Allt du vill veta om Haglöfs skaljacka Grym Evo

Haglöfs nya skaljacka heter Grym - och det är ingen slump. Den är speciellt framtagen för det hårda nordiska klimatet och är vandrarens nya favorit.

Att underlätta, förenkla och förbättra för människor som vill eller behöver vara utomhus är grundtanken bakom Haglöfs. Haglöfs står för hållbar kvalitet för alla outdoorälskare. Attras nya skaljacka Grym Evo ligger i framkant både tekniskt och när det gäller hållbarhet är därför ingen överraskning.

Grym Evo jacket menOm du planerar att vara ute länge och gå långt kan den här skaljackan bli en ny favorit. Hos oss hittar du Grym E vo i svart för herr och i beige för dam. Rekommenderat pris 3 495 SEK.

Jämfört med Haglöfs andra skaljackor, som Eco Proof och L.I.M Proof Jacket, är Grym Evo en mycket tuffare jacka. Den är framtagen för skandinaviska förhållanden, med alla funktioner du behöver för långa turer i vildmarken.

- Den ska tåla tuffa förhållanden, främst i vår skandinaviska natur, som kan vara lite tuffare mot kläderna. Det är tänkt att bäras när du vandrar Kungsleden uppe i Sarek, till exempel", säger designern Robert Olsson.

Tyget är tillverkat av 100 procent återvunnen polyamid och DWR-behandlingen, som skyddar mot vatten och smuts, är fluorkarbonfri. Istället för sydda sömmar har jackan sömmar som svetsas ihop med ultraljud, så kallad Ultrasonic.

- Detta ger plattare sömmar, vilket ger en mycket smidigare produkt. Den har också en Recco-reflektor i huvan. Om du är ute i vildmarken och skadar dig gör den här tekniken att du kan hittas om de söker i området från en helikopter. Detta är något som tidigare har använts i offpist, men nu har företaget utvecklat sin produkt även för andra användningsområden.

Grym Evo Jacket damRecco är en svensk teknik som utvecklats för att snabbt hitta människor som gått vilse i vildmarken. Grym Evo har en Recco-reflektor i huvan. Du kan läsa mer om Recco här.

Förutom att vara en pålitlig följeslagare på långa vandringar i vildmarken är den här skaljackan i tre lager riktigt, riktigt snygg. Designen är minimalistisk och tidlös för att ge den ett så långt liv som möjligt i din äventyrsgarderob. Det finns ordentliga ventilationsdragkedjor under ärmarna, så att du kan få in luft när du vandrar. Men tänk på att det här inte är en jacka för högpulsaktiviteter utan ett tufft och tekniskt plagg för långa vandringar.

KÖP HÄR: Fler favoriter från Haglöfs

LÄS MER: Haglöfs Eco Proof Jacket - designad för att kunna repareras!

LÄS MER: Varför det är viktigt att ha en slitstark skaljacka