekunder x 3. 

3. Burpees med tuck jumps

Tänk på: – Håll bålen stark genom hela övningen och fall inte igenom. När du hoppar ska du försöka få knä och armbåge att mötas. Tycker du att det är för tungt att göra likadana burpees som jag gör kan du gå ned i en planka och sedan göra en armhävning innan du gör ett tuck jump, det gör att det blir tyngre för armarna, säger Jessica Clarén.

Bra för: Det här är en totalövning för hela kroppen som tränar din explosivitet, spänst och kondition. En riktig flåsfest!

Antal repetitioner: Gör så många du kan under 30 sekunder x 3. 

3 explosiva övningar att göra med Nike Flex Trainer
Personliga tränaren Jessica Clarén är Nike master trainer och har jobbat med Nike i över tio år. Hon driver en inspirerande träningsblogg och har ett populärt Instagramkonto @jessicaclaren

FOTO OCH VIDEO: Pavel Maira / Steaksandwich 

Fördelarna med Nike Flex Trainer 6

nike flex trainer
HÄR hittar du Sportamores utbud av Nike Flex Trainer 6.

Är du nybliven träningsfrälst och håller på att hitta din favorit-träningsskor,  eller tränar du lite mer sällan? Då borde du kika närmare på Nike Flex Trainer 6. Den kan bäst beskrivas som en enklare modell av Nike Free Tr 6. 

– Den är skönt dämpad så att du kan använda den vid hopp, men har lite mindre flexibilitet i framfoten än Nike Free Tr 6 och Nike Free Transform Flyknit, säger Stine Tomb, produktspecialist på Nike, och fortsätter:

– Det här är en sko för dig som vill ha en stadigare sula med mer flexibilitet än till exempel Lunar Sculpt. Skon har även en lite fastare hälkappa jämfört med Free-modellerna, som gör den perfekt för dig som vill ha mer sko på foten. 

Till vilken typ av träning passar Nike Flex Trainer 6?

– Det är en bra gymsko som passar för att göra övningar på gymmet. Den är även så pass dämpad att du kan springa lite lätt på löpbandet. 

LÄS MER: Träna så här i Nike Metcon 2

LÄS MER: Träna coren i Nike Free Transform Flyknit

LÄS MER: 3 snabba övningar med Nike Free Tr 6

LÄS MER: Jessica Clarén visar tre utmanande cardioövningar i Nike Lunar Sculpt