Varför den nya pulsklockan Suunto 7 är det självklara valet!

Det kan vara svårt att kombinera träning med ett hektiskt schema, men nu finns Suunto 7, en smart pulsmätare som är helt unik. Här är allt du behöver veta om din nya bästa vän.

Många människor kämpar med det så kallade livspusslet. Det vill säga att få vardagen att gå ihop med jobb, skola, barn, möten - och såklart träning. Suunto såg problemet och skapade Suunto 7, en smart klocka och pulsmätare i ett som hjälper dig genom alla dagliga uppgifter. Suunto 7 är utrustad med operativsystemet WearOS by Google, som ger dig alla de funktioner du behöver för att ta dig igenom din vardag.

- Suunto 7 är för den aktiva personen som har mycket att göra. Den kombinerar alla funktioner du behöver för både träning och vardag. En smartklocka och pulsmätare i ett snyggt paket", förklarar Matias Anthoni, produktexpert på Suunto.

Med Suunto 7 har du 70 olika sportlägen med GPS och pulsmätning. Dessutom finns det gratiskartor att ladda ner eller använda direkt under träningspasset. Suunto7_on-wrist_heatmaps.jpgSuunto the7:s värmekartor hjälper dig att hitta de rutter som andra Suunto -användare har tränat mest på.

Berätta om värmekartorna, vad är de?

- All data samlas in i Suuntos system och läggs in i kartorna, så ju fler personer som har sprungit en viss sträcka, desto ljusare lyser den sträckan på kartan. Det här är en bra funktion om du kommer till en ny plats och undrar "Var är den bästa rutten att springa här?". Då är det bara att ta fram klockan och kolla var folk springer mest. Kartorna är gratis och du kan se i realtid exakt hur människor har sprungit eller cyklat där du befinner dig. Du kan också ladda ner kartor i förväg och använda dem i offline-läge.

Vad kan jag göra med min klocka med WearOS?

- Det öppnar många dörrar. Google Assistant-funktionen på din klocka visar dig vädret, din kalender och skickar påminnelser om allt du behöver. Du kan också gå direkt till Google Play på klockan och ladda ner appar. Naturligtvis fungerar klockan med både Apple- och Android-telefoner. Om du tidigare använt appar som Strava eller Endomondo kan du fortsätta att använda dem genom anslutningen till appen Suunto. När klockan är ansluten till Wi-Fi uppdateras programvaran automatiskt viaras.

Betalsystemet Google Pay finns för närvarande i tio länder och förhoppningen är att det snart ska komma till Sverige. Då kan du betala direkt med din klocka och behöver inte ens ha med dig ditt bankkort när du är ute och rör på dig.
Suunto7_Father_biking_city.jpg Suunto the7 har 70 olika sportlägen och är den perfekta mixen av en klassisk pulsklocka och en smartwatch, tack vare WearOS från Google.

Hur hållbar är pulsklockan?

- Den är vattentät ner till 50 meters djup och mycket stöttålig. Glaset är gorillaglas, ett mycket mer hållbart glas som inte går sönder så lätt. Den är mycket robust, jämfört med andra klockor som inte har knappar utan bara en pekskärm, är den mindre ömtålig. Suunto 7 har några knappar så att du kan använda den även när du bär handskar.

Hur lång är batteritiden på Suunto 7?

- Det beror naturligtvis på hur mycket du använder den, men vi säger att batteriet räcker i två dagar vid normal användning. GPS-spårningen varar i 12 timmar. Och den går från tom till full på bara 100 minuter", säger Matias Anthoni och avslutar:

- Vi är mycket stolta över Suunto 7! Om du har använt Suunto tidigare kommer du att känna dig trygg med att det är samma utseende och känsla som du känner och älskar.

Här är färgerna på den nya pulsklockan Suunto 7:

Suunto 7 collage dam Kombinera träning och vardag med Suunto 7.

SHOP HÄR: Suunto på Sportamore

SHOP HÄR: Alla våra pulsklockor

LÄS MER: Joanna Swica testar Suunto 5G1