3 snabba övningar med Nike Free Tr 6

Vi har tittat närmare på fem olika träningsskor i dammodell från Nike. PT:n Jessica Clarén visar övningar som är skräddarsydda för varje modell. Vilken sko passar dig?

Utnyttja den flexibla sulan på Nike Free Tr 6! Gör PT:n Jessica Claréns tre övningar som ger hela kroppen en genomkörare.

Nike Free Tr 6 är väldigt mångsidig men kommer extra mycket till sin rätt när du gör övningar där det krävs flexibilitet i foten. Jessica Clarén är både personlig tränare och Nike master trainer och har satt ihop tre övningar som får benen och coren att brännas! 

1. Sidoutfall med kettlebell

Tänk på: – Båda fötterna ska ha markkontakt när du klivit ut i sidoutfallet och pressa aktivt ned foten som står kvar i mitten. Var stark när du skjuter ifrån med det sträckta benet för att återgå till mitten. Bibehåll överkroppen rak så att du inte faller framåt eller åt sidan, och spänn magen!

Bra för: Ben, bål och rumpa. 

Antal repetitioner: 8–12 per ben x 3. 

2. Russian twist med kettlebell

Tänk på: – Tycker du att det är för tungt att hålla benen lyfta kan du sätta hälarna i marken. Luta dig bakåt med samma hållning som när du står upp och svanka inte eller kuta med ryggen. Rotera i en sådan hastighet att du kan göra övningen med kvalitet. 

Bra för: Bålen! 

Antal repetitioner: Så många du hinner på 30–60 sekunder x 3. 

3. Runner's lunge

Tänk på: – Våga korsa benen och utmana kroppen. Var stabil i knät och håll överkroppen rak. Har du inte fått träningsvärk av de andra övningarna jag visat kommer du få det av den här!

Bra för: Benen, rumpan och bålen. 

Antal repetitioner: Så många du hinner på 30–60 sekunder x 3. 

Jessica Clarén
Jessica Clarén har jobbat med Nike i över tio år, driver en inspirerande träningsblogg och har ett populärt Instagramkonto @jessicaclaren

FOTO OCH VIDEO: Pavel Maira / Steaksandwich.se

Det här är nytt med Nike Free Tr 6!

3 fantastiska övningar med Nike Free Tr 6
HÄR hittar du Sportamores utbud av Nike Free Tr 6!

Nike Free-modellerna är mångas favoriter när det kommer till träningsskor tack vare den flexibla sulan. På Nike Free Tr 6 har Nike utvecklat sulan ytterligare så att du får ännu större rörelsefrihet. Sulan är försedd med ett trestjärnigt mönster som kan expandera och dra ihop sig i alla riktningar. Det ger ger mer flexibilitet och gör att trycket från din kroppsvikt fördelas mer jämnt så att skon även blir mer stabil. 

– Mönstret under skosulan gör att den rör sig bättre och mer naturligt med foten. Den feedback vi fått från dem som provat är att du har ett bättre grepp mot underlaget när du till exempel står i plankan, säger Stine Tomb, produktspecialist på Nike. 

Vad skiljer Nike Free Tr 6 från den tidigare modellen?

– Den tidigare modellen hade som en egen innesko men den är borta. Nu är ovansidan mer fast och hälkappan mer lik den i Lunar Sculpt så att den kramar om hälen lite bättre. Free Tr 6 är uppbyggd så att du får lite mer stabilitet åt sidorna och flywirekablarna går snett över foten. På så sätt får du ett fint och jämnt tryck över hela fotryggen, något som ger en bättre stabilitet och känsla runt foten. 

Vilken typ av träning passar Nike Free Tr 6 till?

– Den är perfekt för dig som vill ha en sko där du kan på gruppträningspass där du till exempel gör utfallssteg och står i plankan. Det är absolut ingen löparsko, men sulan är så pass flexibel att du kan använda dem för att värma upp eller varva ned på löparbandet. Du kan även använda den på gymmet och köra lättare lyft i den. 

LÄS MER: 3 explosiva övningar att göra med Nike Flex Trainer 6

LÄS MER: Träna coren i Nike Free Transform Flyknit

LÄS MER: Träna så här i Nike Metcon 2

LÄS MER:
 Jessica Clarén visar tre utmanande cardioövningar i Nike Lunar Sculpt