Varför träning inte gör dig starkare

Undrar du varför du inte ser de resultat du vill ha och förväntar dig trots att du tränar regelbundet? Då kanske du gör det här misstaget!

Känns ökningen av muskelmassan långt borta trots att gymmet är din bästa vän? Det kan finnas flera anledningar till att du inte bygger muskler i förhållande till hur mycket du tränar. En av de vanligaste orsakerna, för fitnessentusiaster som kör flera pass i veckan, är tiden däremellan.

- "Det är återhämtning, det kan jag intyga", säger Madeleine Vall Beijner, före detta fighter.

Madeleine Vall Beijner Madeleine Vall Beijner, som driver Instagramkontot med samma namn, arbetar idag som PT, kampsportsinstruktör och stuntman.

- "Om du tränar för mycket och inte ger dig själv en chans att återhämta dig kan du inte bli starkare utan du bryter ner dig själv istället. Vila och ta det lugnt under de lätta passen, så att du verkligen kan leverera under de hårda passen. Annars hamnar du bara i ett konstant mellanläge och gör inga framsteg. Vila så att du kan springa ordentligt när du springer, då brukar du få bättre resultat.

Hur ser en normal träningsdag ut för dig?

- Det varierar väldigt mycket. Men jag kör ett pass på morgonen, ett på kvällen och sedan jobbar jag lite däremellan. Antingen om jag tränar andra eller om jag har ett event eller en fotografering. Jag brukar köra ett lite tuffare, intervallliknande pass, som fighting eller löpning. Ett pass som ger mer fart. Sedan kör jag ett lugnare pass, som rehab, simning, dans eller yoga.

Tack till: Haninge thaiboxning/Southside Muaythai.

LÄS MER: Så blir du riktigt stark - fightern Madeleine Vall Beijner ger dig tipsen