Varför du ska köpa Shepherd tofflor

Vill du ha ett par mjuka tofflor som varken gör fötterna kalla eller varma? Välj fårskinnstofflorna Shepherd!

När temperaturen sjunker är det skönt att stoppa fötterna i ett par varma och mjuka tofflor när man kommer hem. Det svenska varumärket Shepherd är känt för sina populära tofflor, helt tillverkade av fårskinn.

- Fårskinn är ett naturmaterial som håller fötterna i en behaglig temperatur, varken för varmt eller för kallt. Att gå barfota i de här tofflorna är en fantastisk upplevelse", säger Andreas Redlund, säljare på Shepherd.

Hur tar jag hand om mina Shepherd tofflor?

- Häng ut dem över natten så har de rengjort sig själva när du tar in dem nästa dag. Om tofflorna är mycket fläckiga kan du tvätta dem i maskin på ullprogrammet med ullschampo eller ett milt tvättmedel avsett för ullplagg. Snurra inte tofflorna och torka dem inte på ett element eller i ett torkskåp.

Hur länge kan jag förvänta mig att mina tofflor håller?

- Mellan ett och två år. Sedan är frågan när du tycker att tofflan är utsliten, ibland kan fårskinnet i hälen bli utslitet medan tofflans utseende i övrigt är bra.

Ge tips på hur du hittar rätt storlek!

- Om du är osäker, tänk gärna uppåt i storlek. Du kommer inte att springa fyra mil i tofflorna så de behöver inte sitta perfekt. De allra flesta av våra modeller är gjorda så att du kan ha din vanliga storlek, men om du pendlar mellan två storlekar väljer du den större. Den enda modell vi har där vi rekommenderar att du går upp en storlek är ballerinatofflan Saga.

Därför ska du köpa tofflor från ShepherdOm du klickar på Saga-toffeln ska du välja en större storlek än din vanliga storlek.

Vilka är säsongens toffeltrender?

- Det som ökar i Sverige är att fler och fler män väljer hårda sulor på sina tofflor, medan kvinnor fortfarande föredrar tofflor med mjuka sulor. Designmässigt kommer tofflorna i metallic, som silver och guld, vilket vi tror mycket på. Våra storsäljare år efter år är den klassiska 1982-modellen Moa för damer och Magnus för herrar, i diskreta nyanser av grått och brunt.

Därför ska du köpa tofflor från ShepherdToffelmodellen Moaär en av Shepherds mest sålda modeller. Hitta alla tofflor från varumärket HÄR.

SHOP HÄR: Hela vårt sortiment från Shepherd

LÄS MER: Fördelarnamed merinoull