5 anledningar att springa Tjejmilen 2019

Är du sugen på att springa milen men tycker att det är svårt att komma ut ur startblocken? Läs detta och tävla om biljetter till dig och din vän.

Allt blir roligare tillsammans, särskilt de saker du drar dig för att göra. Om du kämpar för att komma igång med att springa milen hoppas vi att vi kan hjälpa dig. Ta med dig en vän och anmäl dig till årets största kvinnoevenemang. Här är fem anledningar till varför du ska springa Tjejmilen 2019.

#1: Utmana dig själv

Att springa en mil är kanske ett av de mest klassiska sätten att utmana både kropp och sinne. En mil är en tuff distans som kräver både god kondition och en rejäl dos envishet, men när du väl har klarat banan är känslan av självförverkligande underbar. Tjejmilen är det perfekta tillfället att utmana dig själv.

#2: Styrkemätning

Är du en av de många som föredrar att mäta dina resultat i siffror snarare än att bara analysera själva upplevelsen? I så fall ska du anmäla dig tillTjejmilen med tidtagning. Tidtagning är inget krav, men för den som tycker att det är intressant kan det vara ett roligt och utmanande sätt att pressa sig själv, särskilt om man redan har sprungit milen flera gånger. Att jämföra ditt nya resultat med ditt tidigare är det perfekta sättet att mäta dina framsteg.

#3: En chans till att hjälpa till

Spring inte bara för dig själv, utan också för andra. Under Girls' Mile kan du passa på att ge lite extra kärlek och omtanke till andra tjejer runt om i världen. Genom att bidra med 50 kronor extra hjälper du Plan Internationals kamp för att ge utsatta flickor en chans till ett bättre liv. Känn hur du flyger fram med ett lättare samvete och en rosa nummerlapp!

#4. Skandinaviens största evenemang för kvinnor

Tjejmilen är faktiskt det största evenemanget för enbart kvinnor i Norden, en tjejfest utan dess like där kvinnor går samman för att springa och svettas tillsammans. Det finns inget som utstrålar så mycket girl power somTjejmilen gör. 2019 är den 36:e upplagan av loppet - kom och svettas med oss!

#5. Gemenskap

Som om det inte vore nog att få chansen att utmana dig själv, mäta din prestation och hjälpa utsatta tjejer, är det största evenemanget för kvinnor i Norden också ett perfekt tillfälle för dig och din vän att pusha varandra på spåret. Allt är roligare när man gör det tillsammans, så ta chansen att springa Tjejmilen med en kompis!

Tävla om biljetter!

Om du inte redan har anmält dig kan du nu tävla om två biljetter till Nordens roligaste tjejfest, för dig och en vän. Skriv till vinn@sportamore.se och berätta om hur du och din tjejkompis hjälper och pushar varandra i löpträningen, så är du med och tävlar om en biljett till dig och en till din tjejkompis. On Den 14 juni utser vi 10 vinnare som får två biljetter var. Ses vi på loppet?

OBS! Du kan bara tävla en gång och biljetterna kan inte bytas mot pengar.

LÄS MER: Årets roligaste (och mest udda) löpartävling!

SHOP HÄR: Klä dig förtjejernas mile