Varför alla älskar Freddy-byxor

Klädmärket Freddys byxor hyllas på sociala medier för sin förmåga att lyfta rumpan och forma benen. De är också stretchiga och mjuka att bära!

On På Instagram har hashtaggen #freddypants fått över 23 000 träffar. Mångas favoritbyxmodell från det italienska varumärket Freddy är Wr.Up, en hellång byxa som finns i både jeans och leggings. Det som skiljer Freddys byxor från andra märken är shapingfunktionen som lyfter och formar rumpan, så att det ser ut som om du har gjort otaliga squats utan att någonsin sätta din fot på gymmet!

- Wr. Up-byxorna har åtta patent, vilket innebär att ingen kan kopiera oss. Byxorna har ett silikonband i midjan som gör att de sitter stadigt mot kroppen och från midjan och ner till under rumpan finns ett silikonmembran som gör att rumpan lyfts upp lite. Den visuella effekten förstärks också av att sömmarna på rumpan är hjärtformade", säger Malin Jonsson, säljare på Freddystore.

Byxorna är tillverkade av 22% elastan och 78% bomull, vilket både formar benen och gör byxorna mjuka och följsamma.

Hur hittar jag rätt storlek?

- Storlekarna är normala, så välj den storlek du brukar ha för att få ut det mesta av lyftet. Det är viktigt att inte ta en storlek för liten eftersom elastanet kommer att synas och de kommer att vara lite genomskinliga och du kommer att känna att byxorna plattar till istället för att lyfta.

Vilken typ av trosor ska jag ha under?

- Trosor som inte ger några kanter. Under våren kommer vi att introducera ett par specialdesignade trosor till våra byxor som gör att inga sömmar alls syns när du har dem på dig.

Hur tvättar jag byxorna?

- Vi rekommenderar handtvätt eller skonsam maskintvätt i upp till 30 grader. Inget sköljmedel och ingen torktumling. Det är bäst att hänga dem på tork. Torka dem inte i torkskåp eftersom silikonmembranet smälter om värmen är för hög.

Hur tror du att Freddy-byxorna blev så populära?

- Vi låg helt rätt i tiden när vi lanserade våra byxor som förstärker rumpans utseende. Byxorna släpptes 2013 i Sverige och det var samtidigt som Instagram exploderade.

freddy
Kolla in Sportamores hela sortiment av byxor från Freddy. Ordinarie pris 899 SEK.

LÄS MER: Klicka hem Converse skor med supersula från Nike